پخش زنده
امروز: -
دل درد، دردی عادی است که برای همه انسانها در اثر اتفاقات مختلف پیش آمده است، اما گاهی اوقات دل درد نشانهای از یک بیماری خطرناک کبدی است که خوب است بدانید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️حالات شکم و محتویات داخل آن میتواند چیزهای زیادی در مورد سلامتی به ما بگوید. درد، حالت تهوع و انقباض عضلات بعد از غذا خوردن باعث میشود که اطلاعات خوبی را در مورد بیماریها به دست بیاورید و از خیلی از مشکلات هم جلوگیری کنید.
ارتباط بیماری کبد با درد و مشکل شکمی
بیماری کبدی ممکن است عاملی برای مشکلات شکمی باشد. تومورهایی که داخل کبد هستند، ممکن است مشکلاتی را برای افراد ایجاد کنند. اگر سایز آنها بزرگ شود، به بافت کبد آسیب وارد کرده و حتی ممکن است سرطان کبد را هم ایجاد کند. کبد هورمونهایی داخل خودش دارد که تاثیر مهمی روی اعضای بدن میگذارد و ممکن است باعث افزایش سطح کلسیم خون باشد که همین اتفاق؛ وضعیت بدن را به هم میریزد.
دل درد همراه با حالت تهوع را شوخی نگیرید
حالت تهوع یکی از علائم رایج در بینِ بیماریهای مختلف است؛ بیماریهایی که ممکن است خفیف یا جدی باشند. گاهی هم مربوط به مسمومیت غذایی، عفونت یا حتی پرخوری میباشد. اگر این حالت تهوع ادامه دار بود و علائم دیگر سرطان کبد هم با آن همراه بود، میتواند علامت یک مشکل کبدی باشد که باید سریعاً به پزشک گزارش داده شود.
علاوه بر دل درد و حال تهوع؛ سرگیجه، یبوست، ضعف، تشنگی زیاد و تکرر ادرار جزء علامتهای این مشکل است.
سرطان کبد در مراحل اول هیچ علامتی ندارد
شاید فرد به سرطان کبد دچار شده باشد؛ اما در مراحل اولیه این علامت را از خودش نشان نمیدهد. سن، نژاد و جنسیت، تاثیر زیادی روی روند بیماری افراد دارد؛ همچنین عوامل خطر سرطان شامل ویروس هپاتیت ب، ویروس هپاتیت سی، چاقی و ... میشود که با کنترل آنها و رعایت سبک زندگی مناسب تا حدی میتوان از آن جلوگیری کرد.
از طرفی بسیار مهم است که علائم هشدار دهنده بیماری کبد را بشناسید که رایجترین آن شامل کاهش وزن غیر ارادی و زیاد، کاهش اشتها، درد در قسمت بالای شکم، ورم، ضعف، خستگی، یرقان، سفیدی بیش از حد پوست و مدفوع سفید و گچی است.
وظیفه و نقش مهم کبد در بدن
کبد بیش از ۵۰۰ عملکرد را انجام میدهد؛ کبد به عنوان بزرگترین اعضای داخلی بدن که به اندازه یک توپ فوتبال است و قسمت راست شکم زیر دیافراگم و بالای معده قرار گرفته است، یکی از پرمشغلهترین اندامهای بدن محسوب میشود.
بیش از ۵۰۰ عملکرد حیاتی توسط این عضو انجام میشود که به سوخت و ساز، تقویت سیستم ایمنی، گوارش، سم زدایی، ذخیره ویتامینها و دیگر اقدامات کمک میکند. در واقع فرایند گوارشی توسط کبد انجام میشود؛ به همین دلیل، کبد نقش بسیار مهمی در گوارش و جذب مواد مغذی دارد.
عملکرد اصلی کبد، تجزیه مواد مغذی جذب شده از روده کوچک میباشد. صفرای کبد وارد روده کوچک میشود که نقش مهمی در گوارش چربی و بعضی از ویتامینها دارد؛ اما علاوه بر این کارها مواد شیمیایی مضر را هم سم زدایی میکند و اجزای بسیاری از داروها که برای بدن سمی هستند را میشکند. این عملکردها بسیار مهم و حیاتی هستند که بدون وجود آنها نمیتوان زندگی کرد.