پخش زنده
امروز: -
درپخت و توزیع نذری رعایت بهداشت ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان تربت حیدریه گفت: با فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، رعایت نکردن موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تکایا و هیاتها میتواند احتمال بروز بیماریهای مرتبط با آب و غذا بهویژه بیماریهای عفونی رودهای را افزایش دهد.
شوکت مولوی افزود: کارشناسان بهداشت محیط در طول این ایام از مساجد، تکایا و حسینهها بازدید کرده و ضمن آموزش متولیان مساجد و روسای هیئتها بر نحوه رعایت موارد بهداشتی نظارت میکنند.
وی با اشاره به اینکه هرگونه پخت و پز باید در مکانهایی با شرایط بهداشتی انجام شود،هم گفت: همهٔ افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی هنگام ارایه خدمت ضروری است.
او گفت:در پخت غذا باید از نمکهای بستهبندی یددار تصفیه شده و از روغنهای دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو استفاده شود.
شوکت مولوی افزود: همچنین باید از ظروف مناسب استفاده شود و پس از هر بار طبخ مواد غذایی به نحو مطلوب ظروف و تجهیزات شستوشو شود و مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد ضروری است احشام مورد استفاده برای قربانی از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود.
او گفت: نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر چهار درجه سانتیگراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.
کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت تربت حیدریه افزود:ر صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبار مصرف برپایه گیاهی، سلولزی استفاده و برای توزیع آب و شربت در بین دستههای عزاداری و مراسمها از لیوان یک بار مصرف استفاده شود.