پخش زنده
امروز: -
پخت و توزیع چهل دیگ حلیم، یکی از آیینهای ایام محرم در شهر بهار است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ پخت حلیم و نذورات در ماه محرم یکی از سنتهای قدیمی مردم مناطق مختلف استان همدان از جمله شهر بهار است که از سالهای دور در شهر اجرا میشده و همچنان در نقاط مختلف شهر شاهد پخت نذورات به ویژه حلیم هستیم.
در این بین حلیم قرخ غازان یا چهل دیگ که به نام حلیم حضرت ابوالفضل نیز نامگذاری شده از محبوبیت بسیاری برخوردار است و مردم از نقاط مختلف استان به بهار میآیند تا از حلیم چهل دیگ نذری ببرند.
سنت دیرین چهل دیگ از سال ۶۵ و با حرکت یکی از هموطنان جنگ زده ما به نام مرحوم حاج ابراهیم عبداللهی که آن زمان به علت جنگ به شهر بهار مهاجرت کرده بود شکل گرفت.
حاج ابراهیم در سال ۶۵ بنا به نذر خود یک دیگ حلیم با همکاری چند همسایه خود در بیرون از مغازه خود بار گذاشت و دم صبح به پخش آن پرداخت.
این حرکت با استقبال مردم محله مواجه شد و مقرر شد هر کسی که در محله نذورات یا خیراتی دارد برای پخت حلیم به آنجا هدیه کند، به این شکل در سال دوم دو دیگ حلیم به دیگها افزوده میشود و رفته رفته هر ساله بر تعداد دیگهای حلیم افزوده شد تا اینکه حالا تعداد این دیگها از ۴۰ عدد افزایش یافته و مردم آن را با حلیم ۴۰ دیگ محله قلعه میشناسند.
مرحوم حاج ابراهیم سالها پیش بهار را به مقصد موطن اصلی خود، خرمشهر ترک کرد. اما سنت حسنهای که بنیانگذار آن بود همچنان در شهر باقی مانده و هر ساله شور و حال بیشتری به خود میگیرد.