پخش زنده
امروز: -
کارشناسان و مسئولان دستگاهها «سند ملی خواندن و ترویج مطالعه» را دارای گستره وسیعی از برنامههای کتابخوانی، از مدارس تا کتابخانهها میدانند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما دبیر کل نهاد کتابخانهها گفت: این سند سعی دارد تا مدارس و کتابخانهها را به منابع توزیع کتاب متصل کند.
آقای مهدی رمضانی افزود: اگر تنها بخشی از سند اجرا شود اتفاق قابل تحقق و خوبی است. این در حالی است که این سند دور از دسترس نیست.
وی گفت: این سند برای کودکان و نوجوانان مفید است و موضوع مهم و فراگیری را دنبال میکند.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم در این نشست گفت: حوزه کودک از پایههای اصلی است و ما از تابستان که سند تصویب شد فعالیتهای مختلفی در این خصوص دنبال کردیم.
آقای حامد علامتی افزود: رجوع به ادبیات کهن و خوانش کتاب از این نوع برنامه هاست. وی گفت: حوزه کودک و نوجوان در دولت سیزدهم از رونق خاصی برخوردار بوده است.
رئیس انجمن علم و اطلاعات و جامعه شناسی و استاد دانشگاه شهید چمران گفت: شکی در اهمیت جایگاه خواندن نیست و ما وقتی تجارب دنیا را بررسی میکنیم راهکارهایش مشخص نیست ولی کلیدی وجود دارد که در همه نهادها هست.
آقای منصور کوهی رستمی گفت: سند ملی خواندن از نقاط قوت خاصی برخوردار است که از آن جمله میتوان به تعیین تکلیف وظایف دستگاهها و شرح فعالیت دانشگاهها اشاره کرد.
وی افزود: ما در سندهای قبلی با مفاهیم مشکل داشتیم و هنوز به عملیات مشخص برای خواندن نرسیده بودیم ولی این سند کمک میکند تا شاخصهای مطالعه را کشف کنیم.
عضو هیات امنای نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: سند خواندن از مهمترین اقدامات در زمینه عدالت فرهنگی است.
خانم فاطمه فراهانی افزود: سند مراحل تنظیم را به خوبی طی کرده است و ظرفیتهای قابل اتکایی در آن وجود دارد.
وی گفت: دبیرخانه موظف است که بخش سند و پایش را داشته باشد ولی به نظر میرسد به نظر میرسد برای اینکه از ظرفیتهای سند بشود استفاده کرد بحث الزام آوری اش برای مجریان باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
فراهانی افزود: ما سندهای بسیار خوبی را داشته ایم که حکم اسناد بالادستی را دارند ولی تضمین محکمی وجود ندارد که سندها قابلیت اجرایی دارد.
مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب نیز در این نشست گفت: سند ملی خواندن که جزو آخرین سندهای قبل از شهادت شهید رئیسی است باعث انگیزه در فعالان حوزه نشر شد.
آقای میثم نیلی گفت: نکته مهم اجرای این سند است که ما امیدواریم دولت بعدی ارادهای برای انجام این کارها داشته باشد.
وی افزود: ما همچنین امیدواریم این سند جزو سندهای عملیاتی تلقی شود و موجب رشد و شکوفایی فرهنگی باشد.
سند ملی خواندن و ترویج مطالعه اردیبهشت ماه به ۲۱ دستگاه ابلاغ شد.
این سند برنامههای متنوعی برای ترویج کتابخوانی را دنبال میکند.