وضعیت قرمز منابع آبی استان یزد
با توجه به افزایش دما و مصرف زیاد آب، ذخایر آب استان یزد در وضعیت قرمز قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، شرکت آب و فاضلاب استان یزد، در اطلاعیه شماره ۵ اعلام کرده که با توجه به افزایش دما و مصرف زیاد آب، ذخایر آب استان در وضعیت قرمز قرار گرفته است.
در این اطلاعیه از از هم استانیها تقاضا شده؛ نهایت دقت و صرفه جویی را در مصرف آب داشته باشند تا آب در دسترس همگان قرار گیردو از افت فشار آب جلوگیری شود. همچنین پرهیز از گرفتن دوشهای طولانی مدت، شستن حیاط و خودرو، پرکردن حوض و پرهیز از مصارف نامتعارف در عزیمت به روستاها از جمله مواردی است که دراین اطلاعیه بر آن تاکید شده است.
همچنین در این اطلاعیه توصیه شده: اگر همه مشترکان بر روی کولر آبی خود سایبان نصب کنند، در مدت ۲ ماه از تبخیر ۲۵،۰۰۰،۰۰۰ متر مکعب جلوگیری خواهد شد. این حجم آب معادل ۴۵۴،۵۴۵ تریلی تانکر دار به ظرفیت ۵۵۰۰۰ لیتر است.
وارد شدن تنش فراوان به منابع آبی زیرزمینی استان یزد
معاون طرح وتوسعه شرکت اب منطقهای استان یزد:عمق حفاری چاههای جدید نشان از وارد شدن تنش فراوان به منابع آبی زیرزمینی استان یزد است.
عالمی در استودیو خبر ۲۰ گفت: هم اکنون با حداکثر ظرفیت خط آب انتقالی در حال کار است. حداکثر ظرفیت آبگیر انشعابی از زاینده رود کارکرد سه پمپ است و منابع اضطراری و چاههای اضطراری به طور مرتب و پیوسته در حال کار است ولی به دلیل گرمای هوای کم سابقه و مصرف زیاد آب وسایل خنک کننده، دچار افت فشار آب در استان یزد شده ایم.
وی ادامه داد: حجم مخزن سد زاینده رود که آب انتقالی کوهرنگ به یزد را منتقل میکند، حجم آن ۴۶۰ میلیون متر مکعب است که نسبت به میانگین ده ساله ۶ درصد و میانگین بلندمدت ۲۵ ساله ۴۹ درصد کاهش داشته است و با رایزنی مقامات استان یزد خوشبختانه تامین حداکثری آب برای استان به جریان افتاده و اکنون سالی ۵۷ میلیون متر مکعب آب از طریق سامانه انتقال آب فلات مرکزی به استان یزد میآید.
معاون طرح وتوسعه شرکت اب منطقهای استان یزد در زمینه تامین آب برای استان ادامه داد: با خط پدافندی صنعت هم، دو میلیون متر مکعب آب وارد شهر میشود که ۱۱۰ لیتر بر ثانیه آب وارد مدار میکند و چاهها و منابع آب زیرزمینی با تمام توان در حال فعالیت است.
عالمی در مورد تنش آبی وارد بر منابع آب زیر زمینی هم گفت: قبلا چاههای اضطراری عمق متوسط ۱۱۰ تا ۱۲۰ و آخرین چاه با ۲۲۰ متر عمق حفاری شده و این عمق زیاد شنان از این است که؛ تنش زیادی به منابع آب زیر زمینی وارد میشودو مدیریت منابع و ایجاد منابع جدید تنها راه بقا در فلات مرکزی است.