پخش زنده
امروز: -
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین گفت: تاکنون احزاب دولت ساخته داشته ایم و باید تلاش کنیم احزاب ما دولت ساز باشند .
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدرضا باهنر در نشست هم اندیشی احزاب تشکل ها سیاسی با وزیر کشور افزود: یکی از مباحثی که مطرح است خانه احزاب است که در دولت خاتمی پایه گذاری شد .
وی اضافه کرد: ما حزبی ها رشد سیاسی خودمان را به اندازه کافی نشان نداده ایم و در خانه احزاب هم احساس می کردیم نوعی رقابت مطرح است و گاهی ، این وری ها آن وری ها را بیرون می کردند و گاهی آن وری ها این وری ها را بیرون می کردند و در آنجا نیز احساس می کردیم باید رقابتی عمل کنیم .
باهنر گفت: بارها در جلسات مطرح می کردیم که شش دانگ خانه احزاب را به فلان حزب و یا به جبهه پیروان خط امام ندهیم .
وی افزود : اگر بناست خانه احزاب داشته باشیم تا بتوانیم برخی از حرف ها را به جای اینکه در رسانه ها بزنیم در آنجا با هم گپ و گفت داشته باشیم و به اصطلاح باشگاه احزاب داشته باشیم .
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در ادامه گفت: اکنون نیز از وزیر کشور خواستاریم که خانه احزاب را اصلاح کند به طوریکه حتما و الزاما همه احزاب و جریان های سیاسی فعال در خانه احزاب کرسی داشته باشند و نتوانند با انتخابات همدیگر را حذف کنند که در واقع ساختار ، ساختاری ماندگار باشد .
باهنر گفت: حتی پیشنهاد من است که اسم آن را ( خانه احزاب )، باشگاه بگذاریم که هرکدام از جریان ها در آن سهامی داشته باشند و باهمدیگر رقابت کنند.
وی افزود: نکته دیگر این است که من بارها اعلام کرده ام که اعتقاد دارم نظام مردم سالاری دینی که جزو افتخارات نظام جمهوری اسلامی است بدون داشتن چند حزب قدرتمند فراگیر و شناسنامه دار نمی تواند کار حزبی در کشور ا نجام دهد .
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد : البته اگر بخواهیم حکومت و سیستم را حزبی و چارچوب دار کنیم نیاز به بعضی اصلاحات داریم.
باهنر گفت: اگر سه فاز را در نظر بگیریم بعضی از قدم ها را با همین چارچوب فعلی می توانیم انجام دهیم ، در فاز دوم باید مجموعه ای از قوانین اصلاح شود و در نهایت نیز شاید نیاز باشد بعضی از اصول قانون اساسی را اصلاح کنیم .
وی افزود: من فکر می کنم دولت یازدهم برای اینکه یک حرکت جدی انجام دهد تا به سمت یک کشور حزبی برویم وقت مناسبی دارد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین اضافه کرد : این حرف ها هم که زده می شود نظام حزبی با نظام اسلامی و با ولایت فقیه همخوانی ندارد ، تئوری درستی نیست و کاملا می شود در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ، حکومتی حزبی را راه بیاندازیم و احزاب شناسنامه دار باشند.
باهنر ادامه داد: معنا و مفهوم آن این نیست که جلوی فعالیت احزاب گرفته شود بلکه احزاب بر اساس ظرفیتی که از خود نشان می دهند و کار می کنند باید بالا بیایند .
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در ادامه گفت : امید ما این است که یک زمانی احزابی داشته باشیم که دولت ساز باشند ، تاکنون عموما احزاب ما دولت ساخته بوده اند یعنی دولت که به قدرت می رسید یک حزبی قدرتمند روی کار می آمد و متعاقبا که دولت سقوط می کند حزب نیز با آن می رود و نوبت حزب بعدی می رسد .
وی افزود: بنابراین ما به احزابی نیاز داریم که بتواند دولت ها و مجلس را بسازد و کارها را اداره کند .
باهنرگفت: در همان خانه احزاب قبلی یک منشور اخلاقی جامع برای فعالیت های احزاب تهیه شد که اتفاقا نحله ها و تفکرات مختلف دور هم جمع شدند و این منشور را تهیه کردند که تقریبا به اجماع نیز رسیدند و کار خوبی بود اما استمرار پیدا نکرد .
وی ادامه داد: اما بعد زیرآن قضیه چیز دیگری است و هنوز فعالیت حزبی در کشور ما ارزش به حساب نمی آید و خیلی از جاها پذیرش مسئولیت ها و کارها معمولا با عنوان حزبی بودن چندان ارزش نیست و حزبی بودن یک ضد ارزش تلقی می شود و تا این رویکرد اصلاح نشود احزاب نمی توانند فعالیت مناسب داشته باشند .
باهنر در ادامه گفت: مسئله بعدی هزینه های مالی احزاب است که درباره این موضوع هم فکری نشده است .
وی افزود: معتقدم احزابی که در چارچوب و ضابطه مند کار می کنند حتما باید از بخشی از هزینه های خزانه دولت استفاده کنند و طی ضابطه منابعی از خانه به آنها تزریق شود در غیر این صورت احزاب نا خودآگاه و الزاما به سمت رانت خواری از خزانه دولت و یا سوء استفاده از آن می روند و یا وامدار افرادی می شوند که آن افراد نیز هر مقدار که هزینه می کنند چند برابر آن نیاز به درآمد دارند .