پخش زنده
امروز: -
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی گفت: تجربه نشان میدهد درسال ۹۴ هم که آزادسازی اجرا شد، هم عرضه بلیت هواپیما افزایش پیدا کرد و هم قیمتها کنترل شد و پس از رای دیوان هم در بازار شاهد این روند خواهیم بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مقصود اسعدی سامانی افزود:آزاد سازی نرخ بلیت هواپیما براساس رای دیوان عدالت اداری طبق ماده ۱۶۱ قانون برنامه پنجم و ماده ۵۳ قانون برنامه ششم توسعه صورت گرفته است.
وی گفت: ستاد تنظیم بازار به قیمتگذاری بلیت هواپیما ورود کرده بود و پس از آن شرکتهای هواپیمایی شکایتی را طرح کردند و دیوان هم به نفع شرکتهای هواپیمایی رای داد و تاکید شده همان قانون آزادسازی نرخ بلیت هواپیما که در سال ۹۴ تا ۹۷ اجرایی شده بود کماکان به اجرا برسد.
وی ادامه داد: آنالیز هزینههای پرواز هواپیماهای ام دی، ایرباس که عمده ناوگان هوایی کشورمان را شامل میشوند تهیه و به سازمان هوایی کشور ارایه شده و پارسال نیز در شورایعالی هواپیمایی موضوع را مطرح کردیم هزینه هر ساعت پرواز ۵۱ دلار باشد در حالی که در آن جلسه با ۴۰ دلار موافقت شد و الان هم با رای دیوان و با وجود افزایش هزینهها کماکان با همان نرخ ۴۰ دلار هر ساعت پرواز قیمت بلیت را مشخص میکنیم.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی تاکید کرد: شرکتهای هواپیمایی به تدریج قیمت بلیت برای هر مسیر پروازی را اعلام میکنند و لیست قیمت بلیت هر شرکت در سایت انجمن بارگذاری خواهد شد و اگر بلیت هر شرکت هواپیمایی بالاتر از نرخ اعلام شده به فروش رسید مسافران میتوانند این تخلف را از طریق شماره تماس انجمن و ایمیل اعلام کنند.
اسعدی سامانی با بیان اینکه هر شرکت هواپیمایی یک قیمت متفاوت از شرکت دیگر برای هر مسیر پروازی اعلام میکند، گفت: هر شرکت هواپیمایی برای مسیر پروازی کلاس نرخی را تعریف کرده است و ممکن است برای یک مسیر پروازی ۴ نرخ تعریف شده باشد.
وی در پاسخ به این سوال که نقش شورای عالی هواپیمایی در نرخگذاری بلیت هواپیما چه خواهد بود، ادامه داد: قانون مصوب مجلس میگوید که نرخ بلیت هواپیما باید آزاد شود و مکلف به اجرای قانون هستیم.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی درباره افزایش نرخ بلیت هواپیما پس از رای دیوان افزود: مشکل این بود که به دلیل اعمال قیمتهای دستوری بازار سیاه شکل گرفته بود و بازار در اختیار دلالان بود و این نرخهای بازار مورد تایید شرکتهای هواپیمایی نبودند.
وی گفت: امیدواریم با اجرای رای دیوان به تدریج شاهد نظم در بازار باشیم و بهترین کنترل کننده عرضه کنندهها هستند و الان خود شرکتها موظف به کنترل بازار هستند.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اگر مجلس قانونی برای تعیین نرخ بلیت هواپیما مصوب کند، تکلیف رای دیوان چه خواهد شد، گفت: ما تابع قانون مصوب مجلس هستیم و الان هم در حال اجرای قانون مجلس هستیم و تجربه نشان میدهد درسال ۹۴ هم که آزادسازی اجرا شد، هم عرضه بلیت هواپیما افزایش پیدا کرد و قیمتها کنترل شدند و پس از رای دیوان هم در بازار شاهد این روند خواهیم بود.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی افزود: این ۴۰ دلار هزینه هر ساعت پرواز نهایتا ۱۰ درصد سود برای شرکتهای هواپیمایی خواهد داشت البته الان همین میزان سود هم برای شرکتهای هواپیمایی وجود ندارد. شرکتها در سال یک میلیارد دلار نیاز ارزی دارند که سال گذشته حدود ۴۲۰ میلیون دلار از این نیاز از طریق مرکز مبادله تامین شد و مابقی را از بازار آزاد تامین کردند.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اجرای آزادسازی نرخ بلیت هواپیما، امکان اجرای آزادی هفتم و ورود شرکتهای خارجی به پروازهای داخلی و ایجاد رقابت در صنعت وجوددارد اظهار داشت: ازادی هفتم به لحاظ قانونی اصلا امکان پذیر نیست و قانون اجازه ورود شرکتهای خارجی به پروازهای داخلی را نمیدهد و در هیچ کشوری این موضوع اجرا نشده است و اگر در شرایط تحریمی ایران این اتفاق بیفتد باعث متضرر شدن شرکتهای داخلی خواهد شد و ورود شرکتهای خارجی معضلات امنیتی و اجتماعی به همراه دارد.