پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای خوزستان گفت : میزان مصرف برق در استان چهار برابر میانگین کشوری است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی اسدی در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان گفت: در استان خوزستان وجود برق و انرژی یک اکسیژن است و با تلاش برق در این استان تولید و وارد شبکه سراسری میشود. اقدامات لازم برای پایداری شبکه توسط وزارت نیرو، شرکت توانیر و شرکتهای برق منطقهای، توزیع برق خوزستان و اهواز انجام میشود.
وی افزود: برای تابستان ۱۴۰۳ برنامههای مختلفی در دستور کار قرار گرفت از جمله توسعه و ساخت ایستگاههای فوق توزیع و اجرای پویش با انرژی که با تلاش مجموعه صنعت برق استان ایستگاه فوق توزیع میان آب شوشتر که یکی از این برنامه هاست مورد بهره برداری قرار گرفت و وارد مدار شد. در بین نیروهای صنعت برق یک برنامه و فرمولی وجود دارد و این است که بخش نخست هر واحد نیروگاهی از مدار خارج شد، بخش دوم آن وارد مدار میشود.
استان خوزستان قطب انرژی کشور
مدیر عامل شرکت برق منطقهای خوزستان گفت: استان خوزستان قطب انرژی کشور است. در استان علاوه بر نیروگاههای حرارتی و سیکل ترکیبی، نیروگاههای برق آبی فعالیت میکنند. بیش از ۸۰ درصد برق استان توسط نیروگاه حرارتی و ۲۰ درصد از نیروگاههای برق آبی تولید میشود.
اسدی عنوان کرد: سیاست وزارت نیرو و مدیریت استان کمتر استفاده کردن از ظرفیت نیروگاههای برق آبی است و تلاش بر این است از آب سدهای استان برای مصارف آب شرب و کشاورزی استفاده شود.
وی اظهار کرد: شرکت برق منطقهای خوزستان مسئولیت تولید و نظارت بر شبکه برق استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد را بر عهده دارد و برای کنترل ایستگاه و پستهای فوق توزیع بیش از ۲۵ ناحیه در این دو استان ایجاد شده است.
ساخت نیروگاههای خورشیدی توسط صنایع بزرگ استان
مدیر عامل شرکت برق منطقهای خوزستان بیان کرد: صنایع بزرگی در استان مشغول فعالیت هستند. براساس قانون این شرکتها موظف میباشند ۵ درصد برق خود را طریق از نیروگاههای خورشیدی تامین نمایند. در این زمینه اقدامات و توافقات خوبی در استان انجام شده است. شرکت فولاد خوزستان درصدد ایجادیک نیروگاه خورشیدی است که مراحل تامین زمین آن در حال پیگیری میباشد.
اسدی گفت: با این اقدام شرکتها و صنایع بزرگ علاوه بر داشتن یک شبکه برق پایدار میتوانند از انرژیهای پاک و مطمئن که به دور از آلایندهها و مشکلات زیست محیطی میباشد استفاده نمایند و به شبکه برق استان متصل شود. جابجایی ساعات کاری در خوزستان تاثیرات خوبی داشته است و در تعطیلی که بر اثر گرمای شدید صورت گرفت ۲۷۳ مگاوات ساعت صرفه جویی شد.
وی اظهار داشت: نیاز است ادارات استان در امر صرفه جویی در مصرف برق اهتمام بیشتری داشته باشند و میزان استفاده از برق ادارات با بهره گیری از شیوههای مختلف از جمله کنتورهای هوشمند پایش و رصد میشود و در صورت تخلف با متخلفان برخورد خواهد شد. اگر میزان دمای بین ۱۸ تا ۲۴ درجه تنظیم شود حدود ۷۰۰ مگاوات برق معادل سه واحد نیروگاه رامین صرفه جویی میشود.
میزان مصرف برق در استان چهار برابر میانگین کشوری
مدیر عامل شرکت برق منطقه خوزستان عنوان کرد: میانگین مصرف برق در کشور سه هزار کیلووات در ساعت است و میزان مصرف در استان خوزستان ۱۲ هزار کیلو وات در ساعت میباشد یعنی چهاربرابر میانگین کشوری است.
اسدی افزود: تولید و تامین برق در استان خوزستان یک کار بزرگ میباشد و نیازمند همیاری و همکاری شهروندان را میطلبد. برای ایجاد برق پایدار در استان علاوه بر تولید نیروگاههای موجود در استان، با سایر استانهای دیگر نیز تبادل انرژی داریم. بیشترین میزان مصرف برق در استان در بخش خانگی است.
وی بیان کرد: در بخش کشاورزی اگر کشاورزان به مدت ۵ ساعت در اوج مصرف از برق استفاده ننمایند ۱۶ ساعت دیگر تعرفههای آنها رایگان خواهد بود و نیز کشاورزان با استفاده از انرژیهای تجدید پذیر از جمله خورشیدی برق خود را تامین کنند علاوه بر رایگان بودن تعرفه آنها دولت با ۲۰ برابر قیمت برق آنها را خریداری میکند.