پخش زنده
امروز: -
اضافهوزن و چاقی میتواند احتمال باروری را در زنان کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: همه ما این جمله را شنیدهایم که پیشگیری بهتر از درمان است قطعاً ورزش منظم، علاوه بر اینکه ما را از بیماریهای مختلف جسمی حفظ میکند، در پیشگیری و درمان بسیاری از مشکلات روحی نیز اثرگذار است.
زهرا دستجردی با بیان اینکه ناباروری نیز یکی از مسائلی است که به مشکل برخی خانوادهها تبدیل شده است، افزود: یکی از واقعیتهای موجود در ارتباط با ناباروری مشکلات مربوط به وزن است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با اعلام اینکه ورزش منظم تأثیر فراوانی در پیشگیری از ناباروری دارد، گفت: علاوه بر ورزش منظم، عدم مصرف الکل و دخانیات و مدیریت استرس در زندگی در پیشگیری از بیماریها بسیار مؤثر است.
دستجردی افزود: با توجه به وضعیت آب و هوایی مناسب، میتوان با ورزشهایی مانند پیادهروی، دویدن آرام، طناب زدن، دوچرخهسواری و کوهپیمایی متناسب با شرایط خود، فعالیت فیزیکی و ورزش را افزایش و سلامتی خود و خانواده را ارتقا داد.
وی گفت:در حال حاضر یکی از اصلیترین مسائلی که باید به آن بپردازیم مسئله پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر است که کم تحرکی به عنوان یکی از عوامل مهم باعث شیوع این بیماریها میشود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با تأکید بر ارتقای دانش سلامتی مردم در زمینههای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر افزود: باید به ورزش به عنوان داروی ارزان و در دسترس همگان توجه جدی شود.
وی گفت: در زندگی امروز مسائلی مانند انجام بسیاری از فعالیتها با ماشین به جای انرژی بدن، افزایش مشغلههای زندگی و کمبود وقت و حوصله، توسعه آپارتمان نشینی و دور شدن از طبیعت، پر کردن اوقات فراغت به تماشای تلویزیون و بازیهای رایانهای باعث کاهش فعالیت بدنی افراد شده است به طوری که بر اساس آخرین مطالعه STEPS انجام شده در کشور بیش از ۵۰ درصد افراد بالای ۱۸ سال فعالیت بدنی کافی ندارند.
دستجردی افزود: همچنین بر اساس دادههای استخراج شده از سامانه سیب و نتایج ارزیابی فعالیت فیزیکی توسط مراقبین و بهورزان حدود ۴۳ درصد افراد ارزیابی شده فعالیت بدنی نامطلوب دارند و این موضوع در درازمدت میتواند منجر به ضعف عضلات، داشتن استخوانهای پوک، وزن بالا و چاقی، قند و چربی و فشارخون بالا، رسوب چربی در رگهای قلب و مغز و تنگی رگها، افزایش احتمال سرطان و افسردگی و اضطراب شود.
وی با بیان اینکه متأسفانه در جامعه شاهد افزایش روزافزون این بیماریها هستیم، گفت: همه این مسائل در حالی رخ میدهد که میتوان با یک تصمیم درست و فعالیت فیزیکی و ورزش منظم از این بیماریها پیشگیری کرد.