پخش زنده
امروز: -
محصول فناورانه پژوهشگران جهاددانشگاهی سمنان با عنوان مالچ معدنی زیست سازگار ثبت اختراع شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان گفت: مالچ معدنی زیست سازگار به منظور تثبیت خاک و کنترل ریزگرد به عنوان دومین محصول فناورانه و دانش بنیان محققان و پژوهشگران جهاددانشگاهی استان سمنان ثبت اختراع شد.
علی منصفی راد گفت: در راستای تکمیل زنجیره ارزش معادن، مالچ معدنی زیست سازگار بر پایه مواد معدنی و املاح جاذب رطوبت توسط محققان و پژوهشگران جهاددانشگاهی سمنان تولید و به عنوان دومین محصول فناورانه و دانش بنیان بعد از کود هفت جزئی گرانول ثبت اختراع شد.
در پی گسترش ریزگردها ، پژوهشگران و محققان راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از این پدیده بیان میکنند، گرچه مالچ پاشی مزایای خاص خود را هم دارد، اما باید در نظر داشت که مهمترین مساله در کاربرد مالچ این است که این ماده به عنوان افزودنی برای خاک، نباید مشکل تازهای را چه برای میکروارگانیسمها و حتی برای گیاهان یا انسانها ایجاد کند.
یکی از مشکلات اصلی مالچ نفتی این است که ترکیبات فرّار تولید میکنند و این ترکیبات فرّار اکثراً ترکیبات گوگردی و آروماتیکی هستند که برای ساکنان آن منطقه میتوانند مشکل «بو» و حتی مشکلات «تنفسی» ایجاد کنند. و این مالچ معدنی این مشکلات را ندارد
یکی از پژوهشگران و محققان این محصول فناورانه نیز گفت: مالچ نفتی که تاکنون به منظور تثبیت خاک و کنترل ریزگردها استفاده میگردید، حاوی ترکیبات فرّار گوگردی و آروماتیکی است که میتوانند برای محیط زیست و ساکنان منطقه مشکلات مختلفی از جمله مشکلات تنفسی و بوی نامطبوع ایجاد کنند.
آرمین صانعی افزود: از مهمترین اهداف این طرح ساخت ترکیبی جدید و سازگار با محیط زیست به عنوان جایگزین مالچ نفتی است تا علاوه بر تثبیت خاک و جلوگیری از ایجاد ریزگرد سبب اصلاح شرایط خاک و افزایش حاصل خیزی نیز گردد.
این پژوهشگر و محقق افزود: در فرمولاسیون این محصول که برپایه مواد معدنی تولید میشود، املاح جاذب رطوبت از هوا شامل کلسیم کلراید و منیزیم کلراید به همراه بنتونیت و زئولیت و هیدروژل CMC با نسبت مشخص باهم ترکیب شده به طوریکه ترکیب بدست آمده پس از اجرا بیشترین مقدار جذب و نگهداری رطوبت را دارا است.
صانعی افزود: مالچ معدنی زیست سازگار، سوسپانسیونی شامل کانیهای معدنی و املاح جذب کننده رطوبت است که قابلیت جذب رطوبت بسیار بالایی دارند، بعلاوه به منظور افزایش راندمان جذب و نگهداری رطوبت و چسبندگی ذرات از هیدروژل و مواد آلی نیز در ساختار این مالچ استفاده شده است.
قرار است خط تولید این محصول تا چند ماه آینده در استانهای سمنان و خوزستان آغاز شود.