پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: موردی از ابتلا به تب دنگی در استان همدان مشاهده نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، یعقوب اندامی با بیان اینکه تاکنون موردی از ابتلا به تب دنگی در استان همدان مشاهده نشده است، افزود: تب دنگی بیماری است که از طریق پشهای به نام «پشه آئدس» به انسان منتقل میشود.
او با اشاره به علائم بیماری دنگی، تصریح کرد: علائم این بیماری سردرد، کمردرد و پشت درد، تب معمولاً شدید و در برخی موارد خارش و جوش در قسمتهای مختلف بدن است.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه عامل ابتلا (پشه آئدس) علاقه فراوانی به ظروف پلاستیکی، یکبار مصرف و لاستیک خودرو داشته و در این اقلام اقدام به تخم گذاری میکند که با خروج لاروها از تخم در منطقه پراکنده میشوند، گفت: این پشه به بوی پلاستیک جذب میشود و با گزش فرد مبتلا و گزش فرد دیگر بیماری را منتقل میکند.
یعقوب اندامی با بیان اینکه از اردیبهشت ماه، مراکز آپاراتی و تعمیرات خودرو در ورودی شهرهای استان و همچنین مراکز دپوی زباله بازدید به عمل آمد، افزود: تا کنون موردی از عامل بیماری یا ابتلا فرد مشاهده نشده است.
او تصریح کرد: تب بالا، سردرد، کمردرد، خارش محل گزش، خارش گلو و بینی، خارش شدید در برخی نقاط و جوشهایی که قبلا در بدن مشاهده نشده نیز از جمله این علایم تب دنگی است.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ضدعفونی کردن ظرفشویی و روشویی، خالی کردن آب اضافی کولر، شستن مداوم سطلهای زباله و تمیز کردن ظروف آب پرندگان، تأکید کرد: تب دنگی در گروههای خاص مانند کودکان، زنان باردار و افراد با بیماریهای مزمن، ممکن است بهصورت شدیدتری ظاهر شود، سمپاشی سطلهای زباله مکانهای عمومی، سالنهای ورزشی مهمانسراها مراکز نظامی و انتظامی مورد تاکید است.
یعقوب اندامی افزود: این عامل بیماری ممکن است از طریق سبد میوه و سبزیجات یا هر چیز دیگری وارد استان و محل زندگی ما شود.
او تصریح کرد: زمان گزش پشه تا بروز علائم ۲ تا ۷ روز است، گفت: این بیماری معمولا تا زمان بهبود دو تا سه هفته طول میکشد. در صورت ابتلا باید هر چه سریعتر به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه شود.