یورونیوز:
انتخابات انگلیس و فرانسه، تحت تأثیر انتشار اخبار جعلی است
در آستانه برگزاری انتخابات در انگلیس و فرانسه، انتشار اخبار جعلی و اطلاعات نادرست سیاستمداران و احزاب این دو کشور را هدف قرار داده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از یورونیوز، در حالی که انگلیس خود را برای انتخابات سراسری روز پنجشنبه آماده میکند و فرانسه برای دور دوم انتخابات زودهنگام پارلمانی در سه روز آینده مهیا میشود، شبکههای اجتماعی از ادعاهای دروغینی پُر شدهاند که در تلاشند تا چهرهها را از همه طیفهای سیاسی بدنام کنند.
این پست در شبکه اجتماعی «ایکس» یا همان توییتر منتشر شده و مدعی است که «سوئلا براورمن» وزیر کشور سابق انگلیس ۲۵ هزار پوند (حدود ۲۹ هزار و ۵۰۰ یورو) برای پرداخت قبض برق پدر و مادرش به جای هزینههای خود دریافت کرده است.
این پست آنچه را که «میرور» در تحقیقاتش یافته، تغییر میدهد
این خبر جعلی عنوان میکند که سیاستمدار محافظهکار انگلیسی، علیرغم اینکه در خانه پدر و مادرش بدون پرداخت کرایه میمانَد، در پنج سال حدود ۲۵ هزار پوند برای خانه خودش در لندن هم از پارلمان دریافت کرده است.
دریافت این مبلغ در چارچوب قوانین هزینههای پارلمان انجام شده، اما خانم «براورمن» متهم به سوء استفاده از سیستم شده است.
در واقع، گزارش «میرور» هیچ اشارهای به استفاده «براورمن» از هزینههای نمایندگی خود برای پرداخت قبوض والدینش نکرده است.
در جای دیگر، یک تصویر ویرایششده «کِر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس را نشان میدهد که در کنار مجرم جنسی یعنی «جیمی ساویل» نشسته است.
این عکس «کِر استارمر» با «جیمی ساویل» جعلی است
این تصویر جدید نیست، اما در آستانه انتخابات دوباره در حال پخششدن است.
«راشل ریوز» صدراعظم دولت سایه حزب کارگر، عکس اصلی و بدون تغییر را در دسامبر ۲۰۲۲ در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد.
عکس واقعی، «کِر استارمر» را نشان میدهد که در کنار نخستوزیر سابق انگلیس «گوردون براون» نشسته است، اما در عکس جعلی صورت «ساویل» روی بدن «براون» قرار گرفته است.
پستهایی مانند این نشان میدهد که «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه، بر پیروزی در انتخابات پارلمانی این کشور تمرکز کرده تا بتواند برای بار سوم هم نامزد شود.
قانون اساسی فرانسه این ادعا را در این پست رد میکند
این تصویر ادعا میکند که مکرون میتواند استعفا دهد و در صورت عدم موفقیت در انتخابات مجدداً نامزد شود، زیرا دوره دوم او ناقص خواهد بود.
اما این اشتباه است چرا که قانون اساسی فرانسه به صراحت میگوید که رئیسجمهور برای مدت پنج سال انتخاب میشود و نمیتواند بیش از دو دوره متوالی در این جایگاه حضور داشته باشد.
یا پست دیگری که میگوید «مانوئل بومپارد» نماینده حزب چپگرای La France Insoumise، یک سنجاق با طرح مثلث قرمز در حمایت از حماس بر لباسش نصب کرده است.
مثلث قرمز یک نماد ضدفاشیست است
اما این نیز درست نیست. La France Insoumise در وبگاه خبری خود میگوید که این سنجاق یک نماد ضدفاشیست است و به مثلثهای قرمزی که نازیها مجبور به پوشیدن زندانیان سیاسی در اردوگاههای کار اجباری میکردند، برمیگردد.
تغییر شکل چشمانداز سیاسی اروپا
نتایج انتخابات در فرانسه و انگلیس احتمالاً پیامدهای بزرگی بر سیاستهای آتی کل اروپا خواهد داشت.
جناح راست افراطی یکشنبه گذشته در دور اول انتخابات فرانسه پیروز شد و به نظر میرسد که در دور دوم دستاوردهای بیشتری کسب کند.
ائتلاف جناح چپ نیز عملکرد قوی داشت و انتظار میرود که ادامه یابد، در حالی که حمایت از ائتلاف مکرون از بین رفته است.
در همین حال، انگلیس پس از ۱۴ سال حاکمیت دولتهای محافظهکار، در حال بازگشت به سمت جناح چپ است. نظرسنجیها نشان میدهد که حزب کارگر ۲۰ امتیاز از رقبای خود جلوتر است.
چنین نتیجهای به کسب اکثریت قابل توجهی از کرسیها برای «کِر استارمر» منجر میشود یعنی بیشتر از اکثریت ۸۰ کرسی که» بوریس جانسون» نخستوزیر سابق در آخرین انتخابات عمومی در سال ۲۰۱۹ به دست آورد.
«استارمر» قول داده که اگر نخستوزیر انگلیس شود، به دنبال یک پیمان امنیتی جدید برای انگلیس و اتحادیه اروپا و بهبود توافق «برگزیت» باشد، اما در عین حال اعلام کرده که بازگشتی به اتحادیه گمرکی یا بازار واحد وجود نخواهد داشت.
یادتان باشد قبل از اینکه به هر فرد و جناحی رأی بدهید، از این مطمئن شوید که درگیر خبرها و ادعاهای مشکوک برخط و رسانههای اجتماعی نشدهاید.