پخش زنده
امروز: -
جانشین فرمانده انتظامی کشور، از تشکیل و آغاز رسیدگی پرونده تیراندازی اخیر یکی از مداحان کشور در مرجع قضایی خبر داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، سردار سرتیپ احمد رضا رادان در حاشیه دیدار مردمی در سامانه 197 در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه به خبرهایی مانند تیراندازی مداحی به مردم نباید دامن بزنیم ، گفت: این مداح دارای مجوز حمل سلاح بوده و هم اکنون پرونده این تیراندازی در مرجع قضایی در حال رسیدگی است.
وی افزود: بعضی وقت ها به مسائلی بیش از حد پرداخته میشود که نباید اینقدر به آنها اهمیت دهیم.
سردار رادان با بیان اینکه احتمالا امروز به پرونده این مداح در مرجع قضایی رسیدگی می شود، گفت: اینکه بگوییم آنهایی که مزاحم این مداح شدهاند اراذل و اوباش بودهاند این طور نیست، از نظر پلیس اراذل و اوباش تعریف خاصی دارد که شامل این افراد نمی شود.
سردار رادان افزود: توصیه ما به مأموران و کسانی که مجوز حمل سلاح دارند این است که وسیله دفاعی آخرین وسیله باشد که از آن استفاده میشود اما در این موارد تشخیص فرد مهم است و خود فرد باید جوابگوی تشخیص خود باشد.
وی درباره دستگیری اراذل و اوباش و 123 نفر از کیف قاپان و زورگیران در تهران گفت: هنوز تحقیقات از این 123 نفر ادامه دارد و تعداد شاکیان نیز در حال افزایش است.
سردار رادان افزود: اطمینان داریم که با این شواهد و حجم بالای سرقت ها، قوه قضائیه برخورد قاطعی با آنان خواهد داشت.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی از حادثه زورگیری با سلاح سرد از یک استاد دانشگاه و مجروح شدن وی خبر داد.
سردار سرتیپ احمد رضا رادان گفت: زورگیران در حال سرقت گوشی تلفن همراه این استاد دانشگاه با مقاومت این فرد روبرو شدند و وی را با ضربات قمه زخمی کردند.
وی افزود: در چند روز آینده خبرهای بسیار خوشی در این زمینه خواهید شنید.
سرداررادان درباره حادثه ربودن یک کودک در شرق کشور نیز گفت: متأسفانه این کودک هنوز پیدا نشده است و فردی هم که به عنوان متهم دستگیر شده بود جان باخته و مرگ وی ، تحقیقات در این زمینه را دشوار کرده است.
جانشین فرمانده انتظامی کشور درباره همکاری پلیس اینترپل با ایران برای دستگیری خاوری گفت: روند رسیدگی به این پرونده مانند قبل است و تغییری حاصل نشده است.
سردار رادان افزود: به پلیس کانادا که ابتدا قبول نمیکرد، خاوری در کانادا است گفتیم اگر شما نمیتوانید مأموران ما بیایند و خاوری را دستگیر کنند.
وی درباره مراجعه خاوری به دفتر حافظ منافع ایران در کانادا برای انجام امور اداری گفت: اطلاعی از این مورد ندارم و نیروی انتظامی نیز مأموری در سفارتخانه ها، کنسولگری ها و دفاتر حفاظت از منافع ندارد.
سردار رادان درباره اینکه چرا حضور گشت های پلیس در تهران کمرنگ شده است، گفت: ما دو نوع گشت راهور و آگاهی و اطلاعات داریم که هر دو سر جایشان هستند و تغییری در این گشت ها اعمال نشده است؛ حتی در برخی موارد گشتهای راهنمایی و رانندگی افزایش نیز یافته است.
وی افزود: شاید منظور کمرنگ شدن گشت امنیت اخلاقی است که حتی ما در این زمینه نیز به راهنمایی و رانندگی اجازه داده ایم تا با خودروی بدحجاب ها برخورد کند.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت: هر جایی که پلیس مداخله کند، قصد دفاع از حقوق مردم را دارد.
سردار سرتیپ احمد رضا رادان ،در واکنش به سخنان مدیرعامل عقاب افشان تولیدکننده اتوبوس اسکانیا در ایران مبنی براینکه پلیس مطالباتی داشته و چون آن را پرداخت نکرده ایم به اسکانیا ایراد می گیرد، افزود: تعداد زیادی از هموطنان ما در سانحه این اتوبوس در آتش سوختند، طوری که کار شناسایی تعدادی از آنان مدت ها طول کشید.
جانشین فرمانده انتظامی کشور گفت: وظیفه رسیدگی به حقوق مردم را بر عهده داریم، اگر آنها مدعی هستند که ما با آنها مشکل داریم ، حتماً منظورشان احقاق حقوق مردم است که در این صورت باید بگویم بله ما حتماً بر سر حقوق مردم با شما خودروسازان مشکل داریم.
سردار رادان افزود: اینکه آنها میگویند نیروی انتظامی از آنها چیزی طلب کرده است، صحت ندارد، اسکانیا چه چیزی باید به پلیس میداده که نداده است و پلیس با اسکانیا به این علت برخورد کند.
وی خطاب به مدیرعامل اسکانیا گفت: اگر ما چیزی از شما طلب کرده ایم در همه سایتهای کشور منتشر کنید.
سردار رادان خطاب به خبرنگاران افزود: شاید شما بگویید که این کار انجام نشده است، اما در نظر داشته باشید که در برخی موارد سازمان های دیگر به قضیه ورود می کنند و مهلتی به خودروسازها می دهند.
وی در پاسخ به این سئوال که گویا اسکانیا نیز برای رفع نواقص طلب مهلت بیشتری کرده است، گفت: دادن مهلت به شرکت خودروسازی درخصوص خودروی سواری شخصی که افراد حق انتخاب و خرید دارند، منطقی است اما اکنون پای یک وسیله حمل و نقل عمومی در میان است.
سردار رادان افزود: ما به این شرکت مهلت دهیم که مردم بیگناه را بکشد، آیا مهلت برای کشتن مردم معنا دارد؟.
جانشین فرمانده انتظامی کشور خطاب به مدیرعامل شرکت عقاب افشان گفت: نرخ جان مردم چقدر است؟ آن را تعیین کنید و بعد مردم بیگناه را در خودروی خود بگذارید و بسوزانید؛ به جای اینکه سرتان را پایین بیندازید و عذرخواهی کنید، عذر بدتر از گناه میآورید.
سردار رادان همچنین درباره فیلتر شدن برخی شبکه های اجتماعی افزود: نظر قطعی را فرمانده ناجا اعلام کرده و آن تشکیل نهاد قانونی است که با مسئولیت دادستان محتوای مجرمانه سایت ها را تشخیص می دهد.
وی گفت: خود ما به عنوان مسئول باید قانون را رعایت کنیم، زیرا پسندیده نیست به قوانینی که خودمان وضع کرده ایم احترام نگذاریم.
جانشین فرمانده انتظامی کشور درباره اظهارات برخی از مسئولان درباره حضور نیروهای انتظامی در کمپ ترک اعتیاد شفق و برخورد بد آنها با معتادان نیز افزود: اگر از نیروی انتظامی مأموری در شفق باشد، فقط برای محافظت فیزیکی است.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت: با افزایش گشت های غیرمحسوس در جاده های کشور، امسال تلفات جاده ای به کمتر از 18 هزار نفر می رسد. سرداررادان افزود: اگر طرح های پلیس راهور اعمال نشده بود؛ تلفات جاده ای امسال به بیش از 48هزار نفر می رسید.
وی گفت: گشت های غیرمحسوس راهنمایی و رانندگی افزایش یافت، چرا که رانندگان باید بدانند که نظارت وجود دارد.
سردار رادان با بیان این که در آینده بستر نظارت تصویری بیش از گذشته فراهم می شود، افزود: نظارت غیر محسوس در راهنمایی و رانندگی جواب داده است، بنابر این نظارت های تصویری در داخل و بیرون از شهرها استمرار می یابد.
وی درباره برنامه های نیروی انتظامی در رسیدگی به شکایات مردمی گفت: از یک سال و نیم گذشته علاوه بر موضوع استانداردسازی رفتار، همزمان با اجرای آن طرح مکمل مکنا (مدیریت کیفیت نیروی انتظامی ) نیز اجرا شد.
سردار رادان افزود: طرح مکنا موضوعاتی از جمله خوشایندسازی محیط کلانتری و پاسگاه ها، کوتاه سازی فرآیند انجام ماموریت و سرعت در رسیدگی به آن و تعالی در رفتار کارکنان و برخورد مناسب در اجرای به هنگام ماموریت ها را زیرپوشش دارد.
وی گفت: پیش از این به استان ها اعلام شده بود تا در یک کلانتری یا پاسگاه این طرح اجرا شود که بعدها به دستور فرمانده نیروی انتظامی مقرر شد نیروی انتظامی استان ها نیز این طرح را اجرایی کنند تا هزینه های کمتری به ناجا وارد شود.
سردار رادان افزود: هم اکنون یک هزار کلانتری و پاسگاه در زمینه های انتظامی، راهنمایی و رانندگی زیر پوشش طرح مکنا قرار گرفته اند و تا پایان سال این طرح به نتایج قطعی می رسد و در سال آینده با هدف گذاری بیشتری اجرا می شود.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به این که مردم می توانند انتقادات و پیشنهادهای خود را در زمینه رفتار نیرو با 197 اعلام کنند، گفت: در ابتدای راه اندازی 197 میزان شکایات و انتقادات مردم بسیار بود اما هم اکنون این میزان کاهش یافته است.
سردار رادان افزود: چنانچه سطح شکایت مردم از ماموران نیروی انتظامی پایین بود، مامور مربوطه توجیه می شود؛ در صورتی که این سطح آزار دهنده باشد با فرد ماموربرخورد انتظامی می شود اما وقتی سطح رفتار مامور نیروی انتظامی بسیار بالا باشد پرونده وی به سازمان قضایی ارجاع می شود.