کردستان عاری از ویروس تب دنگی
تاکنون موردی از مشاهده پشه آئدس و ابتلای قطعی به تب دنگی در استان مشاهده نشده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن هشدار در مورد خطرات مربوط به ابتلا به تب دانگ و لزوم مراقب در مقابل نیش پشه آئدس، اظهار کرد: بیماری تب دانگ یک بیماری ویروسی است که از طریق نیش پشه آلوده به ویروس (پشه آئدس) به انسان منتقل میشود.
دکتر جهانبخش یوسفی افزود: این پشهها طول حدود ۷-۴ میلیمتر دارند و طول عمر آنها ۴-۲ هفته است که طی این مدت میتوانند سه بار تخم گذاری کرده و هر بار ۱۰۰ تخم بگذارند.
وی بیان کرد: فرد مبتلا ابتدا دچار تب و علایم عمومی شامل سردرد، درد عضلات، استخوان و مفاصل، بی اشتهایی، استفراغ، درد کاسه چشم، دانههای پوستی و ... شده که حدود ۷-۲ روز طول میکشد.
یوسفی با اشاره به اینکه از زمان ورود ویروس به بدن تا شروع علائم ۱۰-۴ روز طول میکشد، گفت: بیماری تب دانگ داروی قطعی و واکسن ندارد.
وی ادامه داد: در مراحل بعدی و در صورت عدم مداخله درمانی ممکن است بیمار دچار خونریزی، کاهش فشارخون و کاهش پلاکت شده و حتی احتمال مرگ میرود؛ به طور کلی در صورت عدم مداخله به موقع به احتمال ۲۰ درصد مرگ و میر وجود دارد، اما با اقدام به موقع احتمال مرگ حدود یک درصد است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان، با بیان اینکه پشهها در محلهایی مثل بوتههای گیاهان خودرو، انبارها، جعبههای بار، ساختمانهای متروکه زندگی میکنند، عنوان کرد: محلهای تخم گذاری پشهها شامل چالههای آب، محفظههای آبی، ظروف زیر گلدانها (که حاوی آب راکد اند) و داخل تایرهای کهنه و انواع ظروف هستند.
دکتر یوسفی تاکید کرد: برای پیشگیری از انتقال بیماری لازم است محیط رشد پشهها ناامن و شرایط زیست و تخم گذاری آنها از بین برود. همچنین استفاده از لباسهای بلند و رنگ روشن، استفاده از توری برای پنجرهها و دربها و استفاده از اسپریهای دور کننده حشرات در کاهش انتقال بیماری کمک کننده است.
وی یادآور شد: در سال جاری ۱۲۲ مورد تب دانگ در کشور شناسایی شده که ۶ مورد آن در بندر لنگه شناسایی شده و بقیه از خارج کشور مبتلا شده اند و از میان مبتلایان تاکنون ۳ نفر فوت کرده اند.