پخش زنده
امروز: -
خودمراقبتی قسمتی از زندگی روزانه است که افراد برای تأمین، حفظ و ارتقای سلامت خودشان، فرزندان و خانواده انجام می دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برنامه ملی خودمراقبتی به عنوان پنجمین برنامه ملی تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت طراحی و از سال ۱۳۹۴ اجرایی شد که نتایج مطلوب آن در جامعه با حضور سفیران سلامت خانواده، دانش آموز، دانشجو و طلبه در سطح جامعه قابل مشاهده است.
دکتر محمدجعفر صادقی با بیان اینکه خود مراقبتی حیطههای مختلف ارتقای سلامت شامل اصلاح شیوه زندگی، پیشگیری از بیماری، ارزیابی علایم، حفظ سلامت، درمان بیماری و توان بخشی را در بر میگیرد،افزود: مهمترین دستاوردهای تقویت خودمراقبتی این است که افراد تصمیمات درستی درباره استفاده صحیح از مراقبتهای بهداشتی بگیرند و رفتارهای مراقبت از خود را به طور مناسب انتخاب و اجرا کنند.
او گفت: زیرا مراقبت از خود به طور واضح به کارآیی و مهارتهای فرد میافزاید و نباید به عنوان بخشهایی از کار سلامت که هیچکس دیگر تمایل به انجامش ندارد یا دولت نمیتواند متخصصین کافی برای انجام آن تربیت کند، مطرح شود.
وی با تاکید بر اینکه خودمراقبتی جایگزین مراقبت تخصصی و سازمانی نیست بلکه مکمل آن و یکی از عوامل تعیین کننده میزان و چگونگی استفاده از آن است، افزود: خود مراقبتی بیشتر به معنای تعامل با سیستم مراقبت از سلامت است.
رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خود مراقبتی بر جنبههایی که تحت کنترل فرد هستند، تمرکز دارد و بسته به فرهنگ و موقعیت افراد، ظرفیت اقدام و انتخاب را در بر میگیرد.
دکتر صادقی افزود: خودمراقبتی شامل اعمالی آموخته شده، آگاهانه وهدفدار است که مردم برای خود، فرزندان و خانواده انجام میدهند تا تندرست بمانند، ازسلامت خوب ذهنی وجسمی خود نگهداری کنند، نیازهای اجتماعی و روانی خود را برآورده سازند، از بیماری یا حوادث پیشگیری کنند.