پخش زنده
امروز: -
استاندار گیلان در همایش ملی زراعت چوب در صومعهسرا گفت: هیچ زمینی در استان نباید بدون کشت باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ، همایش ملی زراعت چوب با حضور استاندار گیلان در مزرعه صنوبر روستای واقعه دشت صومعهسرا برگزارشد.
استاندار گیلان در این همایش بابیان اینکه هیچ زمینی در استان نباید بدون کشت باشد گفت: کشاورزان زمینهای زراعی که برای زراعت برنج مناسب نیست را به کشت صنوبر اختصاص دهند و منابع طبیعی هم اراضی ملی را برای کشت صنوبر به کشاورزان اجاره دهند تا با زراعت صنوبر علاوه بر اشتغالزایی و افزایش تولید برای کشاورزان درآمدزایی شود.
اسدالله عباسی با اشاره به اینکه کشت دوم در استان در حدمطلوب نیست افزود: جهاد کشاورزی باید برای کشت دوم برنامه ریزی کند تا کشاورزان از تک محصولی خارج شوند.
وی خواستار تشکیل تعاونی تولید کنندگان صنوبر در گیلان شد تا از طریق این تعاونی چوب صنوبر به فروش برسد.
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی هم در این همایش بابیان اینکه شهرستان صومعهسرا با ۱۱ هزار هکتار صنوبرکاری مقام اول کشور را دارد گفت: برای تحقق شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم باید از صنوبر کاران حمایت شود وموانع را برداشت تا با تولید چوب صنوبر مواد اولیه کارخانجات سلولزی فراهم شود.
سعید رحمت زاده افزود: ما نمایندگان باید سخنگوی کشاورزان باشیم و مشکلات و نیازهای آنان را به گوش مسئولان کشوری برسانیم تا برای رفع مشکلات آنان برنامه ریزی کنند..
مشاور وزیر کشاورزی و مجری طرح ملی زراعت چوب هم برتوسعه صنوبر برای تامین چوب مورد نیاز کشور اشاره کرد و گفت: در گیلان ۱۲ تا ۱۳ هزار هکتارعرصه مستعد زراعت درخت وجود دارد.
کامران پورمقدم با اشاره به اینکه سال گذشته با تاکید رئیس جمهور شهید برای زراعت صنوبر به منظور اشتغالزایی و افزایش تولید و در آمدزائی برای کشاورزان در ۴۴ هزار و۶۰۰ هکتار زراعت درخت در کشور انجام شد که در ۲۰ سال گذشته بی سابقه بود افزود: امسال نیز در ۹۰ هزار هکتار درخت کاری خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان هم گفت: درهفته جهاد کشاورزی ۴۱ طرح کشاورزی با اشتغالزایی ۱۳۸ نفر به طور مستقیم و ۵۷۱ به طور غیرمستقیم در استان افتتاح شد که بیش از ۳ هزار خانوار از مزایای این طرحها بهرهمند شدند.
وی یکی از فرصتهای سرمایه گذاری در استان را زراعت چوب بیان کردو افزود: برای اینکه جنگلهای ما دچار تخریب و تجاوز سودجویان قرارنگیرد زراعت چوب در دولت سیزدهم پی گیری شد و مسئولیت در استانها به سازمان جهاد کشاورزی واگذار شد.
صالح محمدی گفت: با وجود ۱۰۰ واحد سلولزی در استان که ماده اولیه آنها همین چوب صنوبر است زراعت چوب در اولویت و دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه زراعت چوب را بعنوان الگوی کشت گیلان معرفی کردیم که صنوبرکاران هم از خدمات بانکی و نهادههای یارانهای استفاده کنند افزود: انجمن زراعت چوب هم در استان در حال تشکیل است که این انجمن موانع و مشکلات سر راه تولید و تولید کنندگان را رفع خواهد کرد.
در پایان این همایش از چند صنوبر کار نمونه کشوری و استانی با اهدای لوح و هدایایی تجلیل شد.