پخش زنده
امروز: -
دبیر علمی جشنواره خاتم (ص) از رشد چشمگیر آثار جشنواره خاتم (ص) نسبت به سال گذشته خبرداد و گفت: این دوره تعداد ۹۳۲ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که نسبت به دورههای گذشته ۲۰۰ اثر بیشتر بود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، آقای محمدرضا شرفی خبوشان باحضور در برنامه سلام خبرنگار درباره اختتامیه جشنواره خاتم گفت: نهمین دوره جشنواره خاتم در بخشهای دانش آموزی و بزرگسال با موضوعات بازنمایی، بازگویی و بازآفرینی شخصیت و شیوه زندگی پیامبر اکرم (ص)، نمایش تأثیر وجوه شخصیت پیامبر اکرم (ص) در زندگی نزدیکان، اصحاب و معاصران ایشان، آفرینش ابعاد و نحوهی آشنایی و الفت با زندگی پیامبر برگزار شده است.
شرفی خبوشان درباره انتخاب نام این جشنواره با عنوان خاتم گفت: این جشنواره فرصتی فراهم میکند تا افرادی که به نوشتن متون داستانی و پژوهشهای داستانی علاقمند هستند آثار خود را با موضوع پیامبر اکرم (ص) بنویسند.
وی افزود: دفتر نشر فرهنگ اسلامی به خلق آثار این جشنواره کمک کرده و در پایان هر دوره از جشنواره، برگزیدگان معرفی و آثار آنها منتشر میشود.
دبیر علمی جشنواره خاتم گفت: دفتر نشر فرهنگ اسلامی تا کنون ۳۰ جلد از آثار برگزیده این دوره را منتشر کرده است.
شرفی خبوشان گفت: با توجه به محتوای غنی که در مورد پیامبر (ص) وجود دارد فضای نوشتن داستان بسیار باز و گسترده است ضمن اینکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، خانه کتاب و ادبیات، نهاد کتابخانه عمومی و حوزه هنری در برگزاری این جشنواره ما را همراهی کردند و در دوره نهم بخشهای جدیدی در قالب داستان از جمله طرح رمان، داستان کوتاهِ کوتاه یا داستان مینی مال برای دانش آموزان اضافه شد، که با استقبال دانش آموزان روبرو شده است.
وی با بیان این که کیفیت آثار در بخشهای متعدد قابل توجه بود افزود: جشنواره خاتم سعی میکند در طول مدت برگزاری، کارگاههای آموزشی در استانها برگزار میکند که این کارگاهها در پنج استان برگزار میشود و چگونگی استخراج مفاهیم داستانی به دانش آموزان آموزش داده میشود.
شرفی خبوشان افزود: جالب است بدانید که در هر دوره، نویسندگان حرفهای حضور پیدا میکنند و بخشهای متعدد آموزشی و کارگاه برای نویسندگان حرفه ای، نویسندگان نوجوان و دانش آموزان نو قلم در همه دورههای جشنواره برپا بوده است.
وی با بیان اینکه جشنواره خاتم یک جشنواره مردمی است گفت: این جشنواره نشان میدهد که موضوع زندگی پیامبر (ص) مورد علاقه مردم است و با درون، فرهنگ و اشتیاق آنها ارتباط دارد.
شرفی خبوشان افزود: این جشنواره فقط معطوف به تولید آثار نیست بلکه به فرهنگسازی کمک میکند. خانواده ها، علاقهمندان به واسطه اینکه سعی کنند یک اثر خوب در حوزه داستان بیافرینند دانش و اطلاعات خود را از شیوه و زیست پیامبر (ص) بالا ببرند. ضمن اینکه قرار است این آثار ترجمه شود و رویکرد گستردهای در ارتباط با سایر مسلمانان کشورهای دیگر و شناسایی و عرضه ویژگیهای زندگی پیامبر (ص) دارد.
وی درباره اجرای طرح رمان در جشنواره گفت: طرح رمان برای قالبهای بزرگتر داستان گامی برداشته و امیدواریم که بتوانیم متون هنری را از جمله متون نمایشی و فیلمنامه را به جشنواره خاتم اضافه کنیم و قرار است در آینده، با راهنمایی و کمک به نویسندگان این طرحها را به سرانجام برسانیم و آثار قابل اعتنایی ارائه کنیم.
دبیر علمی جشنواره خاتم (ص) گفت: نهمین جشنواره خاتم در ۵ بخش داستان بزرگسال، کودک و نوجوان، دانش آموزی و طرح رمان و داستانک برگزار شد که در بخش دانش آموزی، ما استقبال بسیار خوبی داشتیم. در بخش داستان کوتاه هم آثار درخشانی داشتیم که از سوی نویسندگان حرفهای ارسال و در نهایت ۱۳ اثر برگزیده معرفی شد.