آغاز توزیع تعرفه ها و صندوق های اخذ رای در کهگیلویه و بویراحمد
رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه وبویراحمد گفت: همه زیرساختهای سخت افزاری و نرم افزاری برای برگزاری انتخابات باشکوه، امن و سالم در استان فراهم است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، رئیس ستاد انتخابات استان گفت: امروز در حال توزیع دستگاههای احراز هویتی بین شعب و تعرفههای انتخاباتی برای ارسال به شهرستانها و بخشها هستیم و فردا صبح کار توزیع صندوقهای رای هم به اتفاق محافظین، ناظرین، مامورین و اعضا شعب انجام میشود.
جواد هاشمی افزود: افزود درخواست ما از مردم این است با توجه به اشکالاتی که در انتخابات گذشته به خصوص در ساعات پایان شب به وجود آمد و با کمبود تعرفه و خستگی ۱۳ ساعته عوامل اجرایی انتخابات روبرو شدیم و ممکن است باعث برخورد نامناسب بشود، از مردم تقاضامندیم در ساعات اولیه برای اخذا رای حضور پیدا کنند.
وی تاکید کرد: رای گیری با شناسنامه و کارت ملی انجام می شود و توصیه اکید بوده که برای دستگاه احراز هویت کارت ملی همراه داشته باشند.
بیشتر بدانید:
در پی شهادت آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی و همراهان ایشان، در اجرای اصل یکصد و سی و یکم قانون اساسی و مواد ۳۸ و ۳۹ قانون انتخابات ریاست جمهوری و تبصرههای ذیل آنها، حداکثر ظرف ۵۰ روز باید زمینه برگزاری انتخابات و انتخاب رییس جمهور جدید انجام شود لذا ستاد انتخابات کشور برای برگزاری چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، کار خود را آغاز کرد.
پس از تأیید صلاحیت ۶ تن از داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری از سوی شورای نگهبان، در تاریخ بیستم خردادماه، رقابت بین مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی و محمدباقر قالیباف به عنوان نامزدهای واجد شرایط چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، آغاز شد و پس از انصراف قاضی زاده هاشمی و زاکانی از صحنه رقابت، انتخابات میان چهار نامزد باقی مانده در هشتم تیر ماه برگزار شد.
با اعلام نتایج رسمی انتخابات تا پیش از ظهر شنبه ۹ تیرماه انتخابات به دور دوم کشیده شد که این مساله در قانون اساسی هم دیده شده و در اصل ۱۱۷ قانون اساسی آمده است که: «رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود، ولی هر گاه در دور نخست هیچیک از نامزدها چنین اکثریتی به دست نیاورد، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رای گرفته میشود.
در دور دوم، تنها دو نفر از نامزدها که در دور نخست آرای بیشتری داشتهاند شرکت میکنند، ولی اگر بعضی از نامزدهای دارنده آرای بیشتر، از شرکت در انتخابات منصرف شوند، از میان بقیه، دو نفر که در دور نخست بیش از دیگران رای داشتهاند برای انتخاب مجدد معرفی میشوند.»
طبق این اصل رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود.
زمان برگزاری دور دوم انتخابات ریاستجمهوری
همچنین به موجب ماده ۱۲ قانون انتخابات ریاستجمهوری، رئیسجمهور با کسب اکثریت مطلق آراء انتخاب میشود.
اکثریت مطلق آرا یعنی فرد منتخب، بیش از ۵۰ درصد کل آرای مأخوذه را کسب کرده باشد، در اینجا ملاک صرفا آرای صحیح مأخوذه نیست بلکه کل آرای مأخوذه مدنظر است، اما در صورتی که هیچکدام از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری اکثریت مطلق کل آرای مأخوذه را به دست نیاورند انتخابات به مرحله دوم کشیده میشود.
طبق ماده ۱۳ قانون انتخابات ریاستجمهوری: چنانچه در مرحله اول برای هیچیک از داوطلبان اکثریت مطلق حاصل نگردید انتخابات دو مرحلهای خواهد شد بدین معنی که دو نامزدی که بیشترین آراء را در مرحله اول داشتهاند در انتخابات مرحله دوم شرکت میکنند.
به موجب ماده ۱۴ قانون انتخابات ریاستجمهوری: انتخابات مرحله دوم در جمعه هفته بعد انجام خواهد گرفت؛ بنابراین اگر هیچکدام از نامزدها نتوانند در این دور حائز اکثریت مطلق آرا نشود انتخابات مرحله دوم در تاریخ ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
اما طبق ماده ۱۵ قانون مذکور چنانچه در هر مرحله از انتخابات ریاستجمهوری به هر دلیل، فقط یک نامزد در جدول انتخابات باقی بماند بلافاصله دستور شروع مجدد انتخابات صادر میشود.
تبلیغات انتخاباتی مرحله دوم ریاست جمهوری از چه زمانی آغاز میشود؟
بر اساس ماده ۶۷ قانون مذکور، فعالیت انتخاباتی در مرحله دوم از تاریخ اعلام رسمی نتایج قطعی آراء مرحله اول شروع و تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز اخذ رأی مرحله دوم ادامه خواهد یافت.