پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ۱۱ مورد قطعی تب دنگی در بندر لنگه استان هرمزگان خبر داد.
حسین فرشیدی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با تاکید بر کنترل کنونی تب دنگی گفت: بندرعباس منبع ورودی به کشور و عامل انتقال بیماری از کشورهای همسایه است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به تاثیر تب دنگی بر اقتصاد کشور، افزود: تلاش کنونی در استان هرمزگان برای کنترل پشه آئدس و تخم گذاری آن، تلاش برای کل کشور است، از این رو همه دستگاهها و وزارتخانهها موظف به کنترل این بیماری هستند، فقط یک بارنگی میتواند موجب افزایش پشه آئدس میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره علائم بیماری تب دنگی هم گفت: این بیماری با گزش پشه و تب آغاز میشود که شامل درد شدید استخوان، درد حدقه چشم، سردرد، بی اشتهایی از شکل ساده تا پیشرفته است و ممکن است حتی بیمار قادر به کارهای عادی نباشد و نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشد.
حسین فرشیدی گفت: ممکن است بیماری با علامت دنگی به پزشک مراجعه کند از سوی دیگر نیز ممکن است چند بیمار هم بدون علائم باشند و در معرض تشخیص و درمان قرار نگیرد، از این رو هر بیمار که علائم عمومی تب دنگی را بیش از دو روز و سابقه گزش داشته باشد، باید احتیاط تب دنگی در نظر بگیرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: راه کنترل تب دنگی پیشگیری است و در مناطق حضور پشه آئدس، باید امکان گزش پایین آورده شود و فرد بیمار نیز از افراد سالم جدا شود و امکان تماس پشه دوباره با بیمار را با پشه بند کاهش داد، جدا سازی به این معنا نیست که بیمار تب را به فرد دیگری منتقل میکند و این بیماری از طریق تنفس، دست دادن یا روبوسی بیماری منتقل نمیشود، عامل انتقال بیماری پشه آئدس است که انتقال از بیمار را به فرد دیگر فراهم میکند و با رعایت جداسازی فرد بیمار، این امکان کاهش یابد.
حسین فرشیدی با بیان اینکه داروی خاص و مشخصی برای تب دنگی وجود ندارد، افزود: بیمار در صورت تب میتواند از مسکن استامینوفن برای کنترل بیماری و درد استفاده و مایعات هم زیاد مصرف کند.
معاون بهداشت با اشاره به اینکه استان هرمزگان درگیر است، گفت: با توجه به شرایط رشد پشه آئدس، استانهای بوشهر، سیستان و بلوچستان، گیلان و مازنداران استانهای پرخطراعلام شده اند و استان گلستان نیز به علت همجاوری با استان گیلان باید تحت نظر باشد.