پخش زنده
امروز: -
یکی از صاحبنظران سیاسی گفت: زنان در طول تاریخ در تمدن و مدنیت نقش اساسی داشتند و برای حضور قابل توجه آنان در عرصه های سیاسی باید ریل گذاری شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، تکرایها پیروز انتخابات ریاست جمهوری روز ۱۵ تیرماه را مشخص خواهند کرد. حتی یک رای هم میتواند تاثیرگذار باشد و اگر در دور دوم، یک نامزد یک رای هم بیشتر داشته باشد، پیروز خواهد شد و به نوعی میتوان گفت تکرایها پیروز انتخابات ریاست جمهوری را مشخص خواهند کرد. دوتن از استادان دانشگاه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به تشریح ابعاد مختلف این انتخابات پرداختند.
پورمحمدی استاد دانشگاه و صاحبنظر سیاسی گفت: انتظار داریم که باتوجه به نتایج دور اول انتخابات در هشتم تیرماه، صف بندی سیاسی در کشور برای انتخابات مشخص شده است. در دور اول همپوشانیهایی بین نامزدها وجود داشت که اکنون با کنار رفتن چهار نفر، دو رویکرد متفاوت در میدان حضور دارند که یک از آنها برای حفظ وضع موجود پافشاری میکند که بارها در مناظرات تلویزیونی شاهد آن بودیم و دیگری رویکرد تغییر وضع موجود است که کمبودهای این وضع را جبران کند.
وی تصریح کرد: نسل جوان که آینده این کشور دست آنهاست اگر از وضع موجود رضایت دارند یا برای تغییر آن نظر دارند باید برای شرکت در انتخابات اقدام کنند و تشکیلات اداری سیاسی کشور را هدایت کرد.
مشهدی دیگر صاحبنظر سیاسی گفت: با اعلام نتایج دور قبل مشخص شد که ۶۰ درصد واجدین شرایط شرکت نکردند، اما به تعبیر مقام معظم رهبری که امروز هم فرمودند این افراد بالطبع مخالف نظام نیستند. البته به نظر میرسد جوانترها تعیین کننده هستند.
وی تصریح کرد: با ابتکار و رویکرد صداوسیما در خصوص انتخابات مردم میتوانند بین این دو رویکرد انتخاب کنند. به تعبیر مقام معظم رهبری، مردم اگر امنیت کشور را میخواهند بیایند در انتخابات شرکت کنند.
پورمحمدی گفت: در خصوص برنامه نامزدها باید در نظر بگیریم که امکان تشریح جزئیات برنامه در همان زمان تبلیغات وجود ندارد و نامزدها باید تنگناها و افقها را مطرح کنند. برنامه چهارساله را نمیشود در این زمان محدود تشریح کرد، اما موضوعات و مسائل جای طرح دارد.
مشهدی در ادامه گفت: هرچه جلوتر میرویم بحث رعایت اخلاق در مناظرات روند بهتری طی میکند. ما یک کشور اخلاق محور هستیم که باید الگوهای جدیدی در مناظرات شکل دهیم. در این زمینه نیاز به کار داریم اگرچه این مساله خود یک نشانه است. تهمتهایی که علیه یک نامزد مطرح میشود باید اصلاح شود. اتاق فکر نامزدها یکی از ملاکهای انتخاب میتواند باشد.
پورمحمدی اظهار کرد: احزاب در جامعه مثل زه کشی در یک جای پر آب است که میخواهیم استفاده بهینه داشته باشیم. افکار مختلف که در ساختار سیاسی استفاده نمیشود در صورت احزاب به موقع همانند این زه کشیها و کانالها استفاده میشود. متاسفانه در کشور ما از این کانالیزه شدن افکار استفاده نمیشود. وجود احزاب در جامعه همانند سوپرمارکت است که اقلام طبقه بندی شده است. افراد در داخل احزاب تربیت سیاسی را درک میکنند و در مواقع لازم بهره گیری میشود.
مشهدی عنوان کرد: آرای انتخابات، امانت است و میتوانیم در طول سالهای گذشته به سلامت انتخابات اذعان کنیم. رئیس جمهور پس ازمقام معظم رهبری بالاترین مقام کشور است که در سوگندنامه ایشان هم حافظ منافع کشور است. در کشوری که رای مقام معظم رهبری به عنوان بالاترین مقام کشور با رای تک تک مردم برابر است میتوان گفت به یک رشد قابل توجه رسیده ایم. در این قسمت مردم به این فضا اعتماد دارند. حتی در خارج از کشور هم شاهد بودیم که رای گیری انجام میشود و مردم پای صندوق حاضر میشوند علیرغم همه محدودیتها نشانه اینست که به فضای رای گیری اعتماددارند.
پورمحمدی گفت: در خصوص نقش زنان چندین جلسه میتوان صحبت کرد، اما به طور خلاصه باید توجه کنیم که زنان نیمی از جامعه هستند. زنان در زیربنای تمدن و مدنیت نقش داشتند. مهارتهایی که زنان در طول زندگی کسب کرده اند باید به نوعی ارائه شود و مهارت، قدرت ایجاد میکند و ذات قدرت، نشان دادن است؛ بنابراین باید این ارائه دیده شود. برای حضور زنان در جامعه باید ریل گذاری شود تا تمدن ایران امروز محقق شود.
مشهدی گفت: درتوانایی زنان بحثی وجود ندارد، اما باید به ریشه تاریخی آن توجه شود. اتفاقا پس از انقلاب اسلامی این ارزشگذاری به زنان انجام شد. در خصوص عدم حضور زنان در قامت ریاست جمهوری در مباحث فقهی هم من مانعی ندیدم با مطالعاتی که داشتم و از طرفی در خصوص رجال سیاسی هم تعریف شد که فردی که به پختگی سیاسی رسیده باشد. در خصوص نامزدهای انتخابات همای کاش اشاره میکردند که چند نفر از اعضای کابینه خود را از بانوان انتخاب خواهند کرد؟ یکی از راههای معرفی نامزدها که کابینه پیشنهادی هم در برنامههای تبلیغاتی مشخص میشد.
پورمحمدی گفت: نامزد انتخابات باید افق برنامههای خود را مشخص کند که با وعدهها همخوانی داشته باشد که اگر محقق نشود باعث ناامیدی میشود. اگر وعدهها محقق نشود و با واقعیتهای جامعه همخوانی نداشته باشد باعث سلب اعتماد میشود. هر کس هر وعدهای بدهد با در نظر گرفتن تعاملات منطقهای و جهانی باید باشد تا به واقعیت نزدیک شود.