پخش زنده
امروز: -
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: تا پایان تیر ۶۰۶ دستگاه ویلچر برقی تهیه شده به همت شرکای حمایتی این سازمان به دست افراد دارای معلولیت میرسد.
فاطمه عباسی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا وسیما، با اشاره به اینکه برخلاف باور عموم ویلچر برقی برای همه افراد دارای معلولیت جسمی - حرکتی مناسب نیست، گفت: استفاده از ویلچربرقی بهعنوان یک وسیله کمک حرکتی برای افراد دارای معلولیت اگر مناسب وضعیت جسمی آنها نباشد باعث آسیب بیشتر برای آنان خواهد بود.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در خصوص اولویتهای مورد نظر برای دریافت ویلچر برقی توسط توانخواهان تحت پوشش این سازمان گفت: وضعیت افرد دارای معلولیت جسمی - حرکتی با شرایط ویژه برای دریافت ویلچر برقی پس از بررسیهای کارشناسی به این شرح تعیین میگردد:
۱ ـ افراد با معلولیت جسمی- حرکتی که قادر به راه رفتن نبوده و از به کارگیری و هماهنگی ستون فقرات و اندام فوقانی در راندن و هدایت ویلچرهای مکانیکی دارای ناتوانی شدید باشند.
الف- افراد مبتلا به ضایعات و بیماریهای سیستم اعصاب مرکزی (نخاع و مغز) و یا محیطی مواردی همچون:
• MS (سفت شدن بافتهای عصبی)، صدمات نخاع و مغز، ALS (تخریب نخاعی)
• سکته (CVA) شدید با عوارض پایدار
• کوادروپلژی (فلج اندامهای حرکتی) با علل مادرزادی و اکتسابی
ب- افراد مبتلا به ضایعات شدید اسکلتی عضلانی مواردی همچون:
- میوپاتیها (ضعف عضلانی)، دیستروفیها (تخریب بافت ماهیچه ای)
-قطع اندام تحتانی
- آنومالیهای (ناهنجاری های) شدید اسکلتی با علل مادرزادی و اکتسابی
خانم عباسی افزود: ضمن رعایت موارد پزشکی که برای شرایط افراد دارای معلولیت در دریافت ویلچر برقی ذکر شد، اولویتهای دیگری هم در واگذاری ویلچر برقی در نظر گرفته میشود، از جمله:الف- گروه سنی بالای ۱۲ سال
ب- شاغلین
ج-محصلین و دانشجویان
د- ورزشکاران حرفهای
ه- سرپرستان خانوار
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در خصوص آمار اهدای ویلچربرقی به توانخواهان تحت پوشش سازمان بهزیستی در سال گذشته گفت: سال گذشته با توجه به رشد دو برابری اعتبارات در بخش تامین وسایل کمک توانبخشی آمار خرید ویلچر برقی نیز دوبرابر شد به طوری که سال گذشته حدود ۴۸۰ویلچر برقی به صورت کمک هزینه خرید و یا خرید مستقیم ویلچر برقی برای مددجویان تحت پوشش انجام شد.
وی با اشاره به استقبال سازمان بهزیستی برای بهره مندی از محصولات داخلی در تامین وسایل کمک حرکتی افراد دارای معلولیت افزود: سال گذشته حدود ۱۰۰ ویلچر کربنی و تاشو از شرکتهای دانش بنیان به صورت پایلوت خریداری شد و امسال هم خرید ۱۰۰ویلچر برقی برای افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی در سه استان خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی در دستور کار سازمان است.
فاطمه عباسی در خصوص تهیه وسیله کمک حرکتی برای توانخواهان جسمی- حرکتی برای سال جاری گفت: تاپایان تیرحدود ۱۲۰ دستگاه ویلچر برقی توسط آستان قدس رضوی و ۴۸۶ دستگاه توسط قرارگاه امام حسن به افراد دارای معلولیت تحت پوشش که شرایط تخصصی دریافت را دارند، اهدا خواهد شد.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در خصوص آمار بیشترین و کمترین میزان نیاز به ویلچر برقی در سطح استانهای کشور گفت: براساس تعداد معلولین نیازمند ویلچر برقی و همچنین منابع در اختیار سازمان به استانها اعتبار تخصیص داده میشود که بر اساس نیاز سنجیها انجام شده، کمترین نیاز ویلچر برقی به استان قم اختصاص دارد و بیشترین نیاز هم در استانهای خراسان رضوی، خوزستان، تهران، فارس وکرمان ثبت شده است.
وی یادآورشد: سال گذشته در استانهای اصفهان، کردستان وخوزستان با مشارکت خیرین تعدادی ویلچر برقی خریداری و به توانخواهان واگذار شد.
خانم فاطمه عباسی در خصوص هزینه خرید یک دستگاه ویلچر برقی گفت: خرید ویلچر برقی با توجه به نوع و برند متفاوت هست ولی در حال حاضر قیمت پایه برای تهیه یک دستگاه، حداقل از ۴۵ میلیون تومان شروع میشود که در صورتی که شرکتهای دانش بنیان بتوانند توان تولید خودرا بالا ببرند، استفاده از تولیدات داخلی میتواند کمک چشمگیری در جلوگیری ازخروج ارز داشته باشد و همچنین وسایل کمک حرکتی سریعتر به دست مصرف کننده خواهد رسید.