پخش زنده
امروز: -
کارشناسان تغذیه میتوانند با مداخله مناسب و آموزش تغذیه سالم و کافی، نقش موثری در پیشگیری وکاهش بیماریها داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در منابع طب سنتی ایرانی بر رعایت اصول شش گانه سلامت (سته ضروریه) و به ویژه موضوع تغذیه تاکید شده است گفت: ارزش مواد غذایی به قیمت آنها وابسته نیست و با توجه به اینکه در هر دوره سنی از زندگی، نیاز انسانها متفاوت است، کارشناسان تغذیه با ایفای نقش مناسب و آموزش الگوی غذایی صحیح در جامعه میتوانند با مواد خوراکی ارزانتر غذای بهتری به مردم بدهند.
دکتر حمیدرضا قربان زاده افزود: در شرایط کنونی که بیشتر افراد و فرزندان آنها به سمت فستفودها سوق پیدا کرده و با تغذیه نادرست، پرخوری و افزایش میزان کالری و نمک دریافتی به مشکلاتی نظیر چاقی، دیابت و فشارخون و سرطانها مبتلا میشوند؛ اولویت برنامههای کارشناسان تغذیه بر کنترل بیماریهای مزمن است.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیزگفت: در حال حاضر ۳۰ درصد از بیماران دیابتی و فشارخونی به کارشناسان تغذیه مراکز برای مشاوره مراجعه میکنند.
دکتر زهرا اباصلتی افزود: همچنین از ۶۰ درصد مبتلایان به اضافه وزن و چاقی شناسایی شده فقط ۲۰ درصد جهت دریافت رژیم غذایی به کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه دارند.
او با بیان اینکه با توجه به کمبود کارشناسان تغذیه در بعضی شهرستانها لازم است در این خصوص پیگیریهای لازم صورت پذیرد گفت: مهمترین مشکلات تغذیهای استان اضافه وزن و چاقی است که با رعایت سبک زندگی سالم و تغذیه مناسب قابل پیشگیری است.
او افزود: ۱۴ درصد مادران باردار مبتلا به کم خونی میباشند که با مصرف مکملهای آهن و مولتی ویتامین و تغذیه مناسب قابل پیشگیری است.