هدیه رئیسجمهور شهید به دانشآموزان
توزیع ۲۸۰ میلیون پاکت شیر در سال تحصیلی گذشته
دبیر کمیته ملی شیر مدارس گفت: با توزیع شیر در مدارس تغذیهای در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد که باعث افزایش بهرهوری آنها در کلاس درس و افزایش فهم دانشآموز از مباحث درسی میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ حسین اسداللهی افزود: طرح توزیع شیر در مدارس با هدف اجرا و ایجاد عدالت اجتماعی و آموزشی در مدرسه از سال ۱۳۷۹ در کشور تصویب شد و تا سال ۱۳۹۳ به صورت جدی در مدارس تزيع میشد.
دبیر کمیته ملی شیر مدارس گفت:در سال ۱۳۹۳ در دولت یازدهم این طرح دچار مشکلاتی شد و سه سال بعد در شروع دولت دوازدهم در سال ۱۳۹۶ این طرح بهطور کامل از مدارس جمع شد. پس از آن نیز با شیوع ویروس کرونا و مجازیشدن مدارس، اجرای این طرح به تعویق افتاد. این طرح به دلایل مختلف قریب به ۷ سال در کشور دچار رکود شد. شخص آقای شهید جمهور در سال گذشته دستور احیای این طرح به عنوان هدیه رئیس جمهور از مهر سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ را صادر کردند.
وی ادامه داد: سال گذشته بنا شد طرح توزیع شیر در مدارس با جامعه مخاطب دانشآموزان ابتدایی مدارس دولتی آغاز شود. ما ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار دانشآموز در مقطع ابتدایی در مدارس دولتی داشتیم که برنامه خدمترسانی برای تمامی این دانشآموزان در طرح توزیع شیر مدارس در نظر گرفته شده بود. برای مدارس غیرانتفاعی نیز در طرح توزیع شیر مدارس تصمیمی اتخاذ شد. مدارس غیرانتفاعی که میخواستند در طرح شیر مدارس همکاری و مشارکت داشته باشند، میتوانستند با همان قیمت و استانداردهایی که برای مدارس دولتی شیر از کارخانه تهیه شده، شیر را برای دانشآموزان خود تهیه کند.»
اسداللهی افزود: استانداردهای شیر برای توزیع در مدارس از استانداردهای شیر در بازار سختگیرانهتر است. بعضی اوقات ابهاماتی در زمینه شیر توزیع شده در مدارس وجود داشت. برخی منابع به اشتباه گمان میکردند علت ماندگاری این شیرها مواد نگهدارنده است. در این شیرها مواد نگه دارنده وجود ندارد و پاکت بستهبندی این شیرها باعث ماندگاری این شیر تا سه ماه بعد از تولید را میدهد.
دبیر کمیته ملی شیر مدارس گفت: شیری که ما از شرکتهای لبنی درخواست کردیم، شیر فرادما UHT یا در اصطلاح شیر استریلیزه بود. لازمه این شیر که بدون مواد نگهدارنده تهیه میشود و در دست دانشآموزان قرار میگیرد، پاکت ۷ لایه است. به این پاکت ۷ لایه پاکت تتراپک میگویند که باعث ماندگاری بیشتر شیر است. پاکت تتراپک شیر را در محیط ایزوله قرار میدهد و هوا با شیر تماس ندارد در نتیجه شیر مدت زمان بیشتری سالم میماند.
وی به آغاز توزیع شیر از مناطق محروم اشاره کرد و گفت: شرکتهای لبنی از آنجایی که آمادگی شروع این طرح از مهر را نداشتنتد، به همین دلیل از ما زمان بیشتری خواستند. از اواخر آبان اولین توزیع در کشور آغاز شد. توزیع شیر از گلستان، لرستان و کرمان آغاز شد. تا پایان آذرماه کل کشور تحت پوشش شیر مدرسه قرار گرفت. شروع طرح از مناطق محروم نظیر سیستانوبلوچستان و کرمان، هرمزگان و بوشهر بود و میانگین توزیع شیر در این مناطق میانگین بالایی بود.
اسداللهی از اختصاص ۳.۸ همت برای خرید شیر از کارخانهها خبر داد و افزود: مهر سال گذشته قرار شد جامعه مخاطب ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار دانشآموز ابتدایی در مدارس دولتی، مشمول طرح رایگان شیر مدارس شوند. بنا شد ۳.۸ همت (۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان) پول برای خرید شیر از کارخانهها و شرکتهای لبنی اختصاص داده شود.
دبیر کمیته ملی شیر مدارس گفت: از شرکتهای لبنی درخواست کردیم که هفتهای دو نبوت شیررسانی به مدارس داشته باشند. بنای کار ما این بود دانشآموز در روز اول هفته که شنبه است یک نوبت شیر مصرف و در روز پایانی هفته که چهارشنبه بوده نوبت دوم شیر خود را دریافت کند. در برخی مناطق این دو نوبت شیررسانی روزهای یکشنبه و سهشنبه اتفاق میافتاد. سال گذشته یک فرهنگسازی در زمینه توزیع شیر مدارس داشتیم و زنگ شیر در مدارس اتفاق افتاد.