پخش زنده
امروز: -
اجرای طرحهای آبخیزداری، مهمترین اقدام برای مقابله با تغییرات اقلیم است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مشاور وزیر جهادکشاورزی میگوید: با اجرای این طرحهای آبخیزداری، بیش از ۸۰ درصد تاثیرهای مخرب تغییر اقلیم را میتوان مهار کرد.
ابراهیمی رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری در این باره گفت:وقوع رخدادهای فرین مثل خشکسالی و سیل که حاصل تغییر اقلیم هستند در حال افزایش است.
زند اقلیم شناس گفت: در ۵۰ سال گذشته حدود ۳۰ الی ۴۰ میلیمتر کاهش بارندگی داشتیم در مقابل ۲ درجه سانتیگراد افزایش دما داشتیم.
خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی نیز گفت: وقوع این اتفاقات در کشور سبب تاثیری حداقل ۳ تا ۱۰ درصدی بر میزان تولیدات غذایی دارد.
غریب رضا پژوهشگر پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری گفت:نوسانات تراز آب دریایی جهانی در خلیج فارس و دریای عمان از نیم متر بالاتر رفته و این سبب شده که مخاطره آبگرفتگی در مناطق ساحلی جنوب کشور بسیار افزایش پیدا کند و زمینهای ساحلی ما شور و غیر قابل کشاورزی شود و تراز اب دریای خزر نیز بیش از ۳ متر افت داشته باشد.
وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران سازمان هواشناسی پدیدههای مخرب و حدی روند افزایشی نشان میدهند. خشکسالی و سیل یک پدیده مخرب است.
پرهمت مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: مهمترین اقدام امروز حاکمیتی این است که تغییر رویه بدهند در سیاستگذاریها و سیاستهای کلان کشور را بسمت مهار سیل در منشا با اقدامات آبخیزداری بروند.
خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: اگر ما بخواهیم راهکار جدی برای مقابله با این داشته باشیم مهمترین راهکار آن مدیریت حوزههای آبخیز و عنایت به بحث حفاظت خاک و آبخیزداری است.