پخش زنده
امروز: -
بسیاری از بیماری های مشترک بین انسان و دام با تشخیص زودرس و درمان به موقع بهبود مییابند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگرچه بسیاری از بیماری های مشترک بین انسان و دام با تشخیص زودرس و درمان به موقع بهبود مییابند، اما کنترل این بیماریها به دلیل آسیب به سلامت و بهداشت عمومی جامعه و بار اقتصادی وارده بر سیستم بهداشتی، اهمیت بسیار زیادی دارد.
دکتر زهرا نهبندانی افزود: این بیماریها که قابل انتقال از حیوان به انسان هستند با توجه به شرایط اقلیمی و تنوع گونههای حیوانی در نقاط مختلف دنیا از گستردگی و شیوع زیادی برخوردار هستند.
او گفت: بیماریهای هاری، تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سالک، سیاه زخم و آنفلوانزای پرندگان از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است.
دکتر نهبندانی افزود: به منظور کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، شستشوی دستها بلافاصله پس از نوازش حیوان، اجتناب از دست زدن به حیوانات ولگرد و غیر خانگی، استفاده از لباس و دستکش مناسب در صورت ذبح دام، جوشاندن شیر و مصرف نکردن فرآوردههای لبنی غیر پاستوریزه، در صورت نیش پشه یا دیگر حشرات، شستشوی محل با آب و صابون در کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای زئونوز اهمیت دارد.
وی افزود: توجه خاص به گاز گرفتگی حیوانات، هر چند جزئی و بصورت خراش باشد، ضمن شستشوی زخم با آب صابون به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه و مراجعه به واحدهای پیشگیری و درمان هاری مستقر در مرکز بهداشت شهرستانها در هر ساعت شبانه روز جهت انجام واکسیناسیون بعد از گزش حیوان امری ضروری است.
به گفته وی صاحبان برخی مشاغل مانند دامداران، کشاورزان، افراد شاغل در شالیزارها، فروشندگان و صاحبان حیوانات خانگی، کارکنان کشتارگاهها، جنگلبانها و کارکنان باغ وحش در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریهای زئونوز قرار دارند و باید استانداردهای بهداشتی نظیر شستن دستها و استفاده از پوشش مناسب نظیر دستکش را در هرگونه تماس مستقیم و غیرمستقیم با حیوانات (اعم از وحشی، اهلی و پرندگان) یا محصولات دامی رعایت کنند.