آصف الدوله پلی به تاریخ کهن ایران
پل آصف الدوله بر روی رودخانه شور تلفیقی از تاریخ و هنر و معماری است که در دوره پادشاهی ناصرالدین شاه قاجار توسط آصف الدوله ساخته شده و بدین جهت به پل آصف الدوله مشهور است.
به
گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، این پل در دوران سلطنت ناصر الدین شاه قاجار توسط آصف الدوله بر روی رودخانه شور احداث شده و در زمان آبادانی دارای چهار دهانه بوده است دو دهانه میانی این پل با عرض بیشتر و دو دهانه جانبی دارای عرض کمتری است و در حال حاضر نیمی از پل یعنی یک دهانه بزرگ و یک دهانه کوچک باقی مانده است.
شیب قوس دهانه بزرگتر خیلی بیشتر از قوس دهانه کوچکتر است و در زمان آبادانی از وسط به دو طرف دارای شیب نسبتا تندی بوده است؛ این پل یکی از بناهای تاریخی مهم جنوب شهر کرج محسوب میشود.
پایههای پل با آجر ، مقداری سنگ و ملات ساروج ساخته شده است و در جهت مخالف و موافق جریان رودخانه ، برای شکستن فشار آب ، اندکی برجسته شده است.
ضخامت طاقهای زده شده بر پایهها، به شیوه دوره صفوی، از پایین به بالا کاسته شده است؛ به طوریکه ضخامت طاق کوچک از ۶۰/۱ متر در پایین به ۱/۱ متر در بالا و نیز ضخامت طاق بزرگ از ۸۰/۱ متر به ۳۰/۱ متر کاهش مییابد.