پخش زنده
امروز: -
حدودیک میلیون نفر زیر پوشش برنامه خطر سنجی بیماریهای قلبی و عروقی قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر دار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای برنامه خطر سنجی بیماریهای قلبی و عروقی بیش از یک میلیون نفر غربالگری شدند و بیش از ۲۴۰ هزار بیمار مبتلا به دیابت و ۳۰۸ هزار بیمار مبتلا به فشار خون شناسایی شدند.
دکتر بابک اقبالی با اشاره به اینکه خطر سنجی قلبی وعروقی مشخص می کند که در ۱۰ سال آینده چند درصد احتمال بروز حوادث قلبی وعروقی برای فرد مورد نظر وجود خواهد داشت، افزود:خطر سنجی حوادث قلبی وعروقی برای افراد بالای ۳۰ سال بصورت رایگان در تمام مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه سلامت، خانههای بهداشت روستایی انجام میشود.
وی با بیان اینکه هر فرد بالای ۳۰ سال در بدو ورود به مرکز خدمات جامع سلامت، ابتدا مشخصات فردی، سابقه ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و یا فشارخون بالا، سابقه مصرف دخانیات و یـا الکـل و سابقه خانوادگی بیماری قلبی عروقی زودرس، دیابت و یا نارسایی کلیه در افراد درجـه یـک خـانواده آن بررسـی سـپس فشارخون، قند خون و کلسترول خون (در اولین نوبت بصورت رایگان)، اندازه گیری می شود، گفت: ارزیابی افراد در ۴ گروه خطر کمتر از ۱۰ درصد (خطر کم)، ۱۰ تا ۲۰ درصد (خطر متوسط) ۲۰ تا ۳۰ درصد (خطر زیاد) و ۳۰ درصد و بیشتر (خطر خیلی زیاد) قرار می گیرند.
دکتر اقبالی با اشاره به اینکه اگر فردی در گروه با احتمال خطر کمتر از ۱۰ درصد باشد به معنی این است که طی ۱۰ سال آینده کمتر از ده درصد احتمال دارد دچار سکته قلبی یا مغزی شودهم گفت: بر حسب میزان خطر سکتههای قلبی و مغزی که برای فـرد محاسـبه شـده و طبـق برنامه زمانبندی شده، میزان خطر سکتههای قلبی و مغزی برای فرد ارزیابی مجددمی شود.
رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر دار دانشگاه علوم پزشکی مشهدافزود: افراد با خطر بیش از ۲۰ درصد زیر نظر پزشک مراکز، دارو درمانی خواهند شد که این امر میتواند حوادث قلبی وعروقی پیشگیری کند یا بروز انها را به تاخیر بیندازد.
دکتر اقبالی گفت: یکی از مشکلات در بیماریهای مزمن مانند دیابت وفشارخون قطع خودسرانه داروست که جهت رفع این مشکل مراقبین سلامت در هر نوبت مراقبت مصرف منظم داروها را بررسی میکنند.