به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برنامه حذف بیماری هپاتیت B یکی از رویکردهای مهم فعالیتی حوزه بهداشت است، گفت: هپاتیت B و C قابل پیشگیری هستند و برای پیشگیری از آنها بهتر است هر نوع تزریقی از سرنگ و سوزن نو یکبار مصرف استفاده شود.
علی حسین پور افزود: با بیان اینکه واکسیناسیون هپاتیت B باعث ایمنی و پیشگیری از ابتلا به بیماری میشود، علاوه براین دو هپاتیت B و C از طریق ارتباط جنسی نیز منتقل میشود، افزود: هپاتیت ویروسی از طریق خون، شیر مادر و رابطه جنسی به افراد منتقل میشود.
وی با بیان اینکه برنامه حذف بیماری هپاتیت B در دستور کار است و هپاتیت C نیز بیشتر در گروه مصرف کننده تزریق و کادر پزشکی در حین جراحی بیماران دیده میشود، عنوان کرد: ویروس هپاتیت B در فرد زیر ۶ ماه در شرایط حاد بیماری است، اما این بیماری در کسانی که بیش از ۶ ماه از زمان ابتلای آنها میگذرد به شکل مزمن در آمده است.
کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ۹۰ درصد بیماران هپاتیت به سمت سیروز و سرطان کبدی کشیده نمیشوند و به موقع تحت درمان قرار میگیرند.
وی با اشاره به اینکه در مراکز بهداشت شناسایی و مشاوره خانواده و واکسیناسیون هپاتیت B انجام میشود، گفت: بعد از سال ۱۳۷۲ همه واکسن هپاتیت B دریافت کردند، البته درصدی از این افراد باز هم به این بیماری مبتلا میشوند.
حسین پور با بیان اینکه رعایت نکات بهداشتی نقش مهمی در عدم ابتلا به بیماری هپاتیت دارد به نحوی که قبل از بحران کرونا ۴۰ درصد مصرف کننده هپاتیت c بودند ولی الان ۱۰ درصد هستند، تصریح کرد: موبایل سنتر که با ماشینهایی شبیه به آمبولانس از سوی بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پزشکان بدون مرز خدمت درمانی به بیماران ارایه میدهند تا حد قابل توجهی در کنترل بیماری موثر هستند.
کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: برای درمان مصرف کنندگان مواد مخدر از بیماری هپاتیت و اچ آی وی، مراکز گذری در حاشیه شهر از بهبود یافتهها دعوت به همکاری میکنند تا با حضور در پاتوق معتادین از آنها تست رایگان گرفته شود و درصورت مشکوک بودن به بیماری مراحل درمانی برای آنها انجام شود.