پخش زنده
امروز: -
عدم توانایی بدن در دفع گرما و افزایش دمای درون بدن به حدود چهل درجه سانتیگراد است که به علت فعالیت شدید یا گرمای هوا ایجاد میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و متخصص طب سنتی گفت: در فصول گرم سال احتمال بروز گرمازدگی به ویژه در افرادی که گرم مزاج هستند بیشتر میشود و از دیدگاه طب سنتی، رعایت اصول حفظ سلامتی در پیشگیری و بهبود این عارضه کمک کننده است.
وی افزود: توصیه میشود ساعت ورزش را در ساعات اولیه روز و یا در شب که هوا بهتر است انتخاب کنید و از خوردنیهایی با طبع سرد و تر مانند: هندوانه، آلبالو، گیلاس، کاهو و کدو استفاده کنند.
این متخصص طب سنتی گفت: توصیه میشود افراد گرم مزاج به صورت روزانه نوشیدنیهایی مثل شربت خاکشیر، تخم ریحان، سکنجبین، آلبالو و زرشک مصرف کنند.
دکتر تاج الدینی ادامه داد: برای رفع عطش و تشنگی ناشی از گرمازدگی توصیه میشود از مخلوط لیموترش و آب استفاده کنید.
این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: هندوانه میوه آبدار و خنک کننده است که اصولاً برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف میشود و مورد پسند بسیاری از مردم است. هندوانه طبیعت سرد و تر دارد و برای افراد گرم مزاج بسیار مطلوب است.
وی ادامه داد: خورشتهایی مانند خورشت آلو و کدو بسیار مناسب این فصل است و مصرف کاهو و سکنجبین هم به عنوان یک میان وعده خوب به کاهش گرما و رفع عطش در تابستان کمک میکند.
دکتر تاج الدینی گفت: از آنجا که فرد گرمازده میل زیادی برای خوردن آب یخ دارد، باید وی را تشویق کرد تا به تدریج و آهسته مایعات را بنوشد تا دچار مشکلات گوارشی نشود.
وی ادامه داد: برای فردی که گرمازده شده است حمام گرفتن با دوش آب نسبتا خنک توصیه میشود و در صورت عدم امکان حمام گرفتن، پارچه ای را با آب خنک نمناک کرده و بر نواحی صورت و بدن فرد بگذارید.
وی گفت: سوپ جو و مالشعیر طبی توصیههای بسیار خوبی برای افراد گرمازده است و سوپ جو را میتوانید با سبزیجاتی مانند گشنیز و جعفری تهیه کنید و حتما موقع خوردن از لیموترش هم استفاده کنید.