طرح کاشت یک میلیارد نهال یادگاری ارزنده از رئیس جمهور شهید
مرحله نخست طرح کاشت یک میلیارد درخت، به دستور آیت الله سید ابراهیم رئیسی با کاشت ۲۵۰ میلیون درخت از آذر ماه سال گذشته در کشور رقم خورد، یادگاری ارزشمند که از شهید رئیس جمهور برای آیندگان به جا ماند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ طرح کاشت یک میلیارد درخت، درحالی روند اجرایی خود را آغاز کرد که شهید آیت الله ابراهیم رئیسی اجرای این طرح را برای بهبود وضع محیط زیست و زیست بوم کشور لازم و ضروری میدانست.
۱۵ اسفند ۱۴۰۲ رئیس جمهور پس از غرس کردن یک نهال به مناسبت روز درختکاری گفت: برنامه کاشت یک میلیارد اصله درخت در دولت برنامهریزی و اعلام شده و اگر چه مسئولیت محوری این موضوع با وزارت جهادکشاورزی است، اما همه بخشها در کشور و استانهای مختلف باید برای اجرای این طرح مسئولانه و جدی اقدام کنند.
رئیس جمهور شهید با اشاره به اهمیت موضوع حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از تخریب جنگلها و آلایندگی آب و هوا گفت: توجه به حفاظت از محیط زیست از الزامات توسعهیافتگی است و همانگونه که در قانون اساسی ما توسعهیافتگی فرع بر حفاظت از محیط زیست قرار داده شده، به هیچ وجه نباید اجازه دهیم احداث هیچ کارخانه و کارگاهی موجب ایجاد آلایندگی و آسیب به محیط زیست و ایجاد خطر و ضرر برای مردم شود.
در مراسم روز درختکاری سال گذشته، رئیس جمهور شهید همچنین بر جلوگیری از تخریب جنگل و منابع طبیعی و برخورد با سوداگران این منابع تاکید کردند که نباید اجازه داد جریان سوداگری جنگل خواری، کوه خواری و ساحل خواری باب شود و باید با قاطعیت جلوی افرادیکه زیاده خواهند و میخواهد به منابع ملی دست دازی کنند، قطع کرد.
نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی نیز ۱۵ اسفند سال گذشته در مراسم درختکاری گفت: تاکنون بیش از ۳۰۰ میلیون اصله نهال تولید شده که در اجرای این طرح نهال مثمر و هم نهال غیر مثمر کشت میشود.
نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزاردی نیز تصریح کرد: یک میلیارد اصله درختی که قرار است تولید و کاشته شود،
۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار عرصه رو نیاز دارد وکمیته علمی نوع گونهها برای کشت در مناطق مختلف و همچنین اراضی و جنگلهایی که نیاز به احیاء و غنی سازی دارد، مشخص کرده است.
خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی نیز اظهار داشت: با اجرای نهضت ملی کاشت یک میلیارد درخت، ظرف ۴ سال آینده شاهد تغییرات آب و هوایی در کشور خواهیم بود و همچنین میزان بارندگیها به طبع افزایش خواهد یافت و شاهد تغییرات و زیست بوم خوبی خواهیم شد.
گفتنی است: طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال با هدف احیاء جنگلها، کاهش اثرات گازهای گلخانهای، حفاظت از منابع آب و خاک و مقابله با گردو غبار اجرایی شده است.
در طرح کاشت یک میلیارد نهال، سهم جنگلها ۳۰۰ میلیون نهال، زراعت چوب ۳۰۰ میلیون، فضای سبز ۲۰۰ میلیون و طرهای بیابان زدایی ۲۰۰ میلیون نهال است که اثرات اجرای این طرح بعد از ۴ سال ۱۶۰ میلیون تن ترسیب کربن ، تولید ۶ و ۲ دهم میلیون تن اکسیژن، جذب بیش از ۱۷۱ میلیون متر مکعب آب در سفرههای زیرزمین، کاهش حدود ۲۸ میلیون تنی فرسایش خاک و جذب بیش از ۱۷۰ میلیون تن گرد و غبار خواهد بود.