پخش زنده
امروز: -
بررسی و تحلیل محصولات فرهنگ عامه، هدف برنامه گفتگو محور «امتداد» است که از شبکه چهار سیما پخش میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مهدی انصاری کارگردان و تهیه کننده برنامه «امتداد» در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره نوآوری محتوای این برنامه گفت: ما داریم درباره فلسفه صحبت میکنیم و یک فضای اندیشه محور است، در این برنامه ما موضوعاتی را انتخاب کردیم که مردم با آنها درگیر هستند از موسیقی گرفته تا پویانمایی. در این برنامه نسبت اینها را با فلسفه بررسی می کنیم اینکه این پدیدههای عامه که اطراف ما وجود دارد همینجوری بوجود نیامده و اینها امتداد یافته از اندیشههای فلسفی است که به اطراف ما رسیده به خاطر همین ابداع و نوآوریش ما نقد فیلم نمیکنیم، نقد فرهنگ عامه نمیکنیم، داریم مطرح می کنیم که این امتدادها چی است و درمورد آن فلسفهها صحبت می کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که در این برنامه مکتبهای فلسفی معرفی میشوند یا نه گفت: بله، به طور مثال ما دو هفته پیش مسئله مد و فلسفه را مطرح کردیم، مد اساسش روی مدرنیسم است، اینکه مدرنیسم چیست و مد نسبتش با مدرنیسم چی است، اینکه مد نوع به نوع تغییر میکند و همیشه نو شدن اساس مدرنیسم است و این را در این حوزه بررسی کردیم. خود فلسفه مهم است و اینکه چه جوری امتداد پیدا کرده و رسیده به این فرهنگ عامه که باهاش مواجهیم.
وی درباره انتخاب موضوعات گفت: حدود ۴۰۰ کتاب نوشته شده بین فلسفه و فرهنگ عامه در آمریکا، ما از بین اینها انتخاب کردیم آن چیزهای که مخاطب ایرانی بیشتر با آنها درگیر بودهاست. ما ۲۶ تا اول انتخاب کردیم و جوری پخش ما قرار دارد اینکه مخاطب از اول تا آخرش را ببینه یک کلیتی از فلسفه غرب تا شرق در ذهنش شکل بگیرد، از مسئله شناخت شروع کردیم و اینکه این فرهنگ عامه که اطراف ماست صرفا سرگرمی نیست و اتفاقی نیست اینکه اثبات بکنیم که همه چیز اطراف ما فلسفی و ایدئولوژیک است و امتداد یافته از یک جهان بینی. در این سیر ۲۶ قسمتی ما سعی کردیم یک سیر منطقی باشد که مخاطب از قسمت یک تا ۲۶ که میبیند یک آموزش سرگرمی محور باشد ضمن اینکه دارد با یک سری پدیدهها آشنا می شود در بخشهای مختلف، پدیدههایی که با آنها عجین بوده در زندگی حالا مباحث فلسفی را هم باهاش کسب می کند.
وی درباره هدف برنامه هم گفت: ساختار هر قسمت سه تا بخش دارد، بخش اول انالیز میکنیم اینکه بیایم حالا این فلسفه را بشناسیم این پدیده فرهنگ عامه را بشناسیم، مرحله بعدی که قرار میگیره مرحله انتقادی است که بیایم نقد کنیم این بحثهایی که وجود دارد و دربخش اخر بحثهای تبیینی انجام میدهیم که نگاه ایرانی اسلامی نسبت به این موضوع چی هست.
وی در پاسخ به این سوال که جنبههای زیباشناسی در این برنامه نادیده گرفته میشود گفت: نقدی که به این برنامه میکنند اینکه چرا به زیباشناسی هم پرداختی، ما در این برنامه بحثهای زیباشناسی هم مطرح و سعی کردیم به هر دو بخش محتوا و زیباشناسی بپردازیم، با توجه به اینکه برنامه ما فرهنگ عامه و فلسفه است برنامه ما سینمایی نیست. اساس بحث ما فلسفی است، اما به فراخور اینکه داریم درباره سینما، سریال و پویانمایی اینها بحث میکنیم بحث زیباشناسی را هم مطرح میکنیم.
وی گفت: هدف ما امتدادیابی است اینکه این مصادیقی که در فرهنگ عامه ما وجود دارد از کجا امتداد یافته است و هدف ما این امتدادیابی است حالا اینکه این امتدادیابی خوب است و چیزی که ازش امتداد پیدا کرده، اتفاق مثبت یا منفی است، این بر عهده مخاطب است هرچند ما نگاه انتقادی هم داشتیم به این تک تک این برنامه ها.