پخش زنده
امروز: -
همزمان با ایام گرامیداشت اسناد ملی و میراث مکتوب، از خانوادههایی که آثار باارزش تاریخی مکتوب را به مرکز اسناد و کتابخانه ملی اهدا کرده بودند تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، از ۱۲ خانواده و خاندان قزینی که دوهزار و ۸۰۰ برگ سند، ۳۰ نسخه کتاب خطی و چاپ سنگی، ۹۰۵ نشریه و ۴۶ مجلد از نشریات قزوین را به مرکز اسناد و کتابخانه ملی اهدا نموده اند تجلیل شد.
مسئول پیگیری امور اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین گفت: تصمیم گرفتیم در ایام گرامیداشت اسناد ملی از ۱۲ خانواده و خاندان قزوینی که در سال گذشته بالغ بر ۴ هزار سند مکتوب و سند دیداری و شنیداری به مرکز اسناد و کتابخانه ملی اهدا کردند تجلیل کنیم.
ترکمن گفت: اسناد شامل اسناد دیوانی، فرامین، مالی و حقوقی است و برخی عکس، تصاویر پوسترهایی که در گذشته به این خانوادهها رسیده قدیمیترین سندی که در مجموعه اسناد اهدایی داریم فرمانی مربوط به ناصرالدین شاه است برای خانواده صالحی صادر شده که از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی از اسناد مربوط به حوزه آب در قزوین است که بسیار مهم است اسناد مربوط به باغستانها که این اسناد کاملا مربوط به زیست بوم قزوین است و اهمیت زیادی که خانواده در اختیار ما قرار دادند.
مجابی پژوهشگر و قزوین شناس گفت: اسناد و نوشتههای خطی بخشی از میراث بشر هستند و آموزش با خط صورت دیگری گرفت. انتقال افکار با خط امکانپذیر بود و با اینکه دوره قبل از خط هم مهم بوده، اما اختراع خط، انقلابی در زندگی بشر صورت داد.
مجابی گفت: بیشترین سابقه در زمینه خط مربوط به ده هزار سال پیش است. قزوین یکی از کانونهای فرهنگی ایران است و حفاظت از این میراث مکتوب باید فرهنگ سازی شود.
وی اظهار کرد: نگهداری از این اسناد و مدارک مکتوب در خانهها و مساجد بسیار سخت بود و برخی از این اسناد به صورت کتیبه و لوحههای سنگی هستند و مرکز اسناد ملی، سرمایه گذاری مهمی در زمینه حفاظت از این اسناد انجام داده است.
این پژوهشگر و قزوین شناس تصریح کرد: برای حفاظت از این میراث، بخش دولتی به تنهایی نمیتواند عامل کند و مردم باید در این زمینه پیشقدم باشند.