به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از روزنامه اینترنتی روسی کامسامولسکایا پراودا، دانشمندان سوئدی با تاکید بر این مساله که اهمیت خواب برای بدن همانند اهمیت غذا و آب است، اعلام کرده اند کم خوابی می تواند موجب بروز بیماری های جدی مانند آلزایمر، پارکینسون، تصلب شرایین و غیره شود.
به گفته پژوهشگران دانشگاه اوپسالا وقتی افرادی که از کم خوابی رنج می برند اظهار می دارند احساسی مانند وارد شدن ضربه به مغز دارند، اشتباه نمی کنند چون تاثیر منفی کم خوابی بر مغز درست مانند ضربه مغزی شدید است.
دانشمندان با تحقیق بر کم خوابی در داوطلبان جوان و سالم به این نتیجه رسیده اند که بدن آنها در صورت کم خوابی یا بی خوابی مواد شیمیایی ترشح می کند که درست بعد از وارد شدن ضربه به مغز تولید می شود البته میزان این مواد از زمان وارد شدن ضربه مغزی کمتر ولی درهرحال قابل توجه است و نباید به آن بی اعتنایی کرد.
به گفته محققان توضیح بسیار ساده ای برای این مساله وجود دارد یعنی هنگام خواب، مغز انسان از مواد سمی پاکسازی می شود و در صورت ناکافی بودن خواب همه این مواد از بین نمی روند و در بدن باقی می مانند و در نهایت می توانند موجب بروز بیمارهای مختلف شوند.
روند پیر شدن مغز، از 45 سالگی
به نوشته روزنامه اینترنتی روسی نووایا گازیه تا ، کارشناسان انگلیسی با تحقیقات بسیار پیچیده و مفصلی که با حضور هفت هزار داوطلب بین 45 تا 70 سال انجام شده، به نتایج تکان دهنده ای دست یافته و این نظریه را رد کرده اند که مهمترین عضو بدن انسان تنها پس از 60 سالگی پیر می شود.
بر اساس نتایج پژوهش ها مشخص شده بعد از 45 سالگی فعالیت مغز کاهش می یابد و تغییرات قابل توجهی در فعالیت بخش حافظه، ذخایر لغوی و روندهای فکری رخ می دهد.
به گفته آنها این روند غیرقابل بازگشت است و با گذشت زمان سریعتر هم می شود به طوری که تا سن 70 سالگی مردان ده درصد و زنان هفت درصد فعالیت مغز خود را از دست می دهند.