پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت: از اواخر اردیبهشت تا کنون ۱۴۹نفر در کشور به بیماری تب دنگی مبتلا شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ شهنام عرشی گفت: از این ۱۴۹ نفر، ۱۱ نفر انتقال محلی در کشور، ۱۳۰ نفر از کشور امارات، ۶ نفر از پاکستان، یک نفر از عمان و یک نفر از «بِنین» مبتلا شدهاند.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت میگوید: استانهای خوزستان، هرمزگان، سیستانوبلوچستان، بوشهر، گیلان، مازندران و گلستان درگیر بیماری تب دانگ هستند.
وی ادامه داد: هر فرد ممکن است بر اثر نیش پشه آلوده به این بیماری دچار شود، اما افرادی از جمله بیماران زمینهای و ضعف سیستم ایمنی و بیماران قلبی حساستر هستند و باید بیشتر از آنها مراقبت شود. بدن درد و استخوان درد شدید که «تب استخوانشکن» نامیده میشود، جزو علائم بیماری تب دانگ هستند.
عرشی گفت: نوبت اول ابتلا به این بیماری خفیفتر است، اما در موارد ابتلا مجدد بیماری مهلک تری ایجاد میکند که خطر جانی دارد. خطر مرگ بر اثر تب دنگی در افراد مبتلا یک درصد است، البته در صورت ابتلا، سرعت تحت درمان بودن و رسیدگی به بیمار از پیشرفت بیماری جلوگیری میکند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت به افرادی که به مناطق آلوده به تب دنگی مسافرت میکنند، توصیه کرد؛ از داروهای دور کننده پشه و اسپریهای دارویی استفاده کنند و در طلوع و غروب آفتاب که گزش پشه زیاد است، در مکانهای آلوده قرار نگیرند و خود را در معرض هوای آزاد قرار ندهند. این پشه در مکانهای مرطوب بهویژه ظرف آب تخم ریزی و تکثیر میکند و باید از نظر بهداشتی نیز افراد تلاش کنند محیط خود را از مکانهای مورد نظر تکثیر پشه آئدس پاکسازی کنند.