پخش زنده
امروز: -
برای پیشگیری از عفونتهای گوارشی، میوهها و سبزیجات را ضدعفونی کنید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی استاد گروه انگل شناسی و قارچ شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به افزایش بیماریهای عفونی در فصول گرم سال توصیه میشود که افراد ضمن اجتناب از مصرف غذاهای غیر بهداشتی، نسبت به ضدعفونی کردن میوهها و سبزیجات اقدام کنند.
دکتر فریبا برنجی با بیان اینکه بیماریهای عفونی در فصول گرم، همواره سلامت افراد را تهدید میکند افزود: استفاده از غذاهای آلوده و غیر بهداشتی میتواند از عوامل مهم ایجاد عفونتهای انگلی رودهای در انسان باشد.
او افزود:این عفونتها به دو گروه تقسیم میشوند که یک گروه از آنها از طریق موجودات تک یاخته بیماری زا به وجود میآیند و گروه دوم، عفونتهای کرمی هستند.
وی علائم عفونتهای گوارشی را شامل اسهال، یبوست و دل درد، سوءهاضمه و ضایعات پوستی دانست و گفت: گاهی اوقات، بیماران فقط مبتلا به ضایعات پوستی میشوند.
دکتر برنجی افزود: برخی میوهها مانند توت فرنگی که روی خاک قرار دارند و همچنین هویج که در شیارهای آن آلودگی قرار میگیرد، باید با خیس کردن در آب و چندین بار شست و شوی مکانیکی مکرر، آلودگیهای آنها را از بین برد، تا آبی که در زیر ظرف قرار دارد، عاری از هر گونه گِل و شن در کف آن باشد.
وی استفاده از سرکه را به عنوان مایع ضدعفونی کننده، گزینه مطلوبی برای شست و شوی میوه و سبزیجات دانست و افزود: محلولهایی که به عنوان ضدعفونی کننده در بازار به فروش میرسند، تأثیر مطلوبی برای از بین بردن تخم انگلها و کیست انگلها نداشته و فقط میتوان از آنها برای از بین بردن باکتریها استفاده کرد.