تجلیل از پیشکسوتان هنرهای سنتی و صنایع دستی ایران
ده پیشکسوت هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور با اهدای تندیس همای هنر، لوح تقدیر و هدایا گرامی داشته شدند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ در مراسمی که در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با حضور رئیس و معاونان این سازمان و شماری از هنرمندان هنرهای سنتی و صنایع دستی برگزار شد، از ده پیشکسوت هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور با اهدای تندیس همای هنر،لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.
مهین افشان پور در رشته نگارگری؛ بیاض امیر عطایی در رشته ساز سازی؛ علی بابا بختیاری در رشته شیشه گری؛ مقصود پاشایی در رشته سفال و سرامیک و منصور تامسُن در رشته تذهیب و طراحی سنتی از تجلیل شدگان این مراسم بودند.
همچنین به منصور حافظ پرست در رشته قلمزنی؛ حسین زُمَرشیدی در رشته معماری و هنرهای وابسته؛سیدعباس سیاحی در رشته رنگرزی؛ مرتضی مطیفی فرد در رشته گچبری و منصور وفایی در رشته خیالی نگاری تندیس همای هنر اهدا شد.
تاکید رئیس سازمان میراث فرهنگی بر حل مشکلات بخش صنایع دستی
رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری بر حل مشکلات حوزه صنایع دستی تاکید کرد.
محمدعلی نجفی در مراسم تجلیل از پیشکسوتان هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور،گفت: فقط بیان مشکلات کافی نیست و توقف در آن دردی را دوا نمی کند.
وی با بیان این که ما باید وارد فعالیت های اجرایی شویم و موارد رفع مشکل را تعقیب و اجرا کنیم،افزود:ما تاکنون درباره مشکلات بررسی هایی کرده یا اقداماتی انجام داده ایم اما چون این اقدامات هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است،آن را اعلام نکرده ایم.
نجفی با بیان این که ما خود را درباره مسائل صنایع دستی مسئول می دانیم و از آن شانه خالی نمی کنیم،گفت:مسئولیت ما در دو حوزه «پژوهش و هنر» و «تجارت و اقتصاد» است.
وی گفت:در بخش پژوهش و هنر باید به خلاقیت و نوآوری،برگشت به ریشه ها و یافتن ریشه های حکمی صنایع دستی و هنرهای سنتی پرداخت.
نجفی افزود:در حوزه تجارت و اقتصاد نیز باید با رفع موانع و مشکلات پیش روی صنعتگران صنایع دستی و هنرهای سنتی برای صنایع دستی در داخل و خارج بازاریابی کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گفت: خوشبختانه فضای عمومی کشور و بین الملل، فضای امیدواری به آینده و حل مشکلات است و به ما اجازه می دهد بخش عمده ای از مشکلات را به تدریج حل کنیم.
نجفی افزود:در چند روز اخیر مقاله های مهمی در آمریکا و انگلیس منتشر شده که در آن با نگاه مثبت به موضوع گردشگری در ایران توجه شده است.
وی گفت:در این مقالات به صراحت گفته شده است که ایران در سال 2014 درمیان 20 مقصد گردشگری دنیاست و ایران تمهیدات لازم را فراهم کرده است که گردشگران با رغبت، آسایش و آرامش به ایران سفر کنند.
نجفی با بیان این که رابطه گردشگری و صنایع دستی،رابطه ای دو طرفه است،گفت:رونق گردشگری می تواند به رونق صنایع دستی بیانجامد و صنایع دستی فخیم نیز می تواند در جذب گردشگر خارجی موثر باشد.
وی گفت:با وجود مسائل نگران کننده ای که در بخش صنایع دستی وجود دارد می توان با فضای مثبت به وجود آمده انتظار داشت تا آوای خوش خروج از این تنگناها و رسیدن به شرایط مطلوب در حوزه هنرهای سنتی و صنایع دستی به گوش برسد.
سیاست ما این است که به تعهدات مدیریت قبلی سازمان پایبند باشیم
رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گفت: سیاست سازمان این است که به تعهدات مدیریت قبلی سازمان پایبند باشد.
محمد علی نجفی در حاشیه مراسم تجلیل از پیشکسوتان هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور در جمع خبرنگاران افزود: مشکلی که داریم این است که بدهی ها و تعهدات بسیاری از مدیریت قبلی سازمان برای ما باقی مانده است.
وی افزود: همین امروز مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفت که با زحمت زیاد بیش از 400 میلیون تومان بودجه برای انجام فعالیت های عمرانی طرح های بسیار ضروری دریافت کرده اند اما به مجرد این که این پول وارد حساب استان تهران شده است، بر اساس حکم دادگاه برای پرداخت بدهی سازمان در سال 86 به مالکی که از سازمان شکایت کرده است، برداشت شده است.
نجفی تصریح کرد: مشکلاتی از این نوع بسیار زیاد و مجموعه تعهداتی که در سال های قبل انجام شده بسیار زیاد و بسیار فراتر از امکانات مالی کنونی سازمان است.
وی گفت: ما به تدریج به این تعهدات عمل خواهیم کرد و معتقدیم به هرحال مدیریت سازمان یک تصمیمی گرفته است که گرچه دلایل و ریشه ها آنها برای ما روشن نیست ولی باید نسبت به مردم در قبال این تعهدات عمل بکنیم.
وی افزود: درباره فیلم«خسته نباشید» هم گزارشی تهیه شده است که به معاون توسعه مدیریت ابلاغ کردیم که بررسی کنند تا اگر بتوانیم تا پایان سال به تعهد داده شده عمل کنیم.
آقای نجفی در ادامه گفت: ما اخیرا شورای ثبت آثار تاریخی را دوباره احیا کرده ایم و به اعضای آن حکم داده ایم و اولین جلسه آن تا دو هفته آینده تشکیل خواهد شد.
وی افزود: همه موارد مربوط به ثبت، شامل ورود به ثبت و خروج از آن در این شورا بررسی خواهد شد
و اعضای شورا افراد برجسته و شناخته شده ای هستند که وقتی اسامی آنان اعلام شود اهل فن می بینند که این شورا خوب انتخاب شده است.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: امیدوارم از این پس شاهد تصمیماتی از این نوع نباشیم که یک بنایی ثبت شود و پس از مدت کوتاهی از ثبت خارج شود، علاوه بر آن مسئله حریم آثار تاریخی است که به این شورا سپرده ایم.
وی افزود: مسئله حریم مهم است اما در جاهایی برای مردم ایجاد مشکل کرده بود،یعنی حریمی انتخاب شده بود که حتی از نظر فرهنگی و تاریخی قابل دفاع نبود.
نجفی گفت: تمام حریم ها که مورد اعتراض واقع شده است، بازنگری خواهد شد و از این به بعد هر اثری هم که ثبت شود در کنار صورت جلسه ثبت آن مسئله حریم نیز مشخص خواهد شد.
وی افزود: ورود صنایع دستی چینی دو شکل دارد یا قانونی است یا قاچاق، درباره قاچاق ما کار زیادی نمی توانیم انجام دهیم و باید دستگاه های ذیربط حساس تر شوند به همان اندازه که به قاچاق کالاهای دیگر حساس هستند.
نجفی تصریح کرد: درباره بخش قانونی، هم از نظر بالا بردن سود گمرکی و عوارض و هم ممنوع کردن بخشی از آنها که چیز با ارزشی نیست که به عنوان صنعت دستی وارد می شود، در حال بررسی هستیم.
وی گفت: امیدواریم از طریق دولت و مصوبه ای که می گذرانیم این مسئله را حل کنیم البته دولت از قبل هم مصوبه ای داشته است که فروش این صنایع را در بعضی اماکن ممنوع کرده است که متاسفانه این مصوبه هم اجرا نمی شود.
نجفی گفت: من اخیرا نامه ای به وزیر کشور نوشتم که ایشان به استانداران ابلاغ کنند چون مرجع اجرای این مصوبه استانداران هستند،امیدواریم این مصوبه اجرا شود تا ما به بقیه مسائل بپردازیم.