به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ،ولی الله سیف در حاشیه همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بانک مرکزی برای جبران عوارض ناشی از کاهش 60 درصدی ارزش پول ملی چه برنامه ای دارد؟ افزود: آنچه اهمیت دارد حفظ ثبات اقتصادی و جلوگیری از ورود شوک های تخریب کننده است.
رئیس کل بانک مرکزی نوسانات نرخ ارز را کنترل شده خواند و گفت: علائمی در اقتصاد کشور دریافت می کنیم که نشان دهنده ثبات مناسب اقتصادی است به طوری که نرخ ارز به سمت کاهش تمایل دارد و بانک مرکزی با این قضیه به صورت منطقی موافق است.
وی ابراز امیدواری کرد: در آینده با مشاهده علائم رشد اقتصادی در کشور بتوانیم تقویت پول ملی و افزایش قدرت آن را شاهد باشیم.
سیف درباره تاثیر مذاکرات ژنو بر مبادلات ارزی گفت: از بیستم ژانویه به بعد این توافق عملیاتی می شود، لذا گشایشها پس از این زمان خواهد بود.
رئیس کل بانک مرکزی درباره کنترل بازار ارز افزود: برنامه ما نظارت بیشتر بر بازار ارز به منظور کنترل بیشتر نوسانات ارزی است گرچه طی ماههای اخیر نوسان در بازار ارز بسیار ناچیز بوده است.
توزیع بهینه کارت خوان ها در کشور
دبیرکل بانک مرکزی گفت: برای سال دوم اجرای پروژه شاپرک، درپی کم کردن تعداد کارت خوان ها (pos) در فروشگاه ها و توزیع بهینه ی آن در کشور هستیم تا خدمات با کیفیت بهتری ارائه شود.
محمود احمدی در حاشیه همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: در سال نخست اجرای پروژه شاپرک، دستور رئیس کل بانک مرکزی امنیت،توسعه خدمت و استاندارد بودن خدمات و ارائه فرصت مساوی به کل شبکه بانکی دنبال شد که در سال دوم اهداف دیگری دنبال می شود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص میزان مطالبات معوق بانکی پاسخی نداد.
دبیرکل بانک مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بالاتر بودن متوسط شعب بانکی در کشور در مقایسه با متوسط جهانی را چه طور ارزیابی می کنید افزود: مقایسه تعداد شعب در کشور ما با جهان بدون توجه به عوامل دیگر منطقی نیست.
وی گفت: در هر کشوری تعداد شعب با توجه به ضریب نفوذ شبکه بانکی و تلفن همراه و نحوه استفاده مردم از خدمات بانک تنظیم می شود.
احمدی افزود: البته این به این معنا نیست که تعداد شعب بانکی در کشور مطلوب و منطقی است.
دبیرکل بانک مرکزی همچنین در خصوص زمان واریز یارانه ها گفت: درخواست ما این بود یارانه ها دهم تا بیستم هر ماه و ترجیحاً پنج شنبه واریز شود چرا که ترافیک تراکنش ها در روز جمعه کمتر است و موج نخست پرداخت یارانه ها در این روز بهتر مدیریت می شود.
احتمال ورود ایران چک های 100 هزار تومانی
دبیر کل بانک مرکزی از احتمال ورود ایران چکهای 100 هزار تومانی بانک مرکزی به بازار در سال 93 خبر داد و گفت: سکه های نیم و ربع بسته بندی بانک مرکزی شب عید وارد بازار میشود.
محمود احمدی در حاشیه همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت در جمع خبرنگاران درباره انتشار اسکناس های جدید هم افزود: بانک مرکزی هیچ برنامه ای برای انتشار اسکناس های جدید ندارد.
وی گفت: در بودجه سال 93 درباره انتشار چکهای 50 یا 100 هزار تومانی اشاره نشده است اما به بانک مرکزی اجازه استفاده از ایران چک داده می شود .
احمدی گفت: احتمالا طرح چکهای 50 و 100 هزار تومانی در سال 93 تغییر خواهد یافت اما برای امسال هیچ برنامه ای در این زمینه نداریم.
دبیرکل بانک مرکزی در پاسخ به سوالی دیگر درباره زمان ورود سکه های بسته بندی به بازار، گفت: سکه های بسته بندی نیم و ربع بهار آزادی بانک مرکزی در شب عید وارد بازار خواهد شد.
احمدی درباره زمان حذف سه صفر از پول ملی افزود: بخشی از کارهای مربوط به حذف صفرها که در اختیار بانک مرکزی بوده، انجام شده است و باید در سایر حوزه های تصمیم گیری این موضوع مطرح شود.