پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مهم این است که مسئله برائت در جان، و قلب مؤمنین و حجاج نفوذ کند. حاجیان، بُعد سیاسی و تولی و تبری را هم با خود به ارمغان بیاورند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر تبلیغ منطق قرآنی برائت، و نقش حجاج در این امر افزود: قرآن کریم خیلی زیبا در سوره برائت به عنوان آخرین سورهای که بر پیامبر (ص) نازل شده است به موضوع برائت اشاره میکند. سوره مائده صدوسیزدهمین سوره قرآن کریم است که بر پیامبر (ص) نازل شده است و سوره برائت یا سوره توبه صد و چهاردهمین سوره است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در سوره مائده تاکید بر ولایت خدا، رسول و اهل بیت (ع) است و البته نفی ولایت طاغوت نیز در سوره مائده آماده است، آنجا که میفرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الْیَهُودَ وَ النَّصارى أَوْلِیاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِیاءُ بَعْضٍ...»؛ در سوره برائت هم، آنگونه که از نامش پیداست، کاملاً شفاف و واضح به نفی ولایت طاغوت پرداخته است.
خسروپناه افزود: مسئله برائت این نیست که صرفاً عدهای از مؤمنین جمع بشوند و شعاری بدهند؛ بلکه مهم این است که این تفکر در جان و قلب مؤمنین و حجاج نفوذ کند، که اگر شما به جهت پذیرش ولایت الهی دور این کعبه طواف میکنید و سعی بین صفا و مروه را انجام میدهید، اگر این ولایت ایجابی کنارش ولایت سلبی و نفی ولایت طاغوت نباشد، آن ولایت ایجابی هم ارزش نخواهد داشت و به تعبیری پارادوکسیکال است، چون ولایت الهی «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» است.
وی گفت: نمیشود بگوییم که ما ولایت خدا را قبول داریم و استکبار جهانی و ولایت طاغوت و رژیم صهیونیستی را هم میپذیریم. این همه جنایت کنند و مردم مظلوم غزه و زنان و بچههای بیگناه را به شهادت برسانند و بعد هم بگویند که ما ولایت خدا را پذیرفتهایم؛ این به هیچ وجه قابل جمع نیست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه بهترین راه برای ترویج مسئله برائت آیات قرآن کریم است، افزود: اگر حجاج ما معارف قرآنی را ترویج کنند به خوبی میتوانند مفهوم قرآنی برائت را در جان مردم و جان حجاج جهان اسلام منتقل کرده و تسری بدهند.
خسروپناه گفت: با این روش، کل حجاجی که به این سفر زیارتی و عبادی میآیند، بُعد سیاسی و ولایتمداری تولی و تبری را هم با خودشان به ارمغان میآورند؛ لذا باید اکثر حجاج ما وقتی به این سرزمین میروند در هنگام گفتگو با مردم و دیگر حجاج به این ولایت سلبی و ایجابی نیز اشاره کنند.