«بیبیسی» بررسی کرد؛
آیا حسابهای کاربری جعلی، باعث تغییر در انتخابات انگلیس میشود؟
پستهایی درباره حزب «اصلاحات انگلیس» در آستانه برگزاری انتخابات سراسری در این کشور در شبکههای اجتماعی پرتکرار شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از سرویس جهانی «بیبیسی» به نظر میرسد پویش «رای به حزب اصلاحات انگلیس» برای انتخابات این کشور برنامه دارد. برخی حسابهای کاربری در شبکه اجتماعی X (توییتر سابق) از زمان شروع مبارزات انتخاباتی، این عبارت و عبارتهای مشابه آن را هر چند ساعت پست میکنند.
عملکرد این حسابها، ادعاهایی را از سوی کاربران رسانههای اجتماعی درباره جعلیبودن پستها و کارکرد رباتها برانگیخته است. کاربران میگویند این حسابها مطالب را تحریف و سعی میکنند در محبوبیت عبارت «رای به حزب اصلاحات انگلیس» اغراق کنند.
سرویس جهانی «بیبیسی» با افرادی که پشت این حسابها بودند تماس گرفت و دریافت که برخی از آنها رایدهندگان واقعی و طرفدار اصلاحات در حاکمیت انگلیس هستند و با این کار میخواهند به پیروزی حزبشان کمک کنند. با این حال، برخی دیگر نتوانستند معتبر بودن خود را ثابت کنند.
«بیبیسی» در تحقیقاتش این الگوی نظرات را در پستهایی که توصیه میشوند، مشاهده و بررسی کرد و معلوم شد که ۲۴ حساب کاربری در شبکههای اجتماعی، برای بررسی محتوایی که در طول انتخابات به رایدهندگان توصیه میشود، ایجاد شدهاند.
پروفایلها خصوصی هستند و هیچ دوستی ندارند. آنها فقط محتوای مرتبط را دوست دارند و دنبال میکنند. مثلا حساب کاربری GenZbloomer گفت: هدف اصلی حساب کاربری من در این زمان، بازگرداندن فرهنگ و ارزشهای انگلیس است.
با وجود نگرانیها درباره دخالت خارجی در انتخابات، برخی از کاربران رسانههای اجتماعی عنوان کردهاند که GenZbloomer و سایر حسابهای مشابه ممکن است اصلا در انگیس مستقر نباشند. آنها به عباراتی اشاره کردهاند که بعید است یک فرد بومی انگلیس از آن استفاده کند، مانند «مقاله بساز» به جای «مقاله بنویس».
فردی که ادعا میکرد پشت حساب GenZbloomer است، گفت که در روستایی کوچک در «ناتینگهامشر» ساکن است و یک شماره تلفن همراه هم داد. آنها قبول کردند که با «بی بی سی» تلفنی صحبت کنند، اما به هیچ یک از تماسها پاسخ ندادند.
در پیامرسان واتساپ، حساب کاربری آنها به عنوان یک حساب تجاری برای یک «آژانس مشاوره» برچسبگذاری شده و یک تصویر نمایه از چهرهای کارتونی را نشان میدهد. در پیامهایی با اشتباهات دستوری، آنها ادعا کردند که یک رای دهنده نسل Z هستند.
این حساب کاربری ادعا میکرد که با پویش «رای به حزب اصلاحات انگلیس» در تلاش است تا به این حزب کمک کند تا برنده انتخابات شود. به نظر میرسد کاربران رسانههای اجتماعی در حال حاضر بیشتر حسابهای مشابه را به رباتبودن متهم میکنند با این ادعا که آنها اعتماد کاربران را تضعیف میکنند.
در دهه گذشته، تلاشهای زیادی برای ترویج دیدگاههای خاص در جریان انتخابات صورت گرفته است. این جریانات از شبکههایی استفاده کردهاند که رسانههای اجتماعی آن را «حسابهای غیر معتبر» و کاربران هم آن را «ربات یا ترول» مینامند. اینکه آیا اقدامات این حسابها واقعا نظر رای دهندگان را تغییر داده، مشخص نیست.
در هفتههای اخیر، حزب «اصلاحات انگلیس» شاهد افزایش واقعی آمار طرفدارانش در نظرسنجیها بوده است. سخنگوی این حزب گفت: «البته ما از این رشد آماری خوشحالیم، اما میدانیم که در این مسیر حسابهایی در شبکههای اجتماعی به وجود میآیند که به طور رسمی با حزب ما مرتبط نیستند و بعضا درباره اینکه ما چه کسی هستیم و عملکردمان چیست، دروغ میگویند.
«بی بی سی» در مجموع، بیش از ۵۰ نمایه کاربری را پیدا کرد که نشانههای حسابهای غیر معتبر را داشتند و در حمایت از «حزب اصلاحات انگلیس» در شبکههای اجتماعی مختلف از این حزب دفاع میکردند. این نشانهها میتواند شامل نام کاربری و تصویر نمایه بدون ویژگیهای شناسایی، بدون دنبالکننده یا دوستان واقعی باشد و کاملاً محتوای سیاسی یا تفرقهانگیز داشته باشد.
بسیاری از این حسابها وقتی با آنها تماس گرفته شد، پاسخی ندادند. اما یکی از آنها این کار را کرد. او گفت که اسمش «مارتین» است و از لندن با ما تلفنی صحبت میکند. او گفت: من یک شخص واقعی هستم که از دولت و از نمایندگان مجلس خسته شدهام.
مارتین گفت که هیچ کاربر یا حزب سیاسی، او را تشویق به پستگذاشتن نکرده است. او گفت که تصمیم گرفته برای اولین بار در این انتخابات رای دهد.
چندین نمونه دیگر از این حسابها گفتند که آنها افراد واقعی مستقر در انگلیس هستند که فقط نظرات سیاسی خود را به اشتراک میگذارند.
یکی از حسابهای کاربری که توسط شخصی به نام «مت» اداره میشود، میگوید: من میتوانم به شما اطمینان دهم که یک ربات نیستم. او گفت که ۴۶ ساله و جوشکار حرفهای است. او هیچ عکس پروفایل یا پستی در حساب تیک تاک خود ندارد و فقط درباره ویدئوهای دیگران نظر میدهد.
«مت» تاکید کرد که هیچ حزب سیاسی یا شخص دیگری به او دستور نداده که در حمایت از حزب «اصلاحات انگلیس» اظهار نظر کند. او گفت: وقتی حسابهای دیگر را دید که نظرات مشابه او را در شبکههای اجتماعی پست کردند، تلاش کرد تا متوجه شوند آنها تنها کسانی نیستند که چنین احساسی و چنین دیدگاههایی دارند.
آنچه تجربه «مت» نشان میدهد این است که نظراتی که حمایت از یک حزب سیاسی را افزایش میدهد، میتواند افراد واقعی بیشتری را برای پیوستن به آن ترغیب کند. این یکی دیگر از شواهد در دوره انتخابات است که نشان میدهد تک تک کاربران رسانههای اجتماعی و حسابهای ناشناس، توانایی شکلدهی به یک جریان آنلاین را دارند؛ درست به اندازه محتوایی که احزاب سیاسی تولید میکنند.
سخنگوی تیک تاک قبلاً به «بیبیسی» گفته بود که سیاستهای بیشتری را برای مقابله با دخالتها در انتخابات معرفی کرده است. سخنگوی متا هم در این راستا گفت: ایجاد حسابهای جعلی یا درگیر شدن در فعالیتهای غیر معتبر برخلاف سیاستهای این شرکت است. شبکه اجتماعی X یا همان توییتر هم اعلام کرد حسابهایی برای دستکاری در کارکرد پلتفرم را حذف میکند.
انتخابات سراسری انگلیس ۱۴ تیرماه برگزار میشود. حزبی که اکثریت کرسیهای مجلس عوام (۳۲۶ کرسی به بالا) را کسب کند، برای ۵ سال قدرت را به دست خواهد گرفت.