پخش زنده
امروز: -
پرتودهی در تولید ارقام اصلاح شده و مقاوم در برابر آفات و نیز کاهش بار میکروبی در دانهها و غلات موثر است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ معاون سازمان انرژی اتمی ایران در آیین افتتاح مرکز پرتو فرآیند ایران مرکزی در اشترجان استان اصفهان گفت: مرکز پرتو فرآیند ایران مرکزی (اصفهان) با توجه به اهمیت نقش امنیت غذایی و افزایش انبارمانی محصولات راهاندازی شده است، زیرا اکنون موضوع امنیت غذایی در جهان به عنوان چالش جدی محسوب میشود
سید پژمان شیرمردی افزود: تا سه سال پیش گفته میشد امنیت غذایی مبتنی بر تولید است، اما اکنون یکی از نکات مهمی که در این حوزه لازم است به آن توجه شود مربوط به حوزه نگهداشت است که کمتر به آن توجه شده است.
وی گفت: سالانه ۶۰۰ میلیون نفر در جهان از طریق غذای آلوده به بیماری مبتلا میشوند که با پرتوددهی محصولات کشاورزی و مواد غذایی میتوان این موارد را کاهش داد.
معاون رییس سازمان انرژی اتمی ایران، فناوری پرتودهی را در تولید ارقام اصلاح شده مقاوم در برابر آفات و کاهش بار میکروبی در دانهها و غلات موثر دانست و افزود: با استفاده از فناوری پرتودهی میتوان سموم و مواد شیمیایی موثر در ابتلا به سرطان را کنترل کرد و حتی این فناوری میتواند به جای سموم گیاهی مورد استفاده قرار گیرد.
شیرمردی گفت: فناوری پرتودهی محصولات کشاورزی و مواد غذایی نیز دارای تاثیرات در ابعاد اقتصادی است و سند مربوط به توسعه مراکز پرتودهی به امضای شهید آیتالله رئیسی رسیده بود و در نظر داریم تا با افزایش این مراکز، بار اقتصادی ناشی از ضایعات محصولات کشاورزی و ... را کاهش دهیم.
وی افزود: یکی دیگر از فعالیتهای موثر در این حوزه، مشارکت بخش خصوصی است که در مرحله نخست برای ۴ سامانه با بخش خصوصی قرارداد منعقد شد. همزمان با مذاکره با بخش خصوصی توانستیم آگاهی بخش عمومی را نیز ارتقا دهیم.
مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها افزود: اکنون در زمینه تولید سامانههای پرتودهی کشورمان ایران در جایگاه خوبی قرار دارد و تا پایان سال تعداد مراکز پرتودهی در کشور به ۱۲ مورد افزایش خواهد یافت.
سال گذشته نخستین سامانه پرتودهی صنعتی کشور در استان قزوین راهاندازی شد.