پخش زنده
امروز: -
"کیم سینگوپتا" (Kim Sengupta)، خبرنگار روزنامه ایندیپندنت نوشت آزادی جولیان آسانژ، ربطی به عدالت ندارد و به بازی سیاسی آمریکا مربوط میشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ جولیان آسانژ، بنیانگذار تارنمای افشاگر ویکیلیکس، پس از توافق با قوه قضاییه آمریکا، در دادگاهی در جزیرهای دورافتاده که جزو مناطق فراسرزمینی آمریکاست، اتهامش را مبنی بر انتشار اسناد محرمانه دولتی آمریکا پذیرفت و پس از آزادی، صبح امروز روانه استرالیا شد. "کیم سینگوپتا" در روزنامه ایندیپندنت نوشت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که بر سر حمایت از اسرائیل در غزه، مدت هاست مورد اعتراض هم حزبی هایش در حزب حاکم دموکرات قرار دارد، نمیخواست با تحویل گرفتن جولیان آسانژ و محاکمه وی در آمریکا، شمار بیش تری از اعضای حزبش را به خشم آورد. خبرنگار ایندیپندنت میافزاید در صورت محاکمه آسانژ، وی ممکن بود تا ۱۷۰ سال زندان محکوم شود، اما ۵ ماه پیش، وزارت دادگستری آمریکا نخستین بار از توافق در این باره نام برد.
به نوشته ایندیپندنت، پس از این که جولیان آسانژ، بدون محاکمه، ۵ سال در زندانی در انگلیس زندانی شد، توافق شد تا وی اتهامش را بپذیرد و محاکمه نشود. این روزنامه نوشت پس از این که بنیانگذار ویکی لیکس، اسناد محرمانه نظامی آمریکا و جاسوسیهای این کشور در سراسر جهان را منتشر کرد، دولت آمریکا از انگلیس خواسته بود تا وی را برای محاکمه به آمریکا مسترد کند که این موضوع، به تظاهرات گسترده علیه دولتهای آمریکا و انگلیس منجر شد.
جولیان آسانژ که اسناد جنایات جنگی آمریکا را در کشورهای جهان، از جمله عراق و افغانستان منتشر کرده است، در دادگاهی در جزیره کوچک سایپان (Saipan) در جزایر ماریانای شمالی در اقیانوس آرام، اتهامش را پذیرفت و پس از آزادی، روانه کشورش استرالیا شد. براساس گزارش وزارت دادگستری آمریکا، آسانژ حق ورود دوباره به آمریکا را نخواهد داشت. بدین ترتیب، پس از ۱۴ سال، دولت آمریکا از تلاش خود به منظور بردن آسانژ ۵۲ ساله به آمریکا و محاکمه وی دست برداشت.
جولیان آسانژ، در دادگاه اتهام اقدام به منظور به دست آوردن و انتشار اطلاعات نظامی آمریکا را پذیرفت و، چون مجازات پنج سال زندان را در زندانی در انگلیس گذرانده بود، آزاد شد. جزیره سایپان، از قلمروهای سرزمینی مالکیت آمریکا در اقیانوس آرام است. دولت کنونی استرالیا که برای آزادی بنیانگذار تارنمای ویکی لیکس، مذاکراتی را با دولت جو بایدن آغاز کرده بود، از پایان یافتن پرونده چهارده ساله آقای آسانژ استقبال کرد. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا بهار گذشته گفته بود در حال بررسی درخواست استرالیا برای پایان دادن به پیگرد قانونی آسانژ است. روز چهارشنبه این هفته، جولیان آسانژ، پس از توافق با آمریکا، از زندان امنیتی بلمارش در انگلیس آزاد شده بود.