• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۷۶۴۱۲
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۷
علمی و فرهنگی » معارف
خطیب جمعه تهران:

ارکان حاکمیت اسلامی به آرای مردم سپرده شده است

خطیب جمعه تهران گفت: ارکان حاکمیت اسلامی مستقیم و غیرمستقیم به آرای مردم سپرده شده است و متکی به آرای عمومی است و عمدتا از طریق انتخابات صورت می‌گیرد.

 
ارکان حاکمیت اسلامی به آرای مردم سپرده شده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری در خطبه‌های نماز جمعه اظهار داشت: خدای متعال در قرآن کریم خطاب به پیامبر (ص) و از طریق آن حضرت خطاب به همه مومنان این نکته را یادآوری می‌کند که شما در همه حال تصورات ذهنی، اندیشه‌هایتان و خلوتتان تحت نگاه خدای متعال است.
 
خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: مومنین طبق قاعده زیست اجتماعی مومنانه باید رفتارشان با سایر انسان‌ها براساس قاعده امنیت و سلامت باشد. یعنی از ناحیه ما آسیبی به کسی نرسد و حریم انسان‌ها رعایت شود.
 
حجت‌الاسلام حاج علی اکبری عنوان کرد: به مناسبت انتخابات به یکی از مهمترین جلوه‌های مسئولیت اجتماعی براساس منطق قرآن اشاره دارم. مسئولیت فرد مسلمان در برابر امت اسلامی، برخی امور است که مربوط به حیات کل جامعه و کل امت. اموری هستند که مربوط به هویت و اصل حیات امت اسلامی و در ادبیات قرآن کریم به این امور امر جامع گفته می‌شود.
 
خطیب نماز جمعه تهران گفت: وقتی سخن از حیات و عزت ملی و آبروی امت اسلامی و ساخت پایه‌های قدرت در نظام اسلامی در میان است این امر امر جامع است و همه امت وظیفه پیدا می‌کنند که آحادشان باید حضور پیدا کنند و نقش‌آفرینی کنند.
 
حجت‌الاسلام حاج علی اکبری بیان کرد: نمونه فراوان است. حضور در راهپیمایی‌ها، حضور در جبهه و جنگ، و از جمله انتخابات از همین قبیل است. یکی از مصادیق امر جامع برای امت اسلامی انتخابات است. در نظام‌هایی که بر پایه حضور مردم شکل می‌گیرند حضور مردم سرنوشت ساز است هم رمز بقا و پیشرفت به حساب می‌آید. نظام سیاسی اسلام، دقیقا همین خصوصیت را دارد و بر پایه حضور مردم، خواست و اراده مردم و همکاری مردم است که شکل می‌گیرد.
 
وی یادآور شد: در قانون اساسی که ما داریم شکل گیری ارکان حاکمیت اسلامی مستقیم و غیرمستقیم به آرای مردم سپرده شده است و متکی به آرای عمومی است و عمدتا از طریق انتخابات صورت می‌گیرد.
این یک پیام بین‌المللی هم دارد در جهان امروز انتخابات شناخته شده و به عنوان یک روش مردم‌سالاری و جمهوریت است.
 
وی گفت: این حضور پیام بیرونی برای جامعه جهانی دارد. انتخابات از مصادیق امر جامع است یعنی وقتی مردم بیایند و حضور پیدا کنند زمینه برای عزت و خوشبختی آنها بیش از گذشته فراهم می‌شود. 
 
خطیب نماز جمعه تهران اظهار داشت: امام راحل فتوای خیلی روشن دارند مراجع تقلید هم اکثرا همین فتوا را دارند و رهبری هم همین فتوا را دارند که حضور مردم پای صندوق رای مثل نماز برای آنها واجب شرعی است.
 
خطیب نماز جمعه تهران اظهار کرد: این واجب بسیار آسان بسیار حیاتی و اثرگذار است و در نگاه خداوند بزرگ است. مردم با این حضور امانت قوه مجریه که حساس‌ترین قوه کشور است در اداره امور جامعه، این را به اهل آن بسپارند و باید با دقت در این انتخاب عمل کنند.
 
حجت‌السلام حاج علی اکبری افزود: این واجب شرعی پشتوانه بسیار بزرگی دارد از دعوت عقل و خرد و دلبستگی‌های میهنی. عقل حکم می‌کند اگر می‌خواهی زندگی خوبی داشته باشی و اگر ایران را دوست داشته باشی اقتضا می‌کند به میدان برود و واجب خود را انجام دهد.
 
خطیب نماز جمعه تهران گفت: پایان سال هجری قمریی ۱۴۴۵ فرصت مناسبی است برای استغفار و تصمیم‌های بزرگ و انشاالله همه مومنین این فرصت را غنیمت بشمارند. 
 
حجت‌الاسلام حاج علی اکبری افزود: ملت ما یکسال است که انتظار برپایی مجالس حسینی و ماه محرم را دارند. تجربه برگزاری مجالس حسینی از قدیمی‌ترین تجربه‌های ملت امام حسینی ما است. هر سال بهره ما از مکتب حسینی بیشتر خواهد شد.
 
وی بیان کرد: چهلم شهدای خدمت را پشت سر گذاشتیم همزمان با جریان انتخابات در هفته گذشته بود شاید آنطور که باید حق مساله ادا نشد به روح مقدس پرواز اردیبهشت درود می‌فرستم، شهید رئیسی توانست یک نصاب جدیدی را در جایگاه خدمت به مردم در موقعیت ریاست جمهوری تقدیم کند شخصیتی مومن، باتقوا، خالص، بردبار، صبور و بهره‌مند از حسن و خلق و دارای روحیه جهادی و عاشق مردم و ولایت دلداده امام مسلمین. اهل مبارزه با فساد، تعامل با دستگاه‌ها و قوا.
 
 خطیب نماز جمعه تهران گفت: ایشان با حضور در میدان، شجاعت در اعلام مواضع، تحمل مخالف و استفاده از دیدگاه منتقدان از سیره‌های مدیریتی این شهید عزیز ما است. حاصل آن این شد که جمهوری اسلامی ایران در تاریخ مدیریتی برگ پرافتخار و نورانی و درخشان را دارد. حضور و تحرک عمومی کشور و به میدان آوردن دستگاه‌های مختلف بود. 
 
حاج علی اکبری تصریح کرد: این مرد بزرگ تلاش زیادی کرد تاخیر‌های گذشته را جبران کند، احیای تولیدی‌های زمین‌خورده و بسیاری از اقداماتی که شاید دیده هم نشد. اقداماتی که در تحرک دانش‌بنیان‌ها، مهار کرونا، تحرک دیپلماسی جهانی در همه زمینه‌ها دستاورد‌های فراوانی را بر جای گذاشت. 
 
وی افزود: مردم ما هم در جریان تشییع حماسه آفریدند و در کمتر از ۵۰ روز براساس قانون، کشور آماده شد برای اینکه رئیس جمهور جدید را انتخاب کند الگوی شهید رئیسی برای مسیر پیش رو سرمایه ارزشمندی است که امیدواریم مورد نظر کارگزاران در دستگاه اجرایی کشور باشد. این روز‌ها گاهی در مناظره‌ها یا جلسات از طرف برخی کاندیدا‌ها جفا شد و سیاه‌نمایی‌هایی انجام شد و نسبت به شهید عزیز ما بی‌مهری صورت گرفت. ملت ما قدر شناس این خادم شهید جمهوری خواهد بود.
 
وی درباره انتخابات گفت: از ابتدای وقت امروز ۱۵ تیر، انتخابات آغاز شده و در حال انجام شد. این انتخابات نعمت اسلام و شهدا و انقلاب اسلامی است که در دسترس ملت قرار گرفته است و انشاءالله این شُکر برکاتی فراوانی خواهد داشت.
 
خطیب نماز جمعه تهران افزود: امروز روز حماسه سیاسی ملت ایران، روز بصیرت روز پیمان با امام عصر و ولی فقیه زمان و تجدید پیمان با خون‌های شهدا و نشان حیات سیاسی ملت ما و روز مردم است. زمینه برای یک انتخاب امن و رقابتی فراهم شد امروز ملت ما با حضور خودشان کار را تمام خواهند کرد.
 
حاج علی اکبری تصریح کرد: ملت امروز کار خود را انجام می‌دهد و فردا کشور رئیس جمهور خود را می‌شناسد هر کس انتخاب شود رئیس جمهور همه ملت ایران است و بعد از تنفید و نصب امام مسلمین سکاندار دستگاه اجرایی کشور می‌شود فردا جشن همبستگی ملی ما و آغاز رفاقت‌های تازه برای خدمت به ملت و تحقق آرمان است.
 
وی خاطرنشان کرد: منتخب مردم برای باید خود را برای انجام تعهد بزرگ ۴ ساله آماده کند بار بسیار سنگینی است که بر دوش گرفته و باید به میثاق ملی ایرانیان وفادار بماند. آرمان‌های امام و سیاست‌های کلی، برنامه هفتم و راه و روش منتخب جمهور باید همان راه و روش دو شهید جمهور رجایی و رئیسی باشد. رئیس جمهور منتخب از روز ۱۶ تیر متعلق به همه ملت ایران است، وامدار هیچ گروه و جریان و جناح و دسته‌ای نیست، وامدار امام و شهدان و ولایت غدیر است، وامدار حضور دائمی این ملت وفادار در تمام انتخابات‌های گذشته و صحنه‌های حضور است.
 
خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: رئیس جمهور منتخب به لطف خدا باید سریع از پوسته تبلیغاتی خارج شود و با یارانی امین که ذره‌ای با آرمان‌های انقلاب اسلامی و نظام اسلامی فاصله نداشته باشند عازم میدان خدمت شود و یک کابینه جهادی، مومن و کاری و اهل ایمان و تقوا و اهل ایمان به آرمان انقلاب به میدان بیاورد. 
 
حجت‌اسلام حاج علی اکبری اظهار کرد: با پذیرفتن این مسئولیت خطیر و با توجه به همه ظرفیت‌ها و البته دشواری‌ها باید کلمات «نمی‌شود»، «نمی‌توانیم»، «نگذاشتند»، «اختیار نداشتن» و امثال آن را از قاموس حرف‌های خود کنار بگذارد. 
 
وی ادامه داد: رئیس جمهور منتخب باید خط ناب انقلاب اسلامی را در تقویت جبهه مقاومت که سیاست روشن و هوشمندانه جمهوری اسلامی در مقابله با استکبار جهانی و صهیونیست است را پیش ببرند. شاید اینجاست که انسان آرزو می‌کنم وزیر خارجه مانند امیرعبداللهیان این عرصه را می‌خواهد که بتواند حق پیام جمهوری اسلامی را در عرصه بین‌الملل ادا کند. 
 
خطیب نماز جمعه تهران اظهار کرد: هر دو نامزد برای مبارزه بی‌امان با فساد، رانت‌خواری، ویژه خواری، اشرافیت، فاصله طبقاتی وعده دادند و از فردا باید پاسخگوی وعده‌های خودشان باشند. این روحیه عدالت خواهی عهد رئیس جمهور منتخب با ملت ایران است که با یارانی پاکدست و قوی امکان‌پذیر است. 
 
حجت‌السلام حاج علی اکبری گفت: هواداران کاندیدا‌ها باید روز شنبه (فردا) را شنبه مهربانی بدانند. پیروز این عرصه همه ملت ایران، نظام جمهوری اسلامی، رهبر عزیز و عالی قدر ما است و انشالله به لطف خدا آغاز خوبی برای ادامه کار انقلاب و نظام اسلامی خواهد بود. 
 
وی افزود: از آنجایی که انتخاب رئیس جمهور چهاردهم در مرحله دوم با اکثریت نسبی انجام می‌شود باید پس از اعلام نتیجه هم کاندیدا‌ها و هم هوادارانشان و هم همه مردم به نتیجه اعلامی تمکین کنند و از اظهارات تنش‌زا پرهیز کنند اگر احتمالا اعتراضی دارند باید از طریق قانونی مسئله را دنبال کنند. انشالله طرفداران و هواداران رئیس جمهور منتخب با تاکید خود آنها باید حرمت ماه محرم و شب اول ماه را در رفتار‌ها و شادی‌هایی که خواهند داشت نگه دارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قصه‌هایی که بلندترین شب را برای کودکان کوتاه می‌کنند
تقویت توان مدیریت بحران در حوزه گردشگری
براثر واژگونی کامیون حمل بتن در محور بیستون یک نفر جان باخت
مه غلیظ صبحگاهی در برخی محور‌های خراسان جنوبی
پروژه قطار شهری باید فعال و دارای روزشمار باشد
وزیر راه و شهرسازی: لباس راهداری نماد ایثار و آرامش است
دورهمی علمی
اجرای طرح خطر سنجی بیماری های غیرواگیردار در دامغان
تأکید بر جایگاه آیین‌های کهن ایرانی
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
یک فوتی و یک مصدوم حادثه گازگرفتگی در فلاورجان
رونمایی از ناوگان جدید راهداری با حضور وزیر راه و شهرسازی
نقش رویداد‌های فرهنگی در توسعه گردشگری
ادامه بارندگی در کشور
اجرای کنسرت «واگویه‌ها» در تالار وحدت
عقیل کشاورز مأمور موساد و ارتش رژیم صهیونیستی اعدام شد
رویداد ملی تولید محتوای دیجیتال بسیج در مراغه
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴)
ایران مذاکره برمبنای احترام به حقوق خود را رد نکرده است
وزارت دفاع روسیه از سرنگونی ۳۶ پهپاد اوکراینی خبر داد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مدارس کدام استان‌ها، فردا (شنبه) غیرحضوری است
مدارس ۵ شهرستان فارس فردا غیرحضوری است
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
اعلام میزان بارش‌های اخیر استان کهگیلویه وبویراحمد
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
ادامه بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
فردا، فعالیت همه مدارس و مراکز آموزشی آذربایجان شرقی
اعلام وضعیت مدارس استان برای روز شنبه ۲۹ آذرماه
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
پیش بینی آغاز مجدد بارش برف از ظهر امروز، ۲۸ آذر، در خراسان رضوی
صادرات غیرنفتی از ۵۴۳ میلیون دلار در سال ۵۷ به ۴۵ میلیارد دلار رسید
ثبت رکورد جدید بارش‌ها در غرب و جنوب کشور
۲۰ هزار نفر جذب وزارت بهداشت می‌شوند
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)