پخش زنده
امروز: -
شبکه دامپزشکی سبزوار،درخصوص سرایت بیماری سیاه زخم که بطور مستقیم و غیر مستقیم از حیوانات آلوده منتقل میشود، هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خرسان رضوی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوارگفت: سیاه زخم، را باکتری اسپور دار مقاوم به عوامل محیطی به نام باسیلوس آنتراسیس، ایجاد می کند.
او ازود:اسپور یا هاگ تولید شده این باکتری، معمولا در محیطهای نامساعد ایجاد میشود و در طولانی مدت میتواند در هوا و به ویژه خاک، زنده بماند.
دکتر برات الله زیدابادی، در خصوص نحوه انتقال بیماری سیاه زخم هم گفت: سیاه زخم یا آنتراکس، بیماری باکتریایی ویژه گیاهخواران اهلی (مانند گوسفند، بز و گاو) است که انسان، برحسب تصادف به آن مبتلا میشود.
زیدابادی افزود: این میکروارگانیسم یکی از خطرناکترین زئونوزهای میکروبی است که از راه جراحات جلدی (زخم باز و بریدگی) هنگام تماس با دام یا فراوردههای دامی آلوده مانند؛ پوست، پشم، لاشه و یا از طریق تنفسی و استنشاق گرد و غبار آلوده به اسپور سیاه زخم و همچنین از طریق گوارشی و خوردن گوشت حیوان آلوده منتقل میشود.
وی، گفت: علاوه بر علائمی نظیر درد شکمی، تهوع، تب و استفراغ، ضایعات سیاه روی گردن هم از علائم بارز سیاه زخم است، در صورت ابتلا به فرم تنفسی علائمی شبیه آنفلوانزا و پنومونی دارد و از دیگر نشانهای ین بیماری مننگو آنسفالیت یا التهاب مغز، است.
زیدابادی،افزود: اگر چه در بسیاری از موارد شاربن جزء بیماریهای قابل درمان است، اما پس از درمان نیز ممکن است عوارض سوء این بیماری تا مدتها باقی بماند، بنابراین تشخیص و درمان به موقع در صورت مواجهه با این بیماری برای پیشگیری از عوارض غیرقابل جبران آن مهم است.