کارشناسان مالزیایی تاکید کردند؛
قُلدرهای سایبری باید جنایتکار شناخته شوند
با زورگویان سایبری بهعنوان مجرم رفتار کنید؛ این فراخوانی بود که یک کارشناس سلامت روان در واکنش به افزایش موارد زورگویی سایبری در مالزی که نوجوانان و جوانان هدف اصلی آن هستند، مطرح کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از اِناِستی، دکتر «عدنان عمر» معاون رئیس سازمان بهداشت روان مالزی، این فراخوان را یک گام مهم و رو به جلو در مقابله با جرائم سایبری عنوان کرد.
به گفته او، کمیسیون ارتباطات و چندرسانهای مالزی (MCMC) باید در این زمینه مداخله و با کسانی که متهم به آزار و اذیت سایبری هستند، به عنوان جنایتکار رفتار کند.
دکتر «عدنان عمر» افزود: پیشگیری از زورگویی سایبری بسیار مهم است، زیرا میتواند منجر به افسردگی شود و ممکن است قربانیانش را به سمت اقداماتی مانند خودکشی سوق دهد.
معاون رئیس سازمان بهداشت روان مالزی اضافه کرد: آزار و اذیت سایبری میتواند بسیار بدتر از قُلدری فیزیکی باشد، چرا که در این نوع از جرائم ما مجرم را نمیبینیم و ردیابی او سخت است.
وی تصریح کرد: قوانین مبارزه با قلدری سایبری با سرعت بسیار پایینی تکامل مییابند و تغییر آنها آسان نیست. با این حال، اقداماتی مثل این فراخوان یک حرکت مثبت در جهت درستِ برخورد با مجرمان سایبری است.
دکتر «عدنان عمر» یک مورد را مثال زد که در آن از هوش مصنوعی (AI) برای ایجاد تصاویر برهنه جعلی از یک فرد استفاده شد که همین امر نشان دهنده ظرفیت خطرناک این فناوری برای آزار سایبری را نشان میداد.
وی این را هم گفت که قربانیان آزار و اذیت سایبری اغلب احساس ناامیدی و درماندگی میکنند و معتقدند که اوضاع هرگز بهبود نخواهد یافت و قانونی برای محافظت از آنها وجود ندارد.
«هسلینا محمد» کارشناس فضای مجازی و مدرس دپارتمان مردمشناسی و جامعهشناسی دانشگاه مالایا میگوید: آزار و اذیت سایبری در این کشور به موضوعی رایج تبدیل شده که در آن مجرمان اغلب نوجوانان و جوانان را هدف قرار میدهند.
او با استناد به گزارش صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) گفت: بر اساس این گزارش که در سال ۲۰۲۰ منتشر شد، مالزی در کشورهای آسیایی در رتبه دوم ارتکاب جرائم مرتبط با آزار سایبری قرار دارد.
یک پژوهش جدید در مالزی نشان داده که در ماه گذشته میلادی، ۳۱.۶ درصد از مجموع جرائم سایبریِ رخ داده در این کشور علیه نوجوانان بوده است.
به گفته «هسلینا محمد»، این پژوهش نشان داده که نوجوانان ۱۳ تا ۱۷ ساله مالزیایی بیشترین زمان را در رسانههای اجتماعی یا دیگر سکوهای برخط میگذرانند.
این مدرس دپارتمان مردمشناسی و جامعهشناسی دانشگاه مالایا ابراز امیدواری کرد که مسئولان مالزی اقدامات سختگیرانهتری برای رسیدگی به جرائم آزار و اذیت سایبری صورت دهند.
وی تصریح کرد: قربانیان قلدری سایبری معمولاً سطوح بالایی از اضطراب، پریشانی شدید عاطفی و افسردگی را تجربه میکنند که اگر به آنها رسیدگی نشود، بهویژه در بین نوجوانان و جوانان میتواند منجر به خودکشی شود.
به گفته این کارشناس مالزیایی، آسیبهای ناشی از زورگوییهای مجازی گاهی اوقات به شکل سردرد، معدهدرد و مشکلات خواب به ویژه در بین نوجوانان بروز و ظهور میکند.
«هسلینا محمد» افزود: این موضوع بر عملکرد نوجوانان در مدرسه نیز تأثیر میگذارد به گونهای که برخی از قربانیان از مدرسه دوری میکنند، برخی از آنان ارتباطات اجتماعیشان را قطع میکنند و منزوی میشوند و برخی دیگر به مکانیسمهای خطرناک مانند مصرف مواد مخدر روی میآورند.
«فهمی فاضل» وزیر ارتباطات مالزی اعلام کرده که موضوع برخورد با مزاحمتهای سایبری در شبکههای اجتماعی جمعه این هفته در هیئت دولت مطرح میشود تا جنبههای قانونی و اجرایی آن بررسی و بهترین راه برای حل آن تعیین شود.