آشنایی با حریف دوم مردان والیبال ایران در لیگ ملتها
تیم ملی والیبال ایران در دومین مسابقه خود در لیگ ملتها ۲۰۲۴ به مصاف ایتالیا میرود؛ تیمی که یکی از حریفان کشورمان در راه کسب سهمیه المپیک محسوب میشود.
به گزارش
گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دپارتمان ارتباطات فدراسیون والیبال، مسابقات لیگ ملتهای والیبال ۲۰۲۴ آخرین سکوی کسب سهمیه بازیهای المپیک پاریس برای تیم ملی والیبال کشورمان و دیگر کشورهای بازمانده از این رقابتها است که در پایان مرحله مقدماتی این مسابقات براساس رنکینگ تیمهای برتر در ردهبندی، پنج تیم جواز حضور در بازیهای المپیک سال ۲۰۲۴ را کسب خواهند کرد.
مرحله مقدماتی مسابقات گروه مردان از یکم خرداد با حضور ۱۶ تیم ایران، ایتالیا، آرژانتین، صربستان، کوبا، ژاپن، برزیل، ترکیه، بلغارستان، هلند، آلمان، فرانسه، آمریکا، کانادا، لهستان و اسلوونی آغاز شده است و تا سوم تیر پیگیری میشود.
تیم ملی والیبال ایران بامداد شنبه پنجم خرداد در دومین مسابقه خود در لیگ ملتها ۲۰۲۴ به مصاف ایتالیا میرود؛ تیمی که یکی از حریفان قدرتمند کشورمان در راه کسب سهمیه المپیک محسوب میشود.
در والیبال جهان افتخاری نمانده که دست ایتالیاییها به آن نرسیده باشد، به جز طلای المپیک، شاید به همین دلیل هر دیدار در لیگ ملتها برای این تیم رقابتی سرنوشتساز محسوب میشود تا با کسب سهمیه راهی مسابقات المپیک شود و در راه آرزوی دست نیافته بجنگد.
تیم ملی ایتالیا در حال حاضر با ۳۴۷.۵۸ امتیاز در رتبه سوم رنکینگ فدراسیون جهانی والیبال قرار دارد و با توجه به اختلاف فراوانی که با دیگر تیمهای راه نیافته به المپیک دارند، میتوان گفت اگر همان روند سالهای گذشته را در لیگ ملتهای والیبال طی کند به راحتی راهی پاریس خواهد شد. ایتالیاییها در نخستین دیدار خود در لیگ ملتها سه بر صفر آلمان را شکست دادند تا با روحیهای مضاعف برابر کشورمان قرار گیرند.
سیمونه جیانلی، الکساندر میکلتو، دنیل لاویا، سیمونه آنزانی، جیانلوکا گالاسی، روبرتو روسو، فابیو بالاسو و یوری رومانو ستارههای حال حاضر تیم ملی والیبال ایتالیا هستند که فردیناندو دیجورجی سرمربی این بازیکنان است. به همین دلیل میتوان گفت ایتالیا با تمام قوا راهی هفته اول مسابقات شده است.
این تیم در دهه ۹۰ میلادی با هدایت خولیو ولاسکو تیم برتر جهان بود و مدالهای متعدد را درو کرد، ولی هیچگاه به بالاتر از نقره المپیک نرسیده است.
از المپیک ۱۹۷۶ تاکنون مونترال ایتالیا پای ثابت مسابقات والیبال مردان این بازیها بوده و لاجوردی پوشان امسال به دنبال سیزدهمین سهمیه المپیکی خود هستند.
این کشور در المپیک ۱۹۸۴ لسآنجلس و در غیاب تیمهای قدرتمند بلوک شرق که مسابقات را تحریم کرده بودند در رده سوم ایستاد و نخستین مدال خود را به دست آورد.
در ۶ دوره (۱۹۹۶ تا ۲۰۱۶) المپیک، ایتالیا همیشه در میان چهار تیم برتر مسابقات والیبال بوده و پنج بار هم روی سکو قرار گرفته است، اما با وجود رسیدن به فینال در آتلانتا ۱۹۹۶، آتن ۲۰۰۴ و ریو ۲۰۱۶ دستش به مدال طلا نرسیده است.
ایران و ایتالیا در المپیک ریو هم مسابقه دادند. آن بازی در مرحله یکچهارم نهایی بود و با برتری سه بر صفر ایتالیا به پایان رسید. در نهایت تیم سرزمین چکمه با باخت مقابل برزیل به مدال نقره رسید و ایران هم به مقام پنجم مشترک دست یافت. تیم ملی والیبال ایتالیا در المپیک توکیو (۲۰۲۰) نیز در جایگاه ششم قرار گرفت.
والیبالیستهای دو کشور ایران و ایتالیا در رده سنی بزرگسالان و در طول تاریخ بیستوهفت بار به مصاف یکدیگر رفتند که هشت برد برای ایران و ۱۹ پیروزی برای ایتالیا در این بازیها ثبت شده است.
نخستین مسابقه دو تیم در سال ۱۹۷۰ و در رقابتهای قهرمانی مردان جهان بوده و رقابتهای انتخابی المپیک در برزیل آخرین جدال دو کشور بود که هر دو مسابقه به سود ایتالیا به پایان رسیده است.
از سال ۲۰۱۸ که نخستین دوره لیگ ملتها استارت خورد تاکنون ایتالیا و ایران در این رقابتها پنج بار به مصاف یکدیگر رفتند که سهم ایران دو برد و ایتالیا سه پیروزی بوده است.
بدین ترتیب تیم ملی والیبال ایران فردا برای سومین نبرد در لیگ ملتها و نهمین نبرد در طول تاریخ به مصاف ایتالیا میرود و شاگردان موریس موتا پائز نیز که در سه سال گذشته چهار بار مغلوب ایتالیا شدند، در اندیشه انتقام از این تیم قدرتمند هستند.
یکی از خاطرات شیرین والیبال ایران در لیگ جهانی ۲۰۱۳ در بازی مقابل ایتالیا رقم خورد. ایران با هدایت خولیو ولاسکو و درخشش بازیکنانی مثل رحمان داودی و علیرضا مباشری، به نخستین پیروزی تاریخ خود مقابل این تیم قدرتمند دست یافت.
فهرست و نتایج دیدارهای دو تیم ملی والیبال ایران و ایتالیا در طول تاریخ به قرار زیر است:
دیدارهای رسمی ایران با ایتالیا از آغاز تاکنون
۱۹۷۰ (قهرمانی جهان): ایران (صفر) – ایتالیا (۳)
۲۰۰۶ (قهرمانی جهان): ایران (یک) – ایتالیا (۳)
۲۰۰۸ (انتخابی المپیک): ایران (صفر) – ایتالیا (۳)
۲۰۱۰ (قهرمانی جهان): ایران (۲) – ایتالیا (۳)
۲۰۱۱ (جام جهانی): ایران (یک) – ایتالیا (۳)
۲۰۱۳ (لیگ جهانی): ایران (۳) – ایتالیا (یک)
۲۰۱۳ (لیگ جهانی): ایران (۲) – ایتالیا (۳)
۲۰۱۳ (جام قهرمانان): ایران (۳) – ایتالیا (۲)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (صفر) – ایتالیا (۳)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (صفر) – ایتالیا (۳)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۳) – ایتالیا (یک)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۳) – ایتالیا (صفر)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (صفر) – ایتالیا (۳)
۲۰۱۴ (قهرمانی جهان): ایران (۳) – ایتالیا (یک)
۲۰۱۵ (جام جهانی): ایران (صفر) – ایتالیا (۳)
۲۰۱۶ (لیگ جهانی): ایران (صفر) – ایتالیا (۳)
۲۰۱۶ (المپیک): ایران (صفر) – ایتالیا (۳)
۲۰۱۷ (لیگ جهانی): ایران (صفر) – ایتالیا (۳)
۲۰۱۷ (جام قهرمانان): ایران (۳) – ایتالیا (۲)
۲۰۱۸ (لیگ ملتها): ایران (صفر) – ایتالیا (۳)
۲۰۱۹ (لیگ ملتها): ایران (۳) – ایتالیا (یک)
۲۰۱۹ (جام جهانی): ایران (۲) – ایتالیا (۳)
۲۰۲۱ (لیگ ملتها): ایران (۳) – ایتالیا (یک)
۲۰۲۱ (المپیک): ایران (یک) – ایتالیا (۳)
۲۰۲۲ (لیگ ملتها): ایران (یک) – ایتالیا (۳)
۲۰۲۳ (لیگ ملتها): ایران صفر – ایتالیا (۳)
۲۰۲۳ (انتخابی المپیک): ایران صفر – ایتالیا (۳)