پخش زنده
امروز: -
استان ایلام دارای ظرفیت بسیار مناسبی در زمینه باغبانی است که مورد توجه جدی قرار گرفته نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ نشست هماندیشی رفع موانع توسعه باغات پسته استان و اصول تغذیه در باغات با حضور اعضای هیأت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه ایلام در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان ایلام برگزار شد.
«علی نجفیفر» رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، در این نشست در مورد اهمیت کاشت پسته در استان گفت: با توجه به شرایط اقلیمی کشورمان و مقاومت پسته به خشکی و شوری، کاشت این محصول به عنوان یکی از اهداف اساسی در زمینه کاشت محصولات مقاوم به کمآبی باید مدنظر قرار بگیرد.
وی با بیان این که سطح زیرکشت کل باغات استان حدود پنج هزار ۵۰۰ هکتار است، افزود: افزایش سطح زیرکشت از طریق کاشت محصولات مقاوم به کمآبی از جمله پسته و گلمحمدی میتواند به عنوان یکی از اهداف راهبردی باشد.
«فردین قنبری» اظهار کرد: تاکنون از ظرفیتهای باغبانی استان به نحو مطلوبی استفاده نشده است.
وی یکی از مشکلات اصلی باغبانی در استان را خرده مالکی برشمرد که این موضوع عملاً مدیریت باغات را با مشکل روبه رو میکند.
رئیس دانشکده کشاورزی در خصوص پیوند پسته نیز تشریح کرد: بیشترین شانس موفقیت پیوند در همان سال اول است و با گذر زمان و بالا رفتن سن میزان موفقیت پیوند کمتر میشود.
«حجتاله بخشوده» مدیر باغبانی مرکز با ذکر اهمیت کشت محصولات مقاوم به خشکی و کمآبی از جمله پسته به عنوان یکی از میوههای خشکباری که از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار است و با توجه به اقلیم و خاک مناسب استان در صورت رعایت دستورالعملهای فنی کارشناسان در زمان احداث باغات پسته، آموزش بهرهبرداران و اکیپهای پیوندزن باغات پسته در بخش خصوصی در سالهای گذشته به همت مجموعه همکاران سازمان جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات از اقدامات مفید و مؤثر در رفع موانع توسعه پسته برشمرد و تأکید کرد: نبود وجود باغ مادری برای تهیه پیوندک استاندارد و با اصالت در استان به عنوان یکی از مهمترین مسائل توسعه نیافتگی پسته در استان بوده است و مشارکت بخش خصوصی در رفع این مسأله میتواند راه گشا باشد.