رئیس سازمان نهضت سوادآموزی؛
صدور مدرک تحصیلی برای فعالان قرآنی
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: سازمان نهضت سوادآموزی برای فعالان قرآنی مدرک تحصیلی صادر میکند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ علیرضا عبدی افزود: اجرای طرح سواد قرآنی باهدف تنوعبخشی به روشهای سوادآموزی از مسیر قرآنآموزی و همچنین توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه و جلب مشارکت و همافزایی فعالان و خیرین قرآنی و استفاده از ظرفیت تشکلهای مردمنهاد در کاهش بیسوادان کشور میباشد.
معاون وزیر آموزشوپرورش گفت: یکی از مسائلی که ریشه در فرهنگ ما دارد و مورد غفلت واقع شده، موضوع سواد قرآنی است. سوادی که با آموزش قرآن انتقال پیدا میکرد و گوشهای از این فرهنگ، یادگیری مهارت خواندن و نوشتن بود. افراد بسیاری را در سنین مختلف داریم که تا کنون شرایط استفاده از فضای مدرسه برایشان مقدور نگردیده است؛ ولی از مسیر قرآن، خواندن و نوشتن را آموختهاند تعدادی از این افراد موفق به دریافت مدرک تحصیلی نشدهاند و به همین دلیل سالها مسیر رشد آنها مسدود مانده است. با اجرای این طرح سازمان نهضت سوادآموزی میکوشد تا افرادی که سواد قرآنی دارند شناسایی شوند و بر مبنای توانمندیهایی که دارند مدرک تحصیلی دریافت کرد تا بتوانند در مقاطع بالاتر تحصیل کنند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی اظهار کرد: مورد دیگر، اجرای سواد قرآنی برای افرادی است که بنا به هر دلیلی تمایل دارند از طریقی غیر از مسیرهای رسمی موجود، آموزش ببینند. نیاز به اجرای این طرح از مراجعه افرادی شکلگرفته است که متقاضی یادگیری سواد هستند اما نمیخواهند بهصورت کلاسی درس بخوانند؛ زیرا فقط تمایل دارند؛ قرآن و دعا خواندن را یاد بگیرند؛ بنابراین سواد قرآنی یک ظرفیت است که برای این افراد فراهم میآید و افراد داوطلب میتواند از این مسیر باسواد شوند و مدرک تحصیلی دریافت کنند. علاوه بر این با ارائه مدرک تحصیلی مسیر پیشرفت در حوزه دانش برای این افراد هموار میشود و میتوانند پایههای مختلف را ادامه دهند.
عبدی گفت: تا مقطع ششم ابتدایی مدرک ارائه میگردد و روند کلی به این صورت میباشد که افرادی که وارد چرخهٔ سوادآموزی میشود میتوانند سواد پایه را انتخاب کنند که مدرک تحصیلی ارائه نمیگردد و افراد فقط میتوانند گواهی باسوادی دریافت نمایند که این طرح" سواد آسان" نام دارد.
وی اضافه کرد: دوره بعد، دوره سوادآموزی ۴۵۰ ساعت معادل ۴ تا ۶ ماه است و فردی که بتواند این دوره را با موفقیت پشت سر بگذارد مدرکی معادل دوره سوم ابتدایی را دریافت خواهد کرد. یک دوره هم به نام دوره انتقال وجود دارد که نزدیک به ۶۰۰- ۸۰۰ ساعت است که ۲۰۰ ساعت آن آموزش مجازی است و ۶۰۰ ساعت حضوری و مدرک آن معادل ششم ابتدایی است میزان دقیق ساعات دوره انتقال، بستگی به دوزبانه بودن سوادآموزان دارد که باید ۱۰۰ ساعت بیشتر آموزش داده شود.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی راهاندازی طرح فن آوری آموزش تحکیم سواد بهصورت بازی و دریافت جایزه خبر داد و گفت: بزرگترین عارضه برای بیسوادان رجعت به بیسوادی است پژوهشها نشان میدهد؛ افرادی که از آموختن فاصله میگیرند بعد از ۸۰ روز ۷۰ درصد آموختههایشان فراموش میگردد، برایناساس قرار است؛ طرح فن آوری آموزش تحکیم به صورت بازی برای افرادی که به بیسوادی رجعت دارند، راهاندازی شود؛ این طرح مخصوص کسانی است که دورههای آموزشی را گذراندهاند؛ اما به علت رهاکردن و عدم استمرار در خواندن و نوشتن، آموختههای خود را فراموش کردهاند.