استرالیا برای افزایش سطح سواد رسانهای کودکان بالای ۵ سال برنامهریزی میکند
دولت استرالیا در تلاش است تا با برنامههای جدید، کودکان بالای ۵ سال و دانشآموزان را با اصول سواد رسانهای و مهارتهای ایمنی در فضای آنلاین آشنا کند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از اجوکیتور، برای استرالیاییها سواد دیجیتال دیگر تنها یک مزیت نیست، بلکه یک ضرورت است.
کودکان در دنیای امروز از هر زمان دیگری زودتر وارد فضاهای آنلاین میشوند و خطرات دنیای دیجیتال به سرعت برای آنها ظهور و بروز مییابد در نتیجه، آموزش سواد دیجیتال به این گروه بیش از هر زمان دیگری ضروری به نظر میرسد.
در تلاش برای رسیدگی به این موضوع، بنیاد استرالیایی «آلانا و مدلین» دو برنامه را برای کودکان و نوجوانان راهاندازی کرده که استفاده از آنها با کمک مالی دولت استرالیا، برای دانشآموز در این کشور رایگان است.
به گفته «پتا سیمپسون» یکی از مدیران این بنیاد، هر دو برنامه یعنی آزمایشگاه سواد رسانهای و دوره آشنایی با فعالیت در فضای دیجیتال، برای مقابله با برخی فعالیتهای نگرانکننده کاربران کودک و نوجوان در فضای آنلاین طراحی شدهاند.
از طریق این برنامهها، کودکان و نوجوانان این بینش و توان را کسب میکنند که با چالشهای احتمالی در هنگام استفاده از فناوری آنلاین و فضای مجازی مقابله کنند.
«سیمپسون» میگوید: چهار موضوع کلیدی در دوره فعالیت در فضای دیجیتال این بنیاد، مهربانی، همدلی، خودتنظیمی و هوشیاری است.
به گفته او، این دوره آموزشی برای افراد ۱۰-۱۴ ساله استرالیایی طراحی شده، اما به دانشآموزان نیوزلندی و فیلیپینی هم ارائه می شود.
این برنامه، همراه با آزمایشگاه سواد رسانهای، مطابق با برنامه درسی دانشآموزان است و تاکنون ۵۰ هزار دانشآموز در سراسر استرالیا از آن استفاده کردهاند.
«سیمپسون» در ادامه تصریح کرد: آزمایشگاه سواد رسانهای روی مهارتهای سواد رسانهای و پایش اطلاعاتی که به صورت آنلاین منتشر میشود، کار میکند.
به گفته او، این دوره آزمایشی بر روی پرسیدن سؤالات تمرکز دارد؛ سوالاتی از جمله اینکه آیا این محتوا واقعی است؟ از کجا تهیه شده و آیا منبع معتبری دارد؟
همه برنامههای بنیاد «آلانا و مدلین» مبتنی بر تأثیر حیاتی معلمان بر یادگیری است و برخورداری آنان از مهارتهای سواد رسانهای را عنصری قوی در افزایش سطح سواد دیجیتال افراد در بزرگسالی معرفی میکند.
«سیمپسون» میگوید: ما اکنون میدانیم که برای جوانان، هیچ تفاوتی بین دنیای آنلاین و آفلاین آنها وجود ندارد، بنابراین آموزشی که ما ارائه میکنیم باید با این شرایط مطابقت داشته باشد، به این معنی که والدین و مدارس باید برای همکاری با یکدیگر توانمند شوند.
به عقیده او، در دنیای امروز حضور کودکان در فضاهای آنلاین اجتنابناپذیر است.
«سیمپسون» ادامه میدهد: یکی از راهبردهای کلیدی بنیاد ما این است که تلاش کند اینترنت را شیطانی جلوه ندهد بلکه به درک ظرفیت آن برای یادگیری دانشآموزان کمک کند و به آنان اجازه دهد که با کسب دانش و مهارتهای لازم، از این فضا بهره ببرند.
به گفته وی، ما هرگز نمیخواهیم بگوییم که اینترنت بد است و یا تنها راه محافظت از کودکان این است که آنها را از اینترنت دور نگه داریم.
کارشناسان میگویند در آینده نزدیک ۹۲ درصد افراد در مشاغلی کار خواهند کرد که نیاز به سواد دیجیتال دارند، بنابراین به نفع ماست که با آنها در این چشماندازِ در حال تغییر کار کنیم تا در نهایت بتوانند در فضای آنلاین رشد کنند.
بنیاد «آلانا و مدلین» دورههای آموزشی بسیاری را درباره ابعاد مختلف فضای مجازی برای کودکان بالای ۵ سال برگزار میکند تا دریابد که این گروه از کاربران چه چیزی باید بیاموزند و به چه نتایجی دست یابند.