پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: هماکنون تحقیقات بر روی ۶۵ رقم و ژنوتیپ امیدبخش بادام در این مرکز در حال انجام است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری،بیژن حقیقتی گفت: بهترینهای این ژنوتیپها در زمینهای باغداران کشت شده است که از این تعداد ممکن است چهار یا پنج رقم با اقلیم چهارمحال و بختیاری سازگار باشد.
وی دانشبنیان کردن بخش کشاورزی و افزایش بهرهوری در این حوزه را از مهمترین اهداف مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری دانست و افزود: خلق دانش، انتقال دانش و نفوذ در عرصه و ایجاد توانمندی و در نهایت خلق ثروت و افزایش بهرهوری همان راههای رسیدن به فعالیتهای دانشبنیان است.
حقیقتی افزایش بهرهوری بدون اقدامات دانشبنیان را غیرممکن اعلام کرد و گفت: بهطور کلی وظیفه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، اجرای طرحهای تحقیقاتی کاربردی و بهعنوان یک بازوی علمی در کنار سازمان جهاد کشاورزی است که چالشهای بخش کشاورزی در حوزه اجرا را برطرف کند.
وی آموزش کارکنان و بهرهبرداران بخش کشاورزی برای مهارت آموزش را ضروری دانست و یادآور شد: کنترل، گواهی و نظارت بر تولید بذر از وظایف مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری است که کشاورزان را از سمتوسوی استفاده از بذور خودمصرفی با عملکرد پایین به طرف استفاده از بذرهای گواهی شده برای افزایش عملکرد در سطح هکتار هدایت کردهاند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: ابتدا بذرهای پرورشی در مرکز تحقیقات کشتوکار شده و رقم سازگار با منطقه بین کشاورزان پیشرو توزیع میشود و سپس بهصورت بذر مادری و گواهی شده با هدف تنوعبخشی به بذرهای موجود در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
وی گفت: بهعنوان نمونه، محصول جو، رقمهای "مهتاب" و "آذران" عملکرد بالای ۱۰ تن در هکتار دارند که علاوه بر کاهش آب مصرفی باعث افزایش عملکرد در سطح هکتار و ارتقای بهرهوری بخش کشاورزی شده است.
حقیقتی تاکید کرد: بذرهای اصلاح شده مقاوم به خشکی و در زمان گلدهی و پر کردن دانه، مقاوم به تنش آبی هستند و بذر هزار دانه آنها پائین نمیآید.
وی تعیین قابلیتهای زمینهای کشاورزی و باغی را از دیگر وظایف مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری دانست و افزود: با توجه به نقشههای تناسب اراضی تهیه شده، مشخص میشود کدام زمین برای چه محصول و کاربریای مناسب است که عملکرد و پتانسیل کشتوکار را برای محصولات مشخص میکند.
یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است که ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد زمینهای چهارمحال و بختیاری زیرکشت محصولات مختلف است.