به گزارش واحد مرکزی خبر، سعید اوحدی در حاشیه نشست خبری در جمع خبرنگاران، افزود: اولویت های جدید بر اساس ظرفیت های استانی اعلام می شود و اگر ودیعه گذارانی باشند که در مرحله اول موفق به نام نویسی نشده اند می توانند در این مرحله، ثبت نام کنند و هیچ مانعی برای آنان وجود ندارد.
وی با بیان این که در مرحله دوم حدود 400 تا 450 هزار نفر به سفر عمره اعزام خواهند شد، گفت: توصیه ما این است که کسانی که اولویت های آنان اعلام شده است در صورت امکان، ثبت نام کنند تا در برنامه ریزی های سازمان حج و زیارت، مشکلی ایجاد نشود.
اوحدی افزود: امسال ظرفیت عـــــمره 70 درصد افزایش یافته است و در مجموع حدود 850 هزار نفر به عمره مشرف می شوند.
وی گفت: به احتمال زیاد سال آینده، اولویت های یک تا 300 که تاکنون بیش از پنج یا شش بار اولویت هایشان اعلام شده است، برای حفظ حقوق دیگران به آخــــــرین اولویت ها منتقل می شوند.
رییس سازمان حج و زیارت گفت: به زودی دیداری با وزیر حج عربستان خواهیم داشت که در این دیدار، قرارداد حج تمتع سال آینده منعقد می شود.
اوحدی افزود: به علت عملیات عمرانی و توسعه فضای مسجدالحرام، 20 درصد از ظرفیت حجاج کشورها کاهش یافته و تلاش ما این است در این دیدار، زمینه مناسبی برای تشرف زایران بیشتری فراهم کنیم.
وی با اشاره به برداشتن محدودیت نقل و انتقال فیش عمره، گفت: روزهای اول شاید تب و تاب جدی وجود داشت طوری که قیمت ها تا مرز سه میلیون تومان هم رفت اما اکنون این رقم به نصف رسیده است.
اوحدی با بیان این که این کاهش نشان دهنده درستی سیاست سازمان حج و زیارت است، گفت: تلاش این سازمان بر این است که در استان های مختلف بتواند با استفاده بیشتر از کارگزاران، زمینه نقل و انتقال فیش عمره را به شکل راحت تری فراهم کنیم تا علاوه بر مدیریت قیمت ها، کارها نیز راحت تر انجام شود.
رییس سازمان حج و زیارت همچنین با اشاره به تصویب سهمیه 17 هزار نفری برای خانواده های معظم شهدا، جانبازان و آزادگان در عمره امسال گفت: این رقم نسبت به پارسال 30 درصد افزایش داشته است.
اوحدی افزود: عمره امسال برای ایثارگران نیز سهمیه 12 هزار نفری تخصیص یافته که البته به عزیزان ایثارگر اعلام شده است که اگر فیش های غیر اولویت دارند می توانند در قالب این سهمیه، زودتر مشرف شوند.
وی همچنین با بیان این که امسال حدود هشت هزار سهمیه نیز برای زوج های جوان در نظر گرفته شده است، گفت: تلاش بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت این است که سهمیه ها را به افرادی تخصیص دهیم که قابل دفاع باشد.
29 دی؛ انتشار پیش آگهی حج تمتع
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین گفت: پیش آگهی ثبت نام در کاروان های حج تمتع ، ۲۹دی مصادف با هفدهم ربیع الاول سالروز ولادت پیامبر گرامی اسلام در روزنامه های کثیرالانتشار منتشر می شود؛ نام نویسی این کاروان ها نیز در ایام دهه فجر19و20بهمن آغاز می شود که حدود سه ماه زودتر از سال پیش است.
وی اضافه کرد: در این آگهی اولویت دارندگان فیش های حج تمتع تا20دی1384اعلام می شود.
رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به کاهش 15 تا 20 درصدی نیروی انسانی خدمتگزاران حج و اعضای هیئت پزشکی؛ گفت: این کار علاوه بر کاهش قیمت تمام شده حج به ظرفیت اعزام زائران نیز می افزاید.
اوحدی گفت: در سال های قبل 48 هزار نفر ساعت می توانستند در مسجدالحرام طواف کنند اما به علت عملیات عمرانی این تعداد به 35 هزار نفر ساعت رسیده و حدود 20درصد از ظرفیت زائران کم شده است.
وی افزود: به همین علت امسال همچون پارسال تعداد زایـرانی که به حج تمتع مشرف می شوند 64 هزار نفر است.
رییس سازمان حج و زیارت گفت: تلاش ما بر این است که کاروان های حج تمتع تا پایان سال تکمیل شود و دوره های آموزشی آنان از نیمه دوم فروردین آغاز شود.
ساخت زائرسرا در مرزهای چزابه و شلمچه
رییس سازمان حج و زیارت گفت: سه زائر سرا در مرزهای شلمچه و چزابه تاسیس می شود.
سعید اوحدی در نشست خبری افزود: برای رفاه حال زائران عتبات عالیات به ویژه در ایام اربعین، دو زائر سرا با ظرفیت6 هزار نفر تا سال آینده در مرز چزابه و یک زائر سرا با امکانات هتلی و اقامتی تا یک و نیم سال آینده در مرز شلمچه ساخته می شود.
وی گفت: در ایام اربعین حسینی در مجموع از سه مرز مهران، شلمچه و چزابه 488 هزار زائر به کربلا اعزام شدند که این آمار نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش یافته است.
اوحدی با اشاره به ایجاد 18پیشخوان گذرنامه در مرز مهران،10پیشخوان در مرز شلمچه و 4پیشخوان در مرز چزابه،گفت: امکانات ضعیف مرز چزابه و تعداد کم پیشخوان ها در بعضی روزها باعث ازدحام جمعیت و ایجاد مشکل برای ورود و خروج زائران شد که امیدواریم سال آینده با آسیب شناسی، این مشکلات برطرف شود.
رییس سازمان حج و زیارت گفت: در روزهای عادی 25هزار نفر در هفته به عتبات عالیات اعزام می شوند در حالی که در ایام اربعین50 هزار نفر در هفته به عتبات اعزام شدند.
اوحدی افزود: امسال دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عراق، 3 حسینیه و 15مدرسه را در کربلا و نجف برای اقامت زائران هماهنگ کرد.
وی گفت: امسال در ایام اربعین90 درصد زائران تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و هزینه بیمه ده درصد دیگر را سازمان حج و زیارت تقبل کرد.
رییس سازمان حج و زیارت به برخی حوادث پیش آمده در ایام اربعین حسینی در عراق اشاره کرد و گفت: در یکی از این حوادث، با وجود تاکید سازمان حج و زیارت، تعدادی از زائران از کاروان جدا شدند و به سامرا رفتند که آن دو زائر در حادثه انفجار شهید و13نفر مجروح شدند.
اوحدی افزود: در حادثه انفجار مین نیز یک زائر زخمی و پای زائر دیگری نیز قطع شد.
وی گفت: سازمان حج و زیارت هزینه های دیه و درمان این افراد را تقبل کرده است.
اوحدی افزود: همچنین زنی نیز در تصادف خودرو با یک کامیون، جان خود را از دست داد که پی گیر پوشش بیمه این فرد نیز هستیم.
وی گفت: سال گذشته در مرز 5 نفر تلفات داشتیم اما امسال تلفاتی در مرز نداشتیم.
رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به تشکیل ستاد دایمی اربعین در این سازمان با همکاری سازمان بسیج مستضعفین و ستاد راهیان نور، گفت: با توجه به امکانات خوبی که ستاد راهیان نور در مناطق مرزی در اختیار دارد می توان از این امکانات برای ارائه خدمات بهتر به زائران استفاده کرد.
اوحدی گفت: مجوز تاسیس شرکت امید زائر با هدف توسعه زیرساخت های خدمات رسانی به زائران صادر شده است.
رییس سازمان حج و زیارت در ادامه با اشاره به آغاز مرحله دوم اعزام زائران به سفر عمره گفت: تاکنون50 هزار زائر به عمره اعزام شده اند و هیچ مشکلی برای زائران پیش نیامده است.
اوحدی افزود: از مجموع 125پرواز سفر عمره، معدل تاخیر پرواز تا این لحظه16دقیقه بوده که با توجه به شرایط جوی کنونی، زمان قابل قبولی است.
وی گفت: در سفر عمره، روزانه14پرواز از20ایستگاه پروازی انجام می شود و آخرین پرواز پنجم تیر خواهد بود.
رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به این که در موسم حج92، همه مسکن های مورد نیاز حج تمتع93اجاره شد،گفت: این اقدام به هنگام، باعث صرفه جویی18میلیون دلاری در بخش مسکن تمتع و عمره شد.